32/2021 - Kesäterkut töiden lomasta - Lerpsun kesäkiertue

11.08.2021

Heipparallaa kaikki! Mä oon viettänyt koko kesän kotikonnuilla samassa kesätyöpaikassa kuin edellisinä vuosinakin. Oon saanut olla psykologi, lastenvahti, huutojen ja väheksynnän kohteena, kuuntelija ja ainoa keskustelukaveri aka kaupan kassa. Oon työskennellyt kaupassa noin kolmisen vuotta, joten työtehtävät ovat aika tuttuja enkä kokenut sen suurempaa stressiä tai jännitystä töihin mennessä.

Vaikka töitä on tullutkin tehtyä todella paljon kesällä ja on tuntunut siltä, että ei ole kerennyt hirveästi muuta tekemään, oon silti päässyt nauttimaan kesästä. Kesäkuussa kävimme vanhempieni kanssa meidän mökillämme pidennetyn viikonlopun verran remontoimassa ja näkemässä sukulaisia. Oli mukava päästä vaihtamaan kuulumisia kasvotusten, kun korona on estänyt heitä tulemasta Saksasta Suomeen kesän viettoon. Pääsin myös näkemään lampaita pitkästä aikaa! Meidän lammaspaimenkoira tosin kyllä innostui lampaista niin kovasti, että pelotti lampaat aika nopeasti kauemmaksi meistä. Bongasin myös lampaiden lisäksi nappopäitä ja sorsaperheen, joten voisi todeta, että aikamoinen luontobongaus oli menossa :D   

Tuohon aikaan oli myös todella järkyttävän tukalat helteet, joten käytiin monesti uimassa meidän koiran kanssa. Hän ei kyllä ole veden suurin fani ja tyytyi vain seisomaan vedessä.   

Mökkeilyn ja töiden lisäksi oon kerennyt myös näkemään ystäviäni. Alun perin mun ei pitänyt tehdä mitään juhannuksena muuta kuin olla töissä, mutta extempore-reissut on yleensä parhaimpia ja kaverit sai ylipuhuttua Power Parkin juhannukseen töiden jälkeen. Oli kyllä lopulta hyvä päätös, koska oli ehkä parasta ikinä siihen hetkeen nähdä Erika Vikman livenä.  

Mulla oli myös heinäkuulla kahdet tuparit, joita sitten vietettiin hyvällä porukalla syöden ja juoden. Oli kiva kanssa nähdä vähä muitakin naamoja kuin asiakkaita ja työkavereita. Näistä kekkereistä mulla ei kyllä tosin ole kovin montaa julkaisukelpoista kuvaa, sattuneista syistä :DD  

Mun kesän kohokohta ja oma onnistuminen pohjautuu keväällä saatuun ideaan omasta perunamaasta. Aloitin idättämisen muistaakseni siinä maalis-huhtikuulla, voin muistaa väärinkin. Kesäkuun alussa istutettiin idätetyt perunat maahan ja aika nopeesti ne lähtivät siitä kasvamaan. Tällä hetkellä perunat on kasvanut todella paljon ja odotellaan vielä hetki ennen kuin nostetaan maasta. Mä tosin oon niinkin kärsimätön persoona, että oli pakko katsoo kasvaako siellä mitään. Vielä pitäis malttaa odottaa hetken aikaa, että perunat kasvaisi isommiksi. Sain myös korvanappiini tiedon hallitustoveriltani Minnalta pottumaidosta, joka menee testiin ehottomasti. Joten summa summarum, jos siis perunan kasvatus kiinnostaa, niin multa saa vinkkejä!😊

Tulevana viherpeukalona ja perunan kasvattajana oon vastapainoksi käynyt äidin ja isotädin kanssa marjastamassa mummun marjoja. Vielä pitäis käydä mustikkamettällä, jotta saisi pakkasen täyteen kaikkea hyväskää aamupuuroon.

Ainiin, jos Etelä-Pohjanmaalle on menoa ja tarvittis ideaa, mihin mennä, niin suosittelen Annin Marjatarhan vohvelikahvilaa! Siis, katsokaa nyt millaisen annoksen sieltä saa tuoreita mansikoita vohvelin päällä. Namskis! Marjatarha sijaitsee Huhmarkoskella, ja siellä pääsee myös itsekin noukkimaan niin vadelmia kuin mansikoitakin. Tilamyymälästä saa myös ostettua esimerkiksi erittäin hyvää mansikkamehua ja kaiken maailman herkkuhilloja.

Meitsin kesä oli kuitenkin pääasiassa työn täyteinen, mutta kaikkea kivaa sai silti tehtyä vapaapäivien aikana. Pääasiassa tuli rentouduttua ja kerättyä voimia tulevan syksyn kandirutistukseen. Mulla oli suunnitelmissa mennä loppukesästä festareille, mutta korona pilasi suunnitelmat. Eiköhän jotakin kivaa vielä keksi eikä kesä siitä nyt pilalle mennyt.

Ihanaa loppukesää kaikille multakin!

Iloisin kesäterkuin, Emmi <3