3/2023 - Lerpake-tiimi esittäytyy!

18.01.2023

Tervetuloa lukemaan Lerpakkeen vuoden 2023 ensimmäistä postausta! Uusi hallitus järjestäytyi viime viikolla, jonka myötä myös Lerpakkeen toimitus starttaa vuoden uudella kokoonpanolla. Tässä postauksessa haluamme hieman esitellä itseämme ja antaa myös pientä maistiaista tulevasta vuodesta Lerpakkeen osalta.

Hyvät kansalaiset! / Med börjare!

Täällä itsestään kirjoittelee suuri ja mahtava Päätoimittaja Pylväs. Suuri yleisö tunnistaan minut todennäköisesti upeasta leukalinjasta, valkoisena säihkyvästä hammashymystä ja leikittelevästä kielenkäytöstäni. Olen siis alun perin oululainen skeittari poju ja nyt Rovaniemelle asettautunut hedonisti, joka nauttii opiskelijaelämästä ja prisman hyllytysvuoroista sopivassa tasapainossa. Lisäksi vapaa-ajallani viihdyn niin taideateljeessa, kuin alkoholitasting - illoissa. Näin ollen pysyy mieli virkeänä ja jalka raikkaana.

Tavoitteenani olisi, että tänä vuonna Lerpakkeesta löytyy laatua ja huumoria sopivassa suhteessa. Onneksi minulta löytyykin nälkäinen toimitussihteeristö. Takaan siis omasta puolestani, että kansakin saa vaatia isoja tekoja niin Kalajoen karhulta kuin Ylöjärven yölinnulta. Jos on ideoita tai toiveita sisällön suhteen, niin ottakaa rohkeasti hihasta kiinni tai lähestykää kirjeitse.

Loppuun ajattelin paljastaa itsestäni yhden yllättävän faktan. Många vet inte att jag skriver flytande svenska. Att tala och lyssna medför svårigheter för mig av någon anledning, men när mina fingrar glider på tangentbordet är jag som bäst. Njut av studievåren och låt oss le senast på Vinterdagen!

Teo Pylväs, Päätoimittaja

Nebin KiMi lähtee soimaan. Kaukaisuudessa kuuluu haikea huuto: "ONKO JANI?". Nyt voin sanoa, että Jani ON Lerpakkeen toimitussihteeri! Olen Kalajoen hiekkasärkillä kasvanut kokovartaloharja ja opiskelen nyt Rovaniemellä toista vuotta. Olen tällainen leipomisesta ja ruuanlaitosta pitävä pullantuoksuinen isäntä, jolla pysyy myös sukkapuikot välillä jopa liiankin tiukasti käsissä.

Hieman yllättäen löysin itseni Lerpake-tiimistä, mutta kauaa ei tarvinut kyynelehtiä, kun näki, millaisen laatutiimin kanssa pääsen tuottamaan sisältöä jäsenistölle. Kun katsoo tämän koplan kahta muuta jäsentä, lienee lukijallekin itsestään selvää, että minä olen se, joka tällä kaudella kirjoittaa ne asialliset jutut Lerpakkeeseen. Odotan innolla, että pääsen kirjoittamaan teille koulutuspolitiikasta ja inkluusion vaikutuksista suomalaiseen koulujärjestelmään!

-Siirilän Jani, Toimitussihteeri


Mories! Tosiaan täällä kirjoittelee Hermosen Joonas, Ylöjärven lahja suomalaiselle opettajankoulutukselle. Monille tuttu jo aikaisemmilta hallituskausilta tai sählykentiltä. Neljättä vuotta opiskelen tällä hetkellä ja vanhana patuna ajattelin vielä kerran lähteä mukaan hallituksen toimintaan. Siinä sivussa nyt seuraavan vuoden viihdyttämässä teitä myös osana Lerpakkeen toimitusta. Vapaa-ajalla käyn aktiivisesti heittelemässä frisbeegolffia sekä nautin erilaisien virvokkeiden maistelusta. Salainen taitoni on merisään selkokielellistäminen.

Jo viime vuonna suunnittelin, että olisi hienoa päästä vielä joskus tekemään omaa juttusarjaa Lerpakkeeseen ja teidän iloksenne voin todeta, että tänä vuonna se tulee toteutumaan. Vuoden olen rannetta treenannut valmiiksi ja kohta valmiina laittamaan kynä syyhyämään. Hieman jännittää, kuinka sopeudun toimituksen ehkä jopa jämäkkään toimintamalliin, mutta toivottavasti ilmapiiri rentoutuu vuoden aikana. Hienoja, monipuolisia sekä shokeeraavia juttuja tulossa toimitukselta, stay tuned!

-Sir Hermonen, Toimitussihteeri

Oikein mukavaa alkanutta vuotta, palataan taas pian seuraavan postauksen parissa!

-Teo, Joonas ja Jani