31/2021 - Selina ja kiireinen kesä - Lerpsun kesäkiertue

04.08.2021

Toukokuun alussa aloitin kesätyöni lastentarhanopettajana päiväkodissa. Voin sanoa, että jännitti ihan sairaasti, mutta olin onnekas. Kyseinen kesätyöpaikka on ollut tähän mennessä ehkä paras kesätyö, mitä mulla on ikinä ollut. Työ oli aika ajoin raskasta, lapset huusi ja itki sekä valitti mitä pienimmistä asioista. Mutta päällimmäisenä työ oli mukavaa ja koen, että siitä oppi paljon. Oli antoisaa saada kokemusta eri ikäisistä lapsista. Pääsin hoitamaan lapsia 1-vuotiaista 7-vuotiaisiin.

Tässä kuvassa aivan ihana lapsonen halusi peitellä pehmolelunsa, kun itse nousi päiväuniltaan ja lähti välipalalle. Lapsien päikkäriaika oli itselle hyvä sauma silloin tällöin tehdä kouluhommia samalla kun valvoi lasten unta.
Tässä kuvassa aivan ihana lapsonen halusi peitellä pehmolelunsa, kun itse nousi päiväuniltaan ja lähti välipalalle. Lapsien päikkäriaika oli itselle hyvä sauma silloin tällöin tehdä kouluhommia samalla kun valvoi lasten unta.

Kesätöiden ohella opiskelin. Kevään opinnoista pyöri vielä kesäkuun puolelle asti historian ja yhteiskuntaopin kurssi sekä lisäksi olin ajatellut, että pitäähän niitä kesäopintojakin olla. Voin sanoa, että tämä on todennäköisesti viimeinen kesä, kun kesäopintoja itselleni hamstraan. Kahdeksan tunnin työpäivän jälkeen ei kauheasti huvittanut avata läppäriä ja alkaa katsomaan luentoa tai kirjoittelemaan koulutehtäviä. Jotenkin ihmeen kaupalla kyllä selvisin, vaikka myönnettäköön muutama tehtävä vielä odottaa tekemistään ja luento katsomista, mutta kesäähän on vielä reilusti jäljellä. 😉

Vaikka työt ja opiskelu vei paljon kesästä aikaa, oli onneksi viikonloput. Viikonloppuina halusin tehdä jotain. Jotain muuta kuin maata sängyllä ja katsoa Netflixiä (tein tätä nimittäin viikolla yllättävän paljon pakoillessani opiskelua). Viikonlopuista tuli kesäni ehdottomia kohokohtia. 

Ruuan hyvänä ystävänä tuli kesällä syötyä paljon. Tuli käytyä ulkona syömässä ja kotona grillattua paljon. Tämä kyseinen ruokakuva on Seinäjoen Holy Smokesta, jossa ruoka on aivan älyttömän hyvää. 

Päätimme kavereiden kanssa lauantaina illalla, että sunnuntaina teemme pienen roadtripin ja niin myös teimme. Ajoimme ensin Pietarsaareen, missä tämä kaunis ranta komeili. Hyytävästä tuulesta huolimatta kävimme myös uimassa ja jatkoimme matkaamme Kokkolaan. Kokkolassa pääsimme nauttimaan hyvästä ruuasta ja kauniista maisemista. Kokkolasta tiemme vei Uuteen Kaarlepyyhyn ja sieltä Isonkyrön kautta jonnekkin Ylistaron läheisyyteen. Lopuksi tiemme vei meidät jäätelökioskin kautta kotia. Voin sanoa, että maanantaina oli hieman hankalaa herätä 5:20 töihin tuollaisen reissun jälkeen, mutta kyseinen päivä oli yksi kesän parhaista päivistä.

Tämä hieno otos on ihanalta illalta heinäkuun loppupuolelta. Ystävät, musiikki ja nauru, niistä oli kyseinen ilta tehty.
Tämä hieno otos on ihanalta illalta heinäkuun loppupuolelta. Ystävät, musiikki ja nauru, niistä oli kyseinen ilta tehty.

Heinäkuun viimeisellä viikolla pääsin nauttimaan teatterista. Olin katsomassa Törnävän kesäteatterissa musikaalin nimeltään Jotain mätää. Esitys oli aivan mahtava ja tietynlainen teatterihuuma iski päälle.

Eli kesäni on ollut kiireinen, mutta olen nauttinut siitä kuitenkin täysin siemauksin. Kesä ei myöskään ole vielä loppu. Eihän nyt tokikaan. Itse koen kesälomani vasta nyt kunnolla alkaneen, kun työni loppuivat. Sitä ei vielä tiedä, mitä loppukesä kerkeää tuoda mukanaan, mutta toivon, että se antaa voimavaroja tulevaa syksyä varten.

Nauttikaahan tekin vielä loppukesästä täysin siemauksin!

Kesätervesin, Selina