19/2022 - Talvipäivät 2022

11.05.2022

Viimein se päivä koitti, nimittäin se, kun kaikki Suomen opettajaopiskelijat kokoontuvat yhteen kaupunkiin juhlimaan viikonlopun mittaisia Talvipäiviä! Edellinen vuosi kyhjöteltiin kotona, viettäen talvipäiviä etäyhteyksin. Tänä vuonna iloinen Lapikas-joukkomme pääsi kuitenkin tositoimiin, kun Talvipäivät järjestettiin pandemian jälkeen vihdoin entiseen tapaansa livenä. Odotus oli käsinkosketeltavaa heti vuoden alusta, mutta pettymykseksemme Talvipäivät siirtyivätkin pandemiatilanteen vuoksi vielä kuukaudella eteenpäin. Huhtikuussa koitti viimein h-hetki, kun bussit starttasivat ja lähtivät kohti Joensuuta.

Tunnelma oli iloisen odottavainen heti aamusta ja se kohosi matkan edetessä ihan uusiin sfääreihin. Ohjelmaa oli läpi seitsentuntisen bussimatkan. Oli niin karaokea, vitsibattlea sekä kaikkea muuta innokkaita matkalaisia viihdyttävää toimintaa. Allekirjoittanut itse oli bussissa numero yksi, joten todettakoon nyt, että se, mitä bussissa numero kaksi tapahtui, jääköön bussiin numero kaksi. Vaikka matka oli verrattain pitkä, ei se siltä tuntunut. Missään vaiheessa innokas meininki ei laantunut ja sanonta "Tärkeintä ei ole päämäärä, vaan matka" ikään kuin heräsi eloon lapikaslaisten matkatessa Lapista Joensuuhun.

Iltapäivästä saavuimme Joensuuhun, jossa meiningit olivat jo muiden opeopiskelijoiden johdosta lähteneet hyvin käyntiin. Nopean majoittumisen jälkeen useimmat suuntautuivat torille Talvipäivien avajaisiin. Vaikka avajaisissa Rovaniemi unohdettiin miltei täysin, Lapikas piti huolen, ettei se jäisi unholaan enää viikonlopun päätyttyä. Iltabileiden lokaatioina toimivat Las Palmas, BePop ja Kerubi. Kuten sanotaan, rakkaalla lapsella on monta nimeä ja viikonlopun aikana Kerubi tunnettiin mm. nimillä Gerbiili, Korundi ja Kernubiili. Jälleen kerran, koska kirjoittaja itse on viihtynyt yökerho Gerbiilissä, liittyvät muistikuvat, joskin nekin kovin hatarat, lähinnä tuohon miljööseen. Kerubissa pääsimme nauttimaan Ettan keikasta, joka oli vallan mainio. Hiki virtasi ja juhlijat tanssivat nestehukan partaalla esiintymistilan pakkautuessa niin täyteen, kun vain oli fyysisesti mahdollista. Loppuilta kuluikin sitten tanssilattialla. Mainittakoon, että viimeisenä tanssilattialla edusti oma ainejärjestömme upein tanssiliikkein! Toinen päivä valkeni. Lauantaina ohjelmassa olisi talvirieha, sekä TP-approt. Tänä vuonna Lapikas-edustus talviriehalajeissa oli heikohkoa, kun ilmoittautumiset olivat menneet ohi suurelta osalta ihmisistä. Approille sen sijaan lähdettiin suurella innolla. Joensuun baarit yllättivät viihtyisyydellään ja joihinkin paikkoihin olisi tehnyt mieli jäädä istumaan loppuillaksi. Approt suoritettiin hyvällä vauhdilla mielessämme illan kohokohta, nimittäin areenabileet, joiden pääesiintyjänä nähtäisiin JVG. JVG otti yleisön haltuun ja bileissä oli tietynlaista festarifiilistä. Ilta jatkui jälleen yökerhon kautta koululle, jossa bileitä jatkettiin aamutunneille.

Talvipäivät olivat kokonaisuutena huikea viikonloppu, jonka aikana kerkesi sattua ja tapahtua kaikenlaista. Voisi jopa sanoa, että pieni pala itsestäni jäi ikuisiksi ajoiksi Joensuuhun. Ensi vuonna matkamme on huomattavasti lyhyempi, kun pääsemme viettämään talvipäiviä OULUUN! Siellä nähdään!

- Teo