TURVALLISUUSOHJEET

 Lapikkaan turvallisuusohjeet syksylle 2020


Koronaviruksen vuoksi Lapikkaan tapahtumia tullaan järjestämään yleiset suositukset sekä Lapin yliopiston ja THL:n linjaukset mielessä pitäen.

  • Kaikkiin syksyn tapahtumiimme tulee olemaan ilmoittautuminen siltä varalta, että tartuntaketju on jäljitettävä jälkikäteen.
  • Jokaisessa järjestämässämme tapahtumassa tulee olemaan turvahenkilö, joka huolehtii turvajärjestelyiden toteutumisesta tapahtuman aikana.
  • Tapahtumissa tulemme kiinnittämään erityistä huomiota käsihygieniaan, turvaväleihin, sekä muuhun tartuntoja ehkäisevään ohjeistukseen. Pyrimme järjestämään tapahtumia mahdollisimman paljon sään suosiessa ulkona ja tapahtumiin tuodaan käsidesi -pakkauksia, mutta suosittelemme kuitenkin jokaisen pitävän omaa käsidesiä mukana.
  • Yliopistolla järjestettävissä kokoontumisissa huomioimme tilakohtaisen kokoontumisrajan 20 henkilöä, riittävät turvaetäisyydet sekä huolellisen hygienian.
  • Tapahtumien poikkeusjärjestelyistä ja turvallisuusohjeista tulemme informoimaan tarkemmin FB-tapahtumien, Lapikaspostin ja sosiaalisen median kautta.
  • Aikomuksemme on järjestää kaikki tapahtumamme niin, että niihin on mahdollista osallistua turvavälejä noudattaen. Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi etenkin silloin, jos turvavälien pitäminen on mahdotonta.
  • Tapahtumissamme on suosituksena, että ei jaeta ruokia tai juomia muiden kanssa. Osallistujien kannattaa myös huomioida, että päihtyminen lisää riskikäytöstä.
  • Varaudumme siihen, että voimme joutua äkillisesti perumaan tapahtuman ja näissä tapauksissa maksuton peruutusmahdollisuus on mahdollista. Jos osallistuja joutuu kipeäksi tulemisen takia perumaan osallistumisensa, on hänen mahdollista saada rahat takaisin ostetusta lipusta.
  • Pidämme mielessä myös etätapahtumien mahdollisuuden, jotta kaikilla olisi mahdollisuus osallistua turvallisesti.


Pyydämme teitä tapahtumiimme osallistujia tekemään oma osuutenne turvallisuuden ylläpitämiseksi, pitämään huolta turvaväleistä ja etenkin hygieniasta. Emme suosittele riskiryhmään kuuluvien tai heidän kanssaan lähikontaktissa olevien osallistuvan tapahtumiin. Osallistuminen tilaisuuksiin tapahtuu osallistujan omalla vastuulla. Mikäli koette flunssan, influenssan tai muun tarttuvan taudin oireita, olette olleet tekemisissä tartunnan saaneen kanssa tai saavutte ulkomailta Suomeen viimeisen 14 vrk aikana, jätä osallistumatta tapahtumaan.


Jos sinulla todetaan koronavirustartunta ja olet osallistunut viimeisen 14 vrk aikana opiskelijayhteisön tapahtumaan ota välittömästi yhteyttä 

LYYn pääsihteeriin paasihteeri@lyy.fi  

+358 40 578 4207


Lapin seudun ohjeistuksia: https://koronaturvallinenlappi.fi/ 

THL kasvomaksi ohjeistus: https://thl.fi/fi/-/thl-suosittaa-kasvomaskin-kayttoa-toisten-suojaamiseksi-kasienpesu-ja-turvavalit-ovat-tarkeimmat-keinot-ehkaista-koronatartuntoja  

Yliopiston ohjeistus: https://intra.ulapland.fi/Suomeksi/Ajankohtaista/Tietoa-koronaviruksesta  (vaatii ulapland-kirjautumisen)

Koronavilkku ohjeistukset: https://thl.fi/fi/-/koronavilkku-on-nyt-julkaistu-lataa-sovellus-puhelimeesi-