22/2022 - Saanko esitellä, tuutorit

01.06.2022

Taas olemme saaneet tulevalle lukuvuodella uudet tuutorit ja halusin esittää heille muutaman kysymyksen, että niin fuksit kuin muutkin pääsevät heihin hieman paremmin tutustumaan. Uudet tuutorimme saivat lyhyen esittelynsä lisäksi vastata pariin kysymykseen: "Kuka/mikä elokuvahahmo kuvaa sinua parhaiten ja miksi?" sekä minkälainen tuutori haluat olla tuleville fukseille?"

Heippa mie oon Lilja! Oon 22- vuotias ja kotosin Rollosta. Vapaa-ajalla tykkään nähä mun ihania ystäviä ja täyttää kaappeja ite tehdyillä villasukilla.
Parhaiten mua tuutorina kuvaa Hessu Hopo. Oon hölmö ja saan monesti hyviä ja ei niin hyviä päähänpistoja, mutta onneksi mun tuutoriparina toimii Martti eli Iida, joka sit hinaa meitä eteenpäin!

Uusille fukseille haluan olla hauska ja rento tyyppi, jolle on helppo tulla juttelemaan mieltä askarruttavista asioista! Voin myös opettaa tekemään villasukat :)
En malta oottaa, että päästään tutustumaan ja pitämään ikimuistoinen fuksisyksy!

Hellou! Mun nimi on Iida ja oon 22 vuotias. Oon kotosin Haapajärveltä. Urheilu on aina ollut lähellä sydäntä, varsinkin pesäpallo, vaikka omat pelailut on jääny nyt vähemmälle. Vapaa-ajalla tykkään käydä salilla, kattoo netflixiä ja hengailla mun ystävien kanssa.

Elokuvahahmo joka kuvais mua tuutorina on varmastikkin Martti Autot-elokuvasta! Martti ja mä ollaan luotettavia ja lojaaleja sekä koitetaan aina auttaa meijän ystäviä.

Uusille fukseille haluankin olla helposti lähestyttävä ja luotettava tuutori, jonka kanssa ei kuitenkaa tylsää tule!

Mahtavaa päästä tutustumaan uusiin fukseihin ja pitämään hauska fuksisyksy ja -vuosi!

Heii!Mun nimi on Aino ja oon 19-vuotias. Oon kotosin täältä Rovaniemeltä ja koko ikäni asustellukki näillä kulmilla. Vapaa-ajalla tykkään viettää aikaa kavereiden kanssa ja täyttää kalenteria vaikka minkä näkösillä aktiviteeteilla. Lempparijuttuja on lapin kesän yöttömät yöt sekä talvisin lumilautailu ja kelkkailu.

Elokuvahahmo, joka kuvaa mua parhaiten tuutorina on Minni Hiiri, koska hän on luonteeltaan ystävällinen, lempeä ja neuvokas. 🎀 Tuutorina haluankin olla fuksien avuksi parhaani mukaan ja olla mahdollisimman helposti lähestyttävä tyyppi.

Oikein paljon onnea vielä koulupaikasta ja tervetuloa Lapin yliopistoon minunki puolesta! Tehdään yhessä teidän fuksivuodesta ikimuistoinen. 🥳

Tsemppiä syksyyn, kohtahan me jo nähään! 🤩

💙:llä Aino 

Moikka fuksit! 👋🏼 Täällä kirjoittelee Julius ja toimin ryhmän 2 tuutorina yhdessä Ainon kanssa. Mie oon 19-vuotias (kohta 20v...😆) ja oon kotoisin täältä hyvinkin rakkaasta kaupungistamme Rovaniemeltä. 💙 Minun arki on melko kiireistä, kun minut saattaa luentojen tai tuntien lomassa löytää milloin mistäkin: kaupan kassalta, hiihtämästä tai vaikka pianon äärestä!
Jos olisin jokin elokuvahahmo niin olisin varmaankin Mikki Hiiri, sillä usein minua kuvaillaan ystävälliseksi ja avuliaaksi! Me tuutoriparini Ainon kanssa usein sattumalta myös pukeudutaan tekstiilikaksosiksi niin tämä sopii paremmin kuin nenä päähän!
Tuutorina haluan olla se, jolle voi aina laittaa viestiä tai kysäistä hihasta! 😉 Paljasjalkaisena rovaniemeläisenä pyrin myös siihen, ettei Rovaniemi jää kellekään vieraaksi! Pian nähdään opintojen alkaessa! 🤩

Moikka! Mä oon Roosa. Oon 21-vuotias ja kotoisin Etelä-Pohjanmaalta Kauhajoelta. Viime syksynä muutin Rolloon, enkä oo kyllä katunu tätä päätöstä ollenkaan! Vapaa-ajan vietän yleensä kavereitten kanssa tai urheillessa. Rakastan myös matkustella ja kesällä oon lähdössä kesäkuuksi jenkkehin ja heinäkuuksi Brasiliaan.

Elokuvahahmona mua kuvaa eniten Lilo ja Stitchin Lilo. Hän on iloinen ja päättäväinen hahmo, joka tykkää kokea kaikenlaista. Lilo on kuitenkin myös reipas ja avulias, joka on tärkeää myös tuutorin hommassa.

Tuutorina pyrin olemaan helposti lähestyttävä ja tukena uusille fukseille mahdollisimman hyvin. Haluan myös kannustaa uusia fukseja käymään tapahtumissa, joka on helppo tapa tutustua uusiin ihmisiin ja Lapikkaaseen.

Isot onnittelut kaikille uusille fuksipalleroille opiskelupaikasta ja tervetuloa Lapin yliopistoon! Jos on mitään kysyttävää, niin me tuutorit autetaan ilomielin. Nähdään syksyllä! <3 

Heissunleissun! Olen Velmeri ja 21-vuotias sekä Oulusta kotoisin. Harrastuksiini kuuluu kuntosalilla käyminen ja muu urheilu. Vapaa-aikani kuluukin niiden parissa sekä ystävieni kanssa hengatessa.
Elokuvahahmo, joka kuvaa minua parhaiten tuutorina on Shrekistä tuttu Aasi, sillä olen vähintään yhtä innokas ja ystävällinen!
Tuutorina haluan olla helposti lähestyttävä, avulias ja mukava. Haluan auttaa teitä fukseja sopeutumaan yliopistoelämään ja luomaan teille vielä mahtavamman fuksivuoden, kuin omani oli.
Terveiseni sinulle, fuksi on se, että nauti syksystä ja tutustu muihin opiskelijoihin!

Heippa, oon Jenna! Oon muuttanut Rovaniemelle Lahesta ja oon viihtynyt Rollossa tosi hyvin! Koulun ulkopuolella oon aktiivinen partiolainen ja partiohommissa mulla meneekin myös monet viikonloput. Innostun kaikesta helposti ja mulla on melkein aina joku projekti käynnissä, tällä hetkellä se näkyy kauheena sisustusintoja ja oon myös ottanut kesän tavotteeks käydä 7 uudessa kansallispuistossa!😅
Pitkän satuhahmopohdinnan jälkeen päädyin olemaan Frozenin Anna, koska sillä on positiivinen asenne ja se tykkää olla ihmisten kanssa. Anna ei myöskään ota elämää liian vakavasti! Tuutorina haluan olla helposti lähestyttävä ja pitää huolen siitä et kaikilla on hauskaa!
Ja sit vielä tärkeimmät eli terkut uusille fukseille! En malta odottaa et päästään tutustumaan syksyllä kaikkien mahtavien tapahtumien merkeissä! Ja tiiän, et tottakai pieni alkujännitys kuuluu asiaan, mut meillä on täällä Lapikkaassa super hyvä meno eli ei mitää hätää! Tervetuloaaa!!

Moikka! Oon Erika, 20-vuotias kotoisin Kempeleestä ja jotenki sattumusten kautta tänne Rolloon päädyin luokanopeks opiskeleen!🤔

Jos joku elokuvahahmo käskettäs valita, joka kuvastaa mua tuutorina, niin ihan pakko valita Frozenin Olaf⛄️ Samoja piirteitä löytyy, sillä yhtä höpsö ja pihalla ku lumiukko, mutta erittäin lämminsydäminen ja aina paikalla, sekä valmis seikkailuille
Uusille fukseille haluisin olla helposti lähestyttävä ja toivottavasti mahdollisimman paljon hyödyksi useissa mieltä askarruttavissa kysymyksissä!
Fuksipalleroille terkkui, että vaikka vähä jännitääkin uus sivu elämässä, niin kaikki menee kuitenkin hyvin. On tästä kaikki muutkin aina selvinny! Tulkaa avoimin mielin ja hymyssä suin alottaan luokanopeks opiskelu😛

Heippuu!

Täällä huutelee Heini, 21-vuotias ja Asikkalan kasvatti. Ennen Rovaniemelle muuttoa ehdin käydä pyörähtämässä Jyväskylässä mm. avointen opintojen inspiroimana. Jos siis siellä on joku, jolta löytyy jo opintoja takataskusta, niin ei kannata niistä vielä murehtia.✌ Oman kokemuksen mukaa hyväksluvut onnistu ainakii ilman suurempia kommelluksia. Omassa elämässä kommelluksia sen sijaan välillä sattuu. Päädyin esimerkiksi omana fuksisyksynä vähän vahingossa yksin ja tuntematta aluksi ketään maanpuolustussitseille.🤪 Oli lopulta hauskaa ja onpahan ainakii tarina muillekki kerrottavaks. Lähen kuitenki mielellää kaveriks, jos haluut lähtee johonki tapahtumaa tai vaikka kokeilemaa kiipeilemistä, nii ei tarvii mun tavoin aivan yksin lähtee! 🙈

Jos mun pitäis valita joku elokuvahahmo, joka kuvais mua tuutorina, sanoisin et oisin Tiikeri, tuo Nalle Puhin hyvä ystävä. Tiikeri itse kuvaa olevansa nopee oppimaan ja sitä tuutorointi tuleekin varmasti olemaan, nimittäin uuden oppimista ja tiedon välittämistä. Tiikeri ei kuitenkaa ota elämää liian vakavasti ja onkii aika verraton ja sydämellinen tyyppi kaikille. Toivottavasti mäkii voin tuutorina olla tällanen tyyppi! Mut ei hätää, en oo hyppäämässä Tiikerin lailla ketään kumoon!😎 Tuutorina haluun siis olla Tiikerin lailla rento ja huoleton, mutta kuitenkin auttavainen ja kuunteleva tyyppi.

Ja hei sinä, ihana fuksi, tervetuloa pohjoiseen ja Lapin Yliopistoon! Syksyllä nähään! 💙

Moikka kaikki! Mun nimi on Anni, oon 25-vuotias ja alunperin Kuopiosta. Vapaa-ajalla pelailen Xboxilla, pikkusen liikaakin viime aikoina. Oon myös yrittäny virvoittaa innostusta neulomishommiin. Tavoitteena olis laajentaa repertuaaria villasukkien ulkopuolelle. Toivossa on hyvä elää. Mulla on kissa, mutta haaveilen koiran hankkimisesta. Rakastan ruuanlaittoa ja leipomista ja olisin aina aivan innoissani tekemässä ruokaa kaikille. 

Tuutorina mua ehkä parhaiten TV-hahmoista kuvaa Mulan-leffasta Mushu. Oon melko töhelö ja höntti, mutta yritän aina auttaa ja puskea ihmisiä eteenpäin. Mushu on myös pien mutta säpäkkä ja samaistun tähän ja paljon. 

Toivoisin että teille fukseille voisin olla sellainen tuki ja turva johon voisitte nojautua. Ja tietysti toivon että voisin auttaa teitä mahdollisimman paljon tässä uudessa elämänvaiheessa. Mulle saa aina tulla juttelemaan mistä vaan. 

Onnittelut vielä koulupaikasta ja en malta odottaa että päästään tapaamaan teidät! Rovaniemi on ihana kaupunki ja ootte tehny huippuvalinnan hakiessanne tänne.