en-Tuutorien esittely

15/05/2020

Heipsun peipsun teille kaikille! Kaikki ovat varmasti jännällä odottaneet, ketkä ovat syksyllä 2020 aloittavien uusien opiskelijoiden tuutoreita. No nyt tieto on täällä! Samalla saatte tietää, millaisia tuutoreita on luvassa aina heidän fuksivuoden lempimuistoista harrastuksiin.

-Mitä harrastuksia sinulla on tai mitä teet vapaa-ajalla?

-Mitä odotat tuutoroinnilta?

-Paras tai mieleenpainuvin muisto fuksivuodelta?

-Jos saisit päättää minne viet uunituoreen fuksin Rollossa ensimmäisenä, niin mikä tämä paikka olisi?

-Parhaat vinkit tulevaa fuksisyksyä varten?

-Tätä asiaa et tiennyt minusta!

-Terkut fukseille!

Moikka! Mun nimi on Heidi ja oon 21-vuotias. Rovaniemelle eli Rolloon muutin Oulusta, jossa oonkin asunu koko elämäni ennen tänne muuttoa.

Tykkään viettää mun aikaa kavereitten, sarjojen ja puhelimen ääressä, sekä tottakai oman ainejärjestömme Lapikkaan omissa tapahtumissa! Oon myös tosi iso musiikin ystävä ja soittelenkin usein pianoa, sekä aina silloin tällöin kitaraa ja muita bändisoittimia. Käyn myös meidän yliopiston kuorossa ja sitä voinkin suositella kaikille, ketkä on innostunu laulamisesta! Meidän omassa bilebaarissamme Half Moonissa musta kuoriutuu kova tanssija, mutta taidoistani en mene takuuseen.

Mun mielestä tärkein paikka Rollossa on meidän ikioma yliopistomme, jossa tuuttekin viettämään suurimman osan ajastanne. Eniten ootan tulevalta syksyltä teidän fuksien tapaamista ja kaikkia niitä hauskoja tapahtumia, joita ollaan teille värkätty yhdessä meidän tuutoriporukan kanssa. Itelle fuksiviikot ja etenkin fuksiaiset oli parhain muisto koko fuksivuodelta, joten toivottavasti se tulee olemaan sitä myös teille. Vinkkinä tuleville fukseille, että osallistukaa rohkeasti kaikkiin fuksiviikkojen tapahtumiin! Niissä tutustuu tosi helposti muihin tyyppeihin ja niitä omanlaisia ystäviä saattaa löytyä myös oman ryhmän ulkopuolelta.

Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa osaksi meidän mahtavaa porukkaa! Nähdään syksyllä!

Moikka! Mun nimi on Janina, oon 23-vuotias ja kotoisin Helsingistä. Harrastin itse pitkään TeamGymiä ja kahden joukkueen valmentajana oon päässyt jatkamaan lajin parissa. Vapaa-ajalla nään myös kavereita yleensä liikunnan, ruuan tai juoman merkeissä!

Tuutoroinnin uskon olevan ikimuistoinen kokemus, sillä pääsen tutustumaan kaikkiin teihin huikeisiin uusiin fukseihin ja esittelemään tätä huippuihanaa kaupunkia ja yliopistoa!

Omaa lempimuistoa fuksivuodelta on vaikea valita, mutta Amazing race Rollo on ainakin yksi lemppareista.

Uunituoreen fuksin veisin ehottomasti Ounasvaaran luontopoluille nauttimaan Rollon ihanasta luonnosta!

Rennolla ja hyvällä asenteella pääset jo pitkälle, joten älä stressaa liikaa!

Ammatiltani oon lentoemäntä ja voimistelutaustan takia oon seissyt käsilläni 32 eri maassa 😎

Tehään yhessä teiän fuksivuodesta ikimuistonen! Pian nähään! Terkuin Janina.

Moi! Mä oon Emmi-Lotta, mutta lähinnä kaikki kutsuu Emmiksi. Oon 22-vuotias ja kotoisin Ylihärmästä. Mut tunnistaa helposti siitä, että puhun välillä aika leviästi Etelä-Pohjanmaan murretta.

Oon koko ikäni harrastanut urheilua ja pesäpallo on vieläkin lähellä sydäntä, vaikka välivuosia lajista on tullutkin muutama. Tän takia mut saattaa löytää kuntosalilta tai sitten lenkkipoluilta. Opiskelujen ohella kuitenkin tykkään rentoutua ystävien seurassa tai Netflixin ja kutomisen parissa. Tottakai myös Half Moonissa saatan käydä pitämässä hauskaa!

Odotan tuutoroinnista uusien fuksien tapaamista ja ylipäätänsä jokaista syksyn tapahtumaa, jota ollaan suunniteltu muiden tuutoreiden kanssa.


Mieleenpainuvin muisto: Amazing Race Rollo oli ihan mahtava, kun pääsi ulkopaikkakuntalaisena tutustumaan Rolloon!

Itse oon tykännyt Rollossa jokaisesta paikasta, mutta ensimmäisenä veisin ihan keskustaan hyvän ruuan pariin.

Ei kannata stressata turhaan, syksystä tulee varmasti hauska!

Mä oon erittäin vahinkoaltis ihminen. Aina pelikentillä sattu ja tapahtu eikä ole säästytty perinteisiltä nilkan nyrjähdyksiltäkään. Perheen kesken on yleistä heitellä vitsiä mun tapaturmista!

Ihan mahtavan valinnan oot tehnyt, kun tänne Rolloon tulet opiskelemaan! Tsemppiä tuleviin opiskelijavuosiin.

Moikka! Mää oon Anna-Stina a.k.a Ansku ja oon 22-vuotias. Oon alunperin kotoisin Oulusta, mutta muutin Rolloon Tampereelta, jossa asuin melkeen pari vuotta. 😊

Harrastuksiin kuuluu salilla käyminen ja lenkkeily aina silloin kun sille päälle sattuu! Tykkään myös tuijotella Netflixistä kaikkia sarjoja ja samalla kutoa villasukkia. 😝

Odotan tuutoroinnilta sitä, että pääseetutustumaan uusiin ihmisiin ja pääsee esittelemään Rovaniemen opiskelijaelämää.

Paras muisto fuksivuodelta on ehdottomasti talvipäivät!

Paikka, jonne veisin fuksin ensimmäisenä, olisi Kuninkaanlaavu hienojen maisemien vuoksi. 😊

Ottakaa fuksisyksystä kaikki ilo irti, mutta muistakaa myös opiskelu. 😉

En voi sietää juustokakkuja, vaikka muuten uppoaa herkku kuin herkku.

Moro! Mä olen Anniina, 21-vuotias ja kotoisin Kangasalta, siitä Tampereen vierestä.

Vapaa-ajalla tykkään tehdä vähän kaikenlaista. Soittelen paljon kitaraa ja pianoa, vietän aikaa kavereiden kanssa ja teen päämäärättömiä kävely- tai pyöräilylenkkejä, milloin mihinkin. Nauran myös paljon omille vitseilleni ja tarinoilleni, siili-vitsiltä ja norsu-tarinoilta ei voi välttyä mun seurassa.

Mieleenpainuvimmat muistot fuksivuodelta oli Talvipäivät ja Amazing Race Rollo.

Tuutoroinnilta odotan sitä, että pääsen tutustumaan teihin ja päästään yhdessä pitämään hauskaa.

Fuksisyksystä kannattaa ottaa kaikki ilo irti ja osallistua kaikkiin tapahtumiin, jos yhtään kiinnostaa. Siellä pääsee helposti tutustumaan muihin fukseihin ja meihin tuutoreihin.

Hauska fakta minusta: Osaan matkia kuikkaa todella hyvin. Se on todella hyödyllinen taito, koskaan ei voi tietää milloin sitä tarvitsee. Sen avulla löytää helposti eksyneet kaverit.

Nauttikaa kesästä ja nähdään syksyllä!

Hei! Mä oon Emilia jotkut kutsuu Empuksi. Oon 23-vuotias ja kotoosin Kauhajoelta, Etelä-Pohjanmaalta.

Vapaa-aikaani vietän ystävien kanssa sekä koirien kanssa lenkkeillessä Rovaniemen kauniista maisemista nauttien. Lentopallon harrastaminen painottuu tällä hetkellä enemmän Wovon junnujen valmentamiseen.

Fuksivuoden ajalta monta hyvää muistoa. Mieleenpainuvimpia ovat olleet fuksiaiset, ensimmäinen opetusharkka, tsemppaavat ja kannustavat ihmiset sekä oman ryhmän kanssa tehdyt asiat. Toisaalta oma fuksivuosi jäi vähän kesken ja monta tapahtumaa kokematta poikkeustilanteen vuoksi.

Rovaniemellä on paljon kaikenlaista tekemistä sekä todella kauniit maisemat ja luonto. Uuden fuksin veisin Joulupukin pajakylään katsomaan Joulupukkia ja poroja, koska kyllähän jokaisen pitää tavata Joulupukki. Rovaniemen keskusta on aika pieni ja välimatkat ovat lyhyitä, joten kävellen ja pyörällä on helppo liikkua.

Odotan syksyä ja teidän uusien fuksien tapaamista innolla. Oma fuksivuoteni oli todella mahtava, vaikka jäikin hieman kesken. Omat tuutorini osallistuivat aktiivisesti fuksivuoden toteuttamiseen ja meidän auttamiseemme. Haluan itsekin toteuttaa teille mahtavan vuoden ja olla tukena opiskelujen erilaisissa vaiheissa.

Vinkkejä tulevaan fuksisyksyyn: Osallistu rohkeasti erilaisiin tempauksiin ja tapahtumiin, siellä pääsee tutustumaan helposti uusiin ihmisiin. Lähes kaikki on samassa uudessa tilanteessa syksyllä. Muista aina kysyä, jos jokin asia mietityttää.

Fun fact: en juo kahvia enkä teetä, mutta suurkulutan kaakaota. Opiskelukavereiden mielestä murteeni on hauskan kuulosta ja käytän outoja sanoja (murresanat)

Aurinkoista kesää ja toivottavasti saadaan nähdä ihan livenä elokuussa!

Heippa! Minä oon Siiri, olen toukokuussa 21-vuotias ja alunperin Utajärveltä kotoisin!

Harrastuksiin kuuluu muunmuassa laulu, kitaran, pianon ja ukulelen soittelu sekä kavereiden kanssa hengailu. Myös ulkoilu ja lenkkeily on mukavaa puuhaa.

Tuutoroinnissa eniten odotan uusien fuksien tapaamista ja heidän tutustuttamista meidän huippuun yliopistoon ja muihin opiskelijakavereihin. Myös kaikkia hauskoja tapahtumia ja tempauksia odotan innolla!

Mieleenpainuvin muisto omalta fuksivuodelta lienee ensimmäinen viikko yliopistolla, ja yksittäisistä tapahtumista Amazing race Rollo! Kaikki ryhmäyttävät tapahtumat oli parasta!

Jos minä saisin viedä uunituoreen fuksin jonnekin päin Rovaniemeä, se ois ehottomasti joku ihana ulkoilureitti! Rovaniemellä yks parhaista asioista on kaunis luonto ja huikeat ulkoilumahdollisuudet.

Mun vinkki fuksisyksylle on se, että kannattaa olla avoimin mielin mukana ekojen viikkojen jutuissa! Vaikka ekat viikot on tosi informaationtäyteisiä, ei kannata säikähtää. Me tuutorit ollaan täällä teitä varten ja ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä! 🙂

Tätäpä et tiennyt musta; kun siivoan mun asuntoa, mun kotona on konsertti menossa. Naapurit varmasti tykkää kuunnella pari kertaa viikossa mun upeita taidonnäytteitä! Ilman musiikkia siivouksesta ei kyllä tuu mitään.

Aivan huippua että olet tulossa Rovaniemelle meidän kanssa opiskelemaan! Oikein mukavaa kesää ja syksyllä nähdään!

Oon Elina Jaakola, 21v ja kotoisin Pudasjärveltä Oulun ja Rollon välimaastosta.

Harrastan ainakin kitaran ja pianon soittamista ja vapaa-aikaa kulutan lenkkipolulla, kavereiden kanssa tai jonku hyvän sarjan parissa.

Eniten ootan uusiin fukseihin tutustumista ja kaiken mukavan ohjelman järjestämistä.

Paras muisto: Omat fuksiaiset tietty ja fuksisitsit!

Veisin fuksin varmaan Ounasvaaran näkötornille ihastelemaan koko Rolloa yläilmoista tai sitte vohvelille Cafe & Bar 21:seen.

Tutustu tuleviin opiskelukavereihin, ole avoimin mielin, kysy apua tarvittaessa ja tule rohkeasti mukaan eri tapahtumiin!


Soitan vähän huuliharppua, mutta oon vielä aika kaukana Nuuskamuikkus-tasosta.

Tervetuloa Lapin yliopistoon ja Rolloon, sekä onneksi olkoon opiskelupaikasta! Toivottavasti nähdään useasti syksyn aikana eri ohjelmien ja tapahtumien merkeissä ja tsemppiä alkaviin opintoihin. Muista, että meiltä tuutoreilta saat aina tulla kysymään apua tai muuten vaan juttelemaan niitä näitä!

Hei! Olen Mirjam, mutta minua kutsutaan usein lempinimelläni Mimmu. Ikää löytyy 20 vuotta ja kesäkuussa tulee täyteen huikeat 21 vuotta. Olen juuriltani kotoisin täältä Rovaniemeltä, mutta koko ikäni olen asunut Päijät-Hämeessä pienessä kylässä nimeltä Hartola.

Harrastan vapaa-ajallani paljon lukemista ja liikuntaa. Lempilajejani ovat uinti, zumba, kävely ja retkeily. Lisäksi soitan pianoa ja ukulelea. Kuulun myös Lapin yliopiston ylioppilaskuoron riveihin, Lucida Intervallaan, jossa toimin tällä hetkellä ykkösalttojen toisena stemmajohtajana ja kuorolaulajana.

Odotan tuutoroinnista eniten teidän fuksien tapaamista ja yhteisiä illanviettoja sekä itse Rovaniemeen tutustamista.

Mieleenpainuvin muisto fuksivuodeltani on varmasti legendaariset Talvipäivät 2020, jotka pidettiin Jyväskylässä. Säät olivat surkeat, mutta meno sitäkin hauskempi!

Ehottomasti kävelykadun suklaapuoti Choco Deli. Täältä saa maailman parasta suklaata ja mikäs sen parempaa opintojen ohella onkaan kuin itse suklaa ❤

Minun vinkkini fuksisyksyä varten ovat:


1. Kannattaa osallistua aktiivisesti fuksiviikon tapahtumiin. Tapahtumissa pääset tutustumaan helposti muihin opiskelijoihin ja luomaan ystävyyssuhteita. Nämä tapahtumat luovat myös ryhmän yhteishenkeä.

2. Opiskele ahkerasti, mutta muista myös rentoutua!

3. Jos tarvitset apua tai neuvoja jonkin asian suhteen, älä jää yksin, vaan nykäise esimerkiksi opiskelijatuutoria tai opettajatuutoria hihasta.

Et tiedä minusta: Tätä vastausta piti miettiä pitkään. Luultavasti et tiedä, että rakastan teetä, etkä myöskään sitä, että olen ollut SM tason cheerleader.

Oikein ihanaa fuksisyksyä ja tsemppiä tuleviin opintoihin! Olet valinnut mahtavan opiskelukaupungin ja opiskelualan. Nähdään!

Moikka!

Mää oon Anna 21v, ja oon asustellu Rovaniemellä nyt jo useemman vuoden. Oon alunperin kuitenki Oulusta, mikä saattaa välillä paistaa mun puheesta

Useesti mut löytää kavereiden luota tai koiran kanssa ulkoilemasta. Näitten lisäksi rämpyttelen ukulelea ja maalailen sekä urheilen (jos motivaatiota löytyy )

Ootan sitä että meillä kaikilla tulis huippu vuosi!

Oma lempimuisto: Amazing race Rollo ja kotiapprot.

Minne veisin fuksin: Hankala sanoa, mutta vastaan Kuninkaanlaavu.

Panostakaa opiskeluun heti alusta asti mutta muistakaa myös nauttia fuksisyksystä!

Et tiennyt, että mun lempiruoka on mannapuuro