20/2022 - Vappumeininkejä

18.05.2022

20.4. Rovaniemellä alkoi tapahtua, sillä silloin polkaistiin käytiin RöllöWappu 2022. Itselleni ja varmasti aika monelle muullekin tämä oli ensimmäinen oikea opiskelijavappu, sillä edellisen kerran kunnollista opiskelijavappua on vietetty 2019. Puoleentoista viikkoon mahtui jos jonkinlaista tapahtumaa aamusta iltaan, yhteensä 28, joista jokaiselle löytyi varmasti jotain.

Itse en päässyt ensimmäisellä vappuviikolle osallistumaan, mutta toiselle viikolle osallistuin ensimmäisenkin edestä. Joten nyt pääsette kuulemaan, miltä mun ensimmäinen opiskelijavappu näytti.

Viikko alkoi maanantaina Rovaniemen keskuskentältä, missä yliopisto ja ammattikorkeakoulu kohtasivat lajina jalkapallossa. Ottelu oli tiukka, mutta yliopisto selvitti tiensä voittoon 5-2. Illalla matkani jatkui yliopiston ainejärjestötiloihin, missä Kosmos Buran järjesti Tunnusta väriä -sitsit. Itselleni ei oman värin valinta ollut vaikea, sillä rakkaan Lapikkaan sinistä ei voi koskaan tunnustaa liikaa. Sen huomasi myös muista Lapikkaan jäsenistä, jotka olivat myöskin nostaneet tapahtumaan siniset haalarinsa ylös. Tarjolla oli myös erittäin hyvää ruokaa, sillä alkuruokana oli popcorneja ja jälkiruokana karkkia, mutta pääruoka vasta hyvää olikin, nimittäin Hesburgerin hampurilainen, niitä ei kyllä Lapikkaan sitseillä ole ollut! Pääsimme myös itse värittämään omat haalarimerkkimme haluamillemme väreillä.

Tiistaina päästiinkin rastikilpailun pariin. Roolit menivät vaihtoon ja fuksit olivat rastinpitäjinä, jolloin me vanhempien vuosikurssien opiskelijat pääsimme kiertämään rasteja eli oli aika Remburssin ja Lyhdyn järjestämien Kultaisten Kostajaisten. Teemana oli siis kultainen ja joukkueemme somistautuikin kultaisin hatuin ja serpentiinein. Rasteilla oli monenlaista tehtävää ja itselleni jäi eniten mieleen laulurasti, jossa meille kerrottiin yksi sana ja meidän piti keksiä laulu, missä kyseinen sana mainitaan ja laulaa kyseinen kohta koko joukkueen voimin. Yksi kompastuskivistämme laulurastilla oli sana "häkki", mikä ei kyllä enää loppuviikosta olisi ongelmia tuottanut! :D

Keskiviikkona olikin sitten Wappurolmiot Half Moonissa. Aprillipäivänä meitä yritettiin huijata, kun ilmoitettiin näiden Rolmioiden olevan viimeiset, mutta asiahan ei näin kuitenkaan ollut. Wappurolmioilla oli esiintymässä Sexmane ja tunnelma olikin katossa koko keikan ajan. Ps. Rolmioilta otetut kuvat on julkaistu Rolmioiden Facebookkiin.

Torstaina oli aamulla vuoro TAOn järjestämien Herkutteluapprojen ja suuntasimmekin heti Cafe & Bar 21. Itselleni herkuteltavaksi tarttui mustikka-valkosuklaajuustokakku ja kaakao. Täytyy sanoa, että hyvää oli! Illalla olikin vuorossa kauan odotetut Lapikkaan järjestämät Takametsän turnajaiset, jossa itse olin rastinpitäjänä matikkarastilla. Turnajaisissa oli edustajia jokaisesta ainejärjestöstä ja kaikilla joukkueilla oli silminnähden erittäin hauskaa!

Perjantaina oli vuorossa Lapin 'raittius' nuoret ry järjestämät Wappuapprot, joissa jokainen osallistuja pääsi suorittamaan ensimmäisen tutkinnon Raitis. Pääsimme siis kiertämään Rovaniemen kuppiloita ja keräämään kahdeksan leimaa.

Lauantaina oli ainakin itselleni se ehkä odotetuin päivä, nimittäin vuorossa oli Vappukulkue sekä Jätkänpatsaan lakitus ja illalla vielä WappuFinaali eli tekemistä ei tältä päivältä puuttunut. Ennen kulkuetta kävimme hakemassa foliopallot, joista oli kulkueessa ja lakituksessa ehkä enemmän haittaa kuin hyötyä tuulen takia. Vappukulkue päättyi Jätkänpuistoon ja pääsimme kuulemaan puheita niin kaupunginjohtajalta kuin LYYn hallituksen puheenjohtajaltakin. Seuraavaksi olikin vuorossa Jätkänpatsaan pesu ja lakitus, jonka pääsivät tänä vuonna suorittamaan Kosmos Buran, tämän jälkeen saimme itsekin painaa valmistujaislakit päähän. Lakkien jälkeen oli vuoro fuksikasteen, tänä vuonna kasteen sai poikkeuksellisesti kolme vuosikurssia. Kasteen jälkeen kävimme kuivattelemassa vaatteita ja illalla suuntasimme Half Mooniin kohti WappuFinaalia. WappuFinaalissa esiintyjänä oli Cledos, joka sai yhden, jos toisenkin, tanssijalan vipattamaan.

Toivon itseni ja koko hallituksen puolesta, että sinulla oli oikein hauska vappu!

- Laura