32/2022 - Kesäni paikkoina - Lerpsun kesäkiertue

10.08.2022
Vasemmalla Luis Lázaro Matosin teos "Atlantis" (2022). Muut yleissivistykseen kuuluvia klassikkoteoksia.
Vasemmalla Luis Lázaro Matosin teos "Atlantis" (2022). Muut yleissivistykseen kuuluvia klassikkoteoksia.

Hei ja tervehdys,

nyt olisi taas Lerpsun kesäkiertueen aika! Viimevuotisessa postauksessani kirjoittelin kesästäni lukujen muodossa, mutta tällä kertaa päätin ottaa näkökulmaksi kiertueteemaan sopien Suomen maakunnat, joissa mulla tuli kesää vieteltyä. Joten tervetuloa matkaan kurkistamaan mun kesään!

Uusimaa

Lähdetään eteläisimmästä kohteesta liikkeelle, joka on upea pääkaupunkiseutumme. Mun elämässä on ollut mukana noin 16 vuotta kirjekaverini Katri, jonka kanssa olemme pitäneet tiiviisti yhteyttä nämä vuodet, muttemme olleet koskaan tavanneet livenä. Katri kutsui mut juhlistamaan maisteriksi valmistumistaan, joten kesäkuun puolivälissä hyppäsin junaan ja matkasin kohti Helsinkiä. Viikonlopun aikana kerkesimme kierrellä Suomenlinnan luolien syövereissä, ihmetellä Kiasman taidenäyttelyitä sekä tietysti juhlia valmistujaisia. Oli ihanaa huomata, että juttu luisti myös kasvotusten hyvin ja meillä oli oikein hauskaa. En varmaan olisi 9-vuotiaana osannut arvata, että kirjekaveripalstan kautta saisin elämääni ystävän, jonka kanssa näkisimme ensimmäistä kertaa vasta aikuisina😂💛

Psst! Sivusimme Katrin ja mun ystävystymistä myös Lapikastin Ystävänpäivä-jaksossa, käyhän kuuntelemassa!

Etelä-Pohjanmaa

Suunnataanpa seuraavaan kohteeseen, joka on Lapua. Olimme Lapikkaan hallituspoppoon kanssa puhuneet kevään aikana, että olisi mukavaa nähdä kesälläkin virkistäytymisen merkeissä. Vähitellen yhteinen mökkiviikonloppu alkoi muotoutua ja saimme aikataulut sumplittua niin, että meistä yhdeksän pääsi paikalle. En ollut aiemmin vieraillut Etelä-Pohjanmaalla, joten odotin innolla paljon puhuttujen lakeuksien näkemistä. Mutta kaikkein eniten odotin näiden tyyppien näkemistä, koska mikä onkaan hauskempaa kuin nähdä porukalla keskellä kesää ilman hallitushommien miettimistä.

Etelä-Pohjanmaalle matkatessa ainoa miinus oli se, että junassa täytyi istua vähintään 5,5 tuntia Kajaani-Lapua-välillä. Hieman haastavien juna-aikataulujen vuoksi saavuin mökkiviikonlopun perjantaina jo hyvissä ajoin Härmään, josta Emmilode noukki minut nauttimaan äitinsä pöperöistä ja Lulu-koiran seurasta🥰 Tämän jälkeen suuntasimme kohti Lapuaa. Mökkeilystä on tulossa oma postauksensa, joten tämän enempää en vielä paljasta kyseisestä viikonlopusta. Mutta ilmeisesti, mikä Lapualla tapahtuu, niin ei Lapualle jää🥲

Kainuu

Mitäpä olisi opiskelijan kesä ilman kesätöitä? No, varmaan hieman rennompi, mutta ainakaan omalla kohdalla pieni lisätienesti ja työkokemuksen kartuttaminen ei ole pahitteeksi. Viime kesän tavoin pääsin kotikonnuilleni päiväkotihommiin, joten koko kesäkuu ja vähän heinäkuutakin koostui hiekkakakuista nauttimisesta, kiipeilytelinetemppujen ihailusta ja lukuisista luetuista lastenkirjoista. Toki tärkeitä oppeja tarttui taas mukaan, sekä useita kukkakimppuja ja "timantteja", joita lapset toivat mulle päiväkodin pihalla ulkoillessamme.

Töiden lisäksi Kajaanissa ollessani nautin kavereiden seurasta niin uimarannalla, kahvittelun merkeissä kuin kesäteatterissakin. Oli tosin hauska huomata, ettei täälläkään ole tullut koluttua aivan jokaista must-kohdetta, joten täytynee joskus leikkiä turistia myös kotiseudulla.

Lappi

Pohjoisin kesäkohteeni oli tällä kertaa tuttu ja turvallinen Rovaniemi. Hyppäsin heinäkuun lopussa eräänä perjantaina ystäväni Lauran kyytiin (hänestäkin on tullut jutusteltua  Ystävänpäivä-Lapikastissa!) ja huristelimme yhdessä Kajaanista Lapin kamaralle. Alunperin tarkoituksenani oli matkata vasta seuraavana päivänä junalla Rovaniemelle, mutta Laura houkutteli mut seurakseen viettämään rollopäivää, johon kuuluikin muun muassa hyvää ruokaa ja jenkkifutista. Ja onneksi houkuttelikin, meillä oli oikein mukava päivä yhdessä🥰 Tavallisesti vietämme aikaa Kajaanissa, ja Rovaniemellä nähdessämme käymme jossain luontokohteessa tai kahvittelemassa, joten ohjelmantäyteinen päivä oli oikein jees vaihtelua!

Mulla on ollut yhtenä bucket list -kohteena Rovaniemellä Kesärafla Sauna, jonka upeeta miljöötä ja uintimahdollisuutta oon saanut ihastella kavereiden someista. Olikin ihanaa, että rolloviikkooni mahtui ekstemporevierailu kyseiseen paikkaan toimihenkilöidemme Veeran ja Suvin sekä viimevuotisen viestintäpartnerini Heidin kanssa. Vaikka Jaakko oli samaisena päivänä heittänyt kylmän kiven todennäköisesti myös Kemijokeen, niin kyllä me melko hyvin tarkenimme uiskennella yllättävän kovassa jokivirrassa. Ja paikka on kaiken sen haippauksen arvonen, suosittelen vierailemaan!

Siinäpä muutamat postikortit mun kesäkohteista😎 Mukavaa alkanutta elokuuta!

- Minna