TUUTORIT 2 0 1 9

Eveliina Lainio

Nimi: Eveliina, kutsutaan myös Eveksi

Ikä: 22

Kotoisin: Laitilasta, tuskin kovinkaan monelle tuttu paikka, mut oon tullu tänne opiskelemaan meistä tuutoreista kaikkein pisimmän matkan takaa! Enkä oo kyl katunu sitä päätöstä hetkeäkään!

Vapaa-aika: Kuluu yleensä kavereiden kanssa millon luonnossa samoilemassa, milloin Half Moonin tanssilattialla ja toisinaan keksimäs jotai hyvii ja vähemmän hyvii extempore ideoita 😎

Best things in Rollo: Rollo on kaupunkina tällä hetkellä mun ihan ykköslemppari! Täällä ei tekeminen lopu ja meijän yliopisto on myös tosi mukava opiskelupaikka.

Fuksivuoden parhaat palat: Ekana tulee mieleen meijän ekat kouluviikot eli kannattaa olla aktiivisesti mukana kaikessa kivassa mitä me teille järkätään 😉! Myös sitsit, vujut ja tp-reissu on jääny hyvin mielee ja niistä tuutte varmaan myöhemmin kuulemaa lisää 😝.

Miksi Ryhdyin tuutoriksi: Koska haluun tehä teijän fuksivuodesta yhtä mieleenpainuvan mitä meijän oli! Oon meijän ainejärjestön Lapikkaan hallituksen tapahtumavastaava, joten tapahtumien järjestäminen on tuttua puuhaa ja uskoisin et täl meijän huippu tuutoritiimillä onnistutaan siin hyvin. 🤓

Miksi Lapikas (eli meidän ainejärjestö) on paras: Lapikas on tosi yhteisöllinen porukka, joka järkkää yhessä kaikkee kivaa, jolla on meijän yliopiston hienoimmat haalarit ja koska ollaan kaikki tulevia luokanopeja, jaetaan myös yleensä aika samanlaiset kiinnostuksen kohteet, joten kavereiden saaminen on kans helppoa!

Fun fact: Ajan työkseni moottorikelkkaa, syötän poroja, rapsutan huskyja ja mun työnantaja on joulupukki 😏 #onlyinlapland

Nauttikaahan kaikki kesästä, ottakaa rennosti ja valmistautukaa teijän elämän parhaaseen vuoteen 😉

Iina Laurén

Moi! Mie oon Iina, 25v. Vaikka väliin lipsahtaa joskus Rollon murretta niin mää kuitenkin tuun ihan Oulusta. Mun harrastuksiin kuuluu puujalkavitsit ja monipuolinen musisointi mm. paikallisen yökerhon karaokepuolella, mutta ennen kaikkea liikunta ja urheilu on lähellä sydäntä. Lajitaustaa on vaikka ja mistä, mutta tällä hetkellä kilpailen vähemmän tavoitteellisesti maastohiihdossa ja enemmän tavoitteellisesti agilityssä kahden karvalapsen kanssa, joista toinen pällistelee mun takana kuvassa. Aloitin tänä keväänä myös täysin suuntavaistottomana kartan kanssa haahuilun metsässä #roadtojukola2020

Valmistuin 2017 liikunnanohjaajaksi Lapin AMK:sta ja tulevana lukuvuonna pyrin olemaan hyödyksi parhaani mukaan liikuntatuutorina. Neuvoa voi kysyä esimerkiksi erilaisten liikuntamahdollisuuksien löytämiseen Rollossa tai sporttipassia koskevissa asioissa. Mulle voi esittää myös toiveita liikunnallisiin tapahtumiin liittyen.

Täältä Rollosta löytyy paljon tekemistä kesät talvet ja sehän tässä paikassa on parasta. Fuksivuosi olikin täynnä kaikenlaista monipuolista puuhastelua ja uusiin mahtaviin ihmisiin tutustumista. Siinäpä syy myös siihen, miksi itse hain tuutoriksi, sillä haluan olla mukana tekemässä vähintään yhtä huikean vuoden tuleville fukseille ja olla opintoihin ja elämään liittyvissä asioissa tukena ja turvana.

Onnittelut vielä opiskelupaikasta, nähdään syksyllä! :)

Iita Kota-Aho

Heippa uudet fuksit! Mie oon Iita, 21-vuotias ja oon kotoisin täältä teän uudesta tulevasta kotikaupungista Rovaniemeltä. Tai no täälläpäin me sanotaan Rollo, mutta eiköhän se viimeistään tutuksi tuu syksyllä, kun lauletaan "Oi Rollo on, Oi Rollo on, Oi Rollo on niiiin ihanaa" (hehheh). Ihan mahtavaa päästä tutustuttamaan just teitä tähän ihanaan kaupunkiin ja esittelemään sen tarjoamia mahdollisuuksia. Rollosta löytyy kaikki mitä ikinä vaan voit tarvita; ulkoilumahdollisuudet Ounasvaaralla tai no Oukulla, railakas yöelämä ja ystävälliset ihmiset.

Mun vapaa-aika kuuluu (koulutehtävien ohella tietenkin xd) hyvin vahvasti ulkoilu, päikkärit ja viini. Ja mikä parasta, näitä kaikki voi tehdä yhdessä kavereiden kanssa! Oman fuksivuoden aikana oon tutustunu ihan mahtaviin Lapikaslaisiin, joiden kanssa ei ikinä tule tylsää päivää. Ja ens vuodesta tehdään vieläkin parempi teän kanssa! Lapikas on just sen vuoksi paras ainejärjestö, että tänne hakee ihan mahtavia ja sydämellisiä ihmisiä.

Fuksivuosi tulee olemaan teän elämän paras vuosi, joten kantsii ottaa kaikki ilo irti siitä! Nähää syksyllä.

Janita Rapo

Mun nimi on Janita ja oon 23 vuotias. Kotoisin oon Kemistä, mutta olen asunut Rovaniemellä jo vähän yli neljä vuotta. Vapaa-ajallani harrastan partiota, musiikkia ja tanssia. Usein minut löytää myös erilaisista opiskelijatapahtumista, luontoretkeilemästä tai kavereiden kanssa hengailemasta sekä lautapelejä pelaamasta.

Paikkana Rovaniemi on mielestäni aivan mahtava ja yliopistolla vallitsee lämminhenkinen ja avoin ilmapiiri. Varsinkin omassa ainejärjestössämme Lapikkaassa on mahtava yhteishenki. Omasta fuksivuodesta jäi paljon hyviä muistoja, muun muassa fuksiviikot, talvipäivät, yhteinen hengailu sekä lapikkaan hallitus ovat olleet itselleni huikeita juttuja ensimmäisen vuoden aikana.

Hain tuutoriksi, koska haluan mahdollistaa teille kaikinpuolin huikean fuksivuoden sekä auttaa teitä alkuun opinnoissa ja kaikessa muussakin. Multa saa aina kysyä mitä vain ja lupaan parhaani mukaan auttaa ja jos vapaa-ajalle kaipailee seuraa niin mua voi rohkeasti nykiä hihasta. Ootan jo innolla että pääsen tutustumaan teihin :)

Laura Pasanen

Hei vaan! Mie oon Laura, enemmän tai vähemmän elämäpäissään oleva 21-vuotias. Oon ihan alkuperäinen rovaniemeläinen, joten kotoa ei tarvinnut opiskelujen perässä turhan kauas muuttaa. Oon vähän sellanen jalat maassa pää pilvissä -tyyppi, yleensä kuitenkin vain jälkimmäistä. Opintojen ja opiskelijaelämän lisäksi mun arkeen kuuluu jalkapallo sekä erinäiset päähänpistot, sillä välillä on ihan kiva elää vain hetkessäkin.

Tykkään Rovaniemestä opiskelijakaupunkina, ja meidän yliopistossa pääseekin tutustumaan hyvin myös muiden ainejärjestöjen opiskelijoihin. Alusta alkaen siis vain rohkeasti mukaan tapahtumiin. Meidän omassa ainejärjestössä eli Lapikkaassa parasta on ehdottomasti siniset opiskelijahaalarit!

Halusin tuutoriksi, sillä koen oman fuksivuoteni olleen yksi elämäni parhaista vuosista, ja mielellään olen mukana sellaisen takaamisesta myös teille. Erityisesti fuksiviikot jäivät mieleen, joiden parissa mekin sitten tavataan elokuussa. Ihanan rentoa kesää kaikille, muistakaa vähän lomaillakin, ootte sen ansainnut!

Miika Kallinen

Hei vaan kaikille! Olen Miika, teidän tulevan lukuvuoden tuutori. Olen 23 vuotias (kts. ikäloppu =D ) poika Kemistä, n. 120 km etelään päin Rovaniemestä. Erityisesti pidän sateisista päivistä, jolloin voin juoda kuppoisen kahvia ja nauttia siitä, kuinka rauhalliselta maailma silloin näyttää sekä yleisesti rauhoittuneesta tilasta. Näin ollen, harrastuksiini kuulukin hyvien kirjojen lukeminen, videopelien pelaaminen sekä japanilaisen median sekä muun (anime, manga, yms.) kulttuurin kuluttaminen. Ai niin, ei sovi myöskään unohtaa erittäin raskasta metallimusiikin kuuntelua (ja ehkäpä naapureiden iloksi, silloin tällöin sen laulamista).


Rovaniemessä on hienointa kaupungin tarpeeksi iso koko. Se ei ole liian pieni, muttei se myöskään ole metropolin tyylinen, joten luonto on lähellä ja välimatkatkaan eivät ole suunnattoman isot. Myöskin kaunis Lappimme vasta alkaakin Rovaniemen korkeudelta, joten pitkälle ei tarvitse lähteä nähdäkseen hienoja maisemia.

Omalta fuksivuodeltani oleva tärkeä muisto liittyy siihen, kun pääsin tapaamaan kaikki muut fuksit ensimmäistä kertaa. Olen erittäin introvertti ihminen, mutta tässä porukassa tuli huomattua, että silti hakeutui mielellään ihmisten lähelle heidän kanssaan puhumaan. Varsinkin omien tuutoreiden tuoma lämminhenkisyys ja tunne siitä, että kuuluu, auttoi minuakin avautumaan ja tutustumaan ihmisiin, Myös tästä syystä lähdinkin tuutoriksi, haluan auttaa kaikki löytämään oman paikkansa tässä mahtavassa porukassa!

Noh, minäpä lopetan tämän lätinäni tähän ja päästän teidät omiin tehtäviinne. Aurinkoista kesän jatkoa kaikille ja hei, syksyllä sitten nähdään! Tehdään tästä syksystä ikimuistoinen, eiks näin? =)

Perttu Sippola

Moro! Mä oon Perttu, ja oon kotoosin pohjanmaan lakeuksilta, Alavudelta. Opiskelujen ohella harrastan paljon urheilua, josta eniten aikaa kuluukin rakkaan jääkiekon parissa! Urheilun lisäksi vapaa-ajallani pyörin kavereiden kanssa, sekä kulutan olohuoneen sohvaa kitara kädessä. Yöelämäkin on tullut aika tutuksi. Eli minuun saattaa törmätä lenkkipoluilla, jäähallilla, sekä Rovaniemen yöelämässä!

Rollossa parasta on sen tarjoamat vapaa-ajan mahdollisuudet! Tää on just hyvän kokonen paikka, ja yliopisto on mahtava! Jokaiselle löytyy jotain, ja tylsää ei varmasti tule!

Kun miettii omaa fuksivuotta, on hyviä muistoja kopallinen. Kaikki Lapikkaan tapahtumat ja Lapikaslaiset ovat jääneet hyvinä muistoina mieleen, mutta jos joku pitäisi sieltä nostaa parhaaksi, niin suosittelen tulemaan Talvipäiville! Se kannattaa tulla itse kokemaan!

Loppuun tärkeä fakta minusta: Jos näette jossain kylmäpussin tai kuulette voimasanoja, oon sielä erittäin todennäköisesti pyörähtäneen nilkan kanssa. #nilkkaralli

Sara Rautiainen

Hellouu!

Oon Sara ja ikää mulla on 22 vuotta. Oon kotosin Keski-Pohjanmaalta, Toholammilta. Vapaa-ajalla vietän aikaa Netflixin ääressä, ulkona lenkkipoluilla tai salilla. Aika usein muhun voi törmätä myös ylpän kirjastossa ja sit tietenki kaikissa opiskelijatapahtumissa.

Mulle oli selvää jo abivuonna (v.2015), että haluan joskus Rolloon opiskelemaan luokanopettajaks. Vaati muutaman hakukerran ja haave toteutu. Rovaniemi on ollu kyllä aivan huippu paikka opiskella (ja asua) ja täällä on tutustunu tosi nopeesti muihin opiskelijoihin ja saanu paaaaljon uusia ystäviä. Rollossa on parasta se, että täältä löytyy helposti kaikki tarvittava ja kaikki on tosi lähellä. Ylpällä törmää tosi usein tuttuihin ja varsinki Lapikkaan tapahtumissa myös muut vuosikurssilaiset tulee tutuiksi!

Ryhdyin tuutoriksi, koska mun oma fuksivuosi oli unohtumaton ja haluan nyt tehdä myös teidän fuksivuodesta sellasen! Ootan innolla, että pääsen tutustumaan teihin paremmin ja toteuttamaan meidän tuutoriporukan kaa teille huikeita tapahtumia!

Viettäkää ihana kesä, nähdään syksyllä!

Taru Vaitinen

Moi! Mä oon Taru ja oon 21-vuotias. Oon kotoisin Laihialta, ihan Vaasan vierestä.

Mun vapaa-aika menee muun muassa Netflixiä tuijotellessa, kavereiden kanssa hengailussa ja erilaisissa opiskelijatapahtumissa! Myös Rovaniemen lenkkipoluilla muhun voi törmätä. Luonteeltani oon erittäin sosiaalinen, joten varmasti syksyllä tullaan tutuiksi.

Rollossa parasta on se, että se on sopivan kokoinen ja kotoisa kaupunki - erityisesti tällaiselle pikkukunnan kasvatille. Sieltä kuitenkin löytyy kaikki tarvittava! Yliopisto on kivan lämminhenkinen paikka ja siellä törmää helposti tuttuihin kasvoihin.

Tuutoriksi ryhdyin siksi, että oma fuksivuoteni oli huippu, ja tuutorit olivat aktiivisesti mukana sitä toteuttamassa. Haluan itsekin olla mukana tekemässä teidän vuodesta yhtä mahtavan erilaisilla tapahtumilla ja muilla yhteisillä touhuilla!

Mukavaa kesää ja nähdään elokuussa!

Tatu Kuru

Moro, mie oon Tatu! Oon 20-vuotias paikallinen rovaniemeläinen eli kylmän ja ankaran Lapin läänin kasvatti. Omiin mielenkiinnon kohteisiin lukeutuu mm. rap-musiikki sekä penkkiurheilu, ja penkkiurheilusta varsinkin pohjoismaiset hiihtolajit ja jalkapallo ovat lähellä sydäntäni. Vapaa-ajalla minut löytää opiskelijatapahtumista, pitkiltä kävelyiltä, eri kentiltä pelaamassa futista tai kaverin sohvilta väittelemässä siitä kellä suomalaisella räppärillä on parhaat tuplariimit ja flow.

Rovaniemi on mukava kaupunki opiskella, sillä se kasvaa jatkuvasti ja ehdottomasti tulevaisuuden kaupunki. Rovaniemen keskusta on myös tiivis, joten esimerkiksi kadun tallaajilla ja pyöräilijöillä on helppo ja nopea liikkua paikasta toiseen. Rovaniemellä myös luonto on todella lähellä, joten ihmisillä on matala kynnys lähteä ulos riehumaan. Tiesin jo syksyn jälkeen, että haluaisin itse tuutoriksi, sillä mulla jäi sen verta hyvät fiilikset omalta fuksisyksyltä. Lapikkaassa on älyttömän hyvä yhteishenki, joten tapahtumat ovat todella helposti lähestyttäviä ja rentoja. Odotan innolla tulevaa syksyä ja uusien fuksien tapaamista!

PS. Mun kanssa saa tulla vapaasti jauhamaan mistä haluaa, joten jos on jotain kysyttävää tai puhuttavaa niin rohkeasti vaan!

Tärkeä fakta minusta: Ylläpidän DASin (Domus Arctica -säätiö) instagramia, joten käy ihmeessä ottamassa se haltuun, jos haluat tietää enemmän kaikista DASin tarjoamista opiskelijatapahtumista ja palveluista!