YMPÄRISTÖVASTAAVA

Tämän vuoden aikana ympäristövastaavina toimineet Laura (kevät) ja Jani (syksy) ovat pitäneet huolen siitä, että ainejärjestön toiminnassa otetaan huomioon ympäristöasiat ja pyritään toimimaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.  Myös ympäristöaiheinen tiedottaminen kuuluu ympäristövastaavan tehtäviin. Tässä pestissä on mahdollisuus myös ideoida ja järjestää ympäristöaiheisia tapahtumia jäsenistölle, kuten vaikka Lapikkaan oman kirppistapahtuman.

Käytännössä: Ympäristövastaava kokoustaa yhdessä muiden ainejärjestöjen ympäristövastaavien sekä työelämäjaoston kanssa noin kuukausittain. Tätä kautta pääsee viemään ideoita ja ajatuksia aiheesta oman ainejärjestön ulkopuolellekin. Erityisesti nyt etäaikana ympäristövastaavan toimenkuvaan on kuulunut ympäristöaiheinen tiedottaminen, eli tuttavallisemmin IG-tarinoiden suunnittelu ja julkaiseminen. Tässä pestissä on tilaa mielikuvitukselle, koska kaikkeen ainejärjestötoimintaan on hyvä liittää kestävä ajattelutapa ja toiminta.

Parasta ympäristövastaavan pestissä?

Jani: Parasta ympäristövastaavan pestissä on ollut kuinka paljon se on antanut minulle, mutta myös se kuinka olen päässyt kehittämään ainejärjestömme toimintaa vielä vastuullisempaan suuntaa kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti mm. osana tapahtumien suunnittelua. Hieman harmittaa, etten kerennyt lyhyen syksyn aikana järjestämään ympäristöaiheista tapahtumaa. Innolla odotan myös, kun pääsen laskemaan vielä loppuvuodesta ainejärjestömme hiilijalanjäljen!