27/2021 - Kesätercut - Lerpsun kesäkiertue

07.07.2021

Heti alkuunsa, hei sinä uusi Lapikkaan fuksi - mahottomasti onnea opiskelupaikastasi! < 3 

Ja sitten päivän asiaan - joskus keväällä västäräkin vasta luikerrellessaan vuoden ekoja laulujaan, sovittiin hallituspoppoon kanssa, että Lerpsun kesäkiertue kiertää tänäkin kesänä maita ja mantuja! Aloitusnalli napsahti meikälle ja cuten otsicostacin näcee, inspiraatiota löytynee?

Mun alkukesä on kulunut niin Rollossa kuin myös kotikonnuilla Oulussa. Kesäkuun puoliväliin saakka olin töissä Rollossa ja voi että, Rollohan tarjoili parastaan! Oli lämmintä (ei kuitenkaa tämmösiä käristyshelteitä, niiku atm), pitkiä päiviä ja öitä, ihmisiä, jäätelöä ja pyöräiltyjä kilometrejä - kaikkea ihanaa! Ehdin käydä testaamassa myös kolmen eri vesistön uimakelpoisuudet - Kemijoki oli melekosen kylmä vielä kesäkuun alussa, mutta Norvajärvi ja Salmijärvi oli suorastaan linnunmaitoa! Oli tosi kiva kokea ekaa kertaa Rollon kesä - edes sitten osittain. Jos mun pitäisi omakohtaisella kesärollo-kokemuksella suositella tekemistä Rollossa, niin tässä olisi tarjolla mun top 3:

1) Norvajärvi - tämä tuli mainittua jo ylempänä, mutta tosi jees paikka! Löytyy laavua, jepajees ranta ja sopivan kaukana kaupungin ytimestä. Luin tosin Yleltä vasta uutisen, että järven vedessä on nyt sinilevää - ei siis  kannata nyt sitten sinne mennä uimaan, mutta menkää vaikka ihastelee kuitenkin maisemia. 

2) Cafe kodin Mökkiterassi - tosi symppis paikka käydä naatiskelemassa yhet ihan keskustassa! Kivaa musiikkia ja juomia.

3) Random penkki Etelärannan päässä - tämä nyt on ihan random enkä tiedä saanko tätä edes avattua teille. Mutta tiiättekö, kun kävelee Etelärannan päähän, niin sielä on sellainen pikkuinen koivumetsikkö ja polku koivujen läpi. Sielä sitten niemennokassa on puupenkki tosi kauniilla maisemalla Kemijoen rannalla. Siellä ollaan kamujen kanssa käyty juomassa monet, monet mooooooonet termarikahvit! Jos näillä ohjeilla löydät perille, niin ole hyvä vaan, tykästyt takuulla. : - )Kun omat työkuviot loppui Rollossa, tulin VR:n ravintolavaunun kautta takaisin Ouluun todistamaan vuosisadan myrskyä. Täällä onkin nyt tarkoitus viettää loppukesä. Heitin muutamat ( :D ) työkeikat Oulussakin ja nyt sitten lomailen enemmän tai vähemmän heinäkuun ajan - yolo, carpe diem ja mitäs näitä sanontoja nyt on. Ihan mahti fiilis, ettei loppukesälle ole kalenterissa merkattuna kun ihan vain muutama meno ja tapahtuma. Muuten elelen fiiliksen mukaan - aattelin ottaa ihan rennosti hela tiden ja seikkailla, niin kuin kesällä kuuluu tehdä! Oon poistanut ylimääräset sähköpostit tms. puhelimesta kesän ajaksi ja sopivasti myös oma läppäri hajosi tossa pari viikkoa sitten. En kuitenkaan ajatellut pitää erityistä kiirettä uuden ostamisessa, koska mitäpä minä sillä teen. Kesälläkin pakolliset hallitushommat (ei onneksi rasita liikaa, koska niitä on tosi vähän!)  hoituu perheen läppärillä. Muuten nautin näistä säistä, lämpimistä uimavesistä, oulukavereiden ja perheen seurasta. 

Jos joku teistä sattuu eksymään Ouluun kesälomamatkallaan, niin käykääpä päiväretki Hailuodossa, Naltsussa tai torilla syömässä kalalautanen. Rollon kesätekemisistä annoin top 3 -listauksen,  mutta mulla ei Oulusta ole antaa samanlaista top-listaa selityksineen, koska Ouluhan on suvereenisti Suomen paras (kesä)kaupunki ja täällä kaikki tekeminen on vaatimattomasti sellasia top-juttuja.

Sellasta, saa nähdä osaanko julkasta tätä lerpsua enää, kun viime kerrasta on jo aikaa. Aluksi meni jo tovi etsiä, että mistäs pääsen edes kirjottelemaan tänne. Kuvienki lisääminen oli sen verran rankkaa puuhaa, että nyt laitan J. Karjalaisen biisit soimaan (parasta kesämusiikkia) ja painelen takas lomille. Ensi viikolla sitten jonkun toisen hallituslaisen kuulumisia tiedossa, sillä tämä kesälerpsun ilosanomahan kestää aina elokuun loppuun saakka - moiccu!


- Veera