33/2022 - Kesä Utissa - Lerpsun kesäkiertue

17.08.2022

Moikka!

Mun kesä on ollut kiireinen, mutta ihana! Oon saanut viettää kesän omassa lapsuuden kodissani vanhempieni luona maalla Utissa. Utti kuuluu vanhaan Valkealan kuntaan, mutta se on nykyään osa Kouvolaa. Kesäni täällä on mennyt töitä tehdessä ja perhettä sekä ystäviä nähdessä. Minusta on ollut ihanaa viettää kesä taas kotikotona. Rovaniemeltä ei pääse tänne hirveän helposti ja nopeasti, joten en vuoden aikana kovin montaa kertaa ehdi täällä käydä. Nyt olen sitten senkin edestä nähnyt perhettäni, sukulaisiani ja ystäviäni.

Lemppari kesäherkkuni on jätski ja tämän kesän ehdoton lemppari on ollut Pirkan Hämis jätski! Tietenkin myös pehmis on aina hyvää. Lempparipuuhani kesällä on uinti. Uin paljon meidän mökillä kesän aikana. 🍦🏊🏻‍♀️

Olin kesäkuun töissä hautausmaalla ja pidin siitä työstä todella paljon! Me leikkasimme siellä nurmikkoa työnnettävillä ruohonleikkureilla, trimmasimme ruohoa, haravoimme ja istutimme kukkia sekä kastelimme ja hoidimme niitä. Kukkienhoitokierrokset olivat ihan parhaita. Oli todella rentouttavaa nyppiä kukista huonoja osia pois ja pöyhiä kukkien multaa. Mielestäni kaikki työt olivat sellaisia, että ehti hyvin ajatella omia ajatuksiaan samalla, kun teki töitä. En muista milloin viimeksi olisin pystynyt ajattelemaan niin hyvin omia ajatuksia kuin esimerkiksi ruohoa leikatessa, koska kiireisen arjen keskellä ei usein muista pysähtyä. Minusta tuntuu, että tämä työ oli todella terapeuttista. Lisäksi sain paljon hyötyliikuntaa.  

                     Tässä olimme juuri istuttaneet hautausmaan varakukkapenkkiin kukkia. 🌺 

Loppukesän olenkin ollut isäni yrityksessä töissä vanhoissa tutuissa toimistohommissa. Toimistolla työtehtävinäni ovat esimerkiksi laskujen teko ja maksu, tilitysten teko, puukauppapapereiden teko sekä muut erilaiset tehtävät. Välillä tehtävät voivat olla ihan vaikka vaan siivoamista toimistolla tai hallilla tai ihan mitä vaan, mitä iskä keksii. Toimistolla olen huomiseen asti ja sitten onkin aika palata Rovaniemelle, koska opinnot jatkuvat taas ensi maanantaina.

Meidän perheellemme saapui kesän aikana ihana uusi perheenjäsen Gilla. Tämä pieni ja iloinen koiranpentu on rodultaan havannankoira. Gilla on todella leikkisä ja on ollut mukava olla seuraamassa sen pentuaikaa. 🥰

Viikonloput minulla on ollut vapaana töistä, koska sekä hautausmaatyöt että toimistotyöt ovat päivätöitä. Kesääni mahtui siis myös paljon viikonloppureissaamista. Junailin VR:n kyydillä kesän aikana Vantaalle, Mikkeliin, Kokkolaan, Lapualle ja Poriin. Kävinpä myös sellaisella paikkakunnalla kuin Kinnula, johon ei junalla päässyt. Kesän aikana pääsin myös juhlimaan muutamien juhlien merkeissä. Kävin nimittäin tupareissa, valmistujaisissa, kihlajaisissa sekä olin äitini ja isäni hopeahääjuhlissa.  

                                Utin kerholla vietimme äitini ja isäni 25-vuotishääpäivää. 🌹

Nyt odotan jo innolla, että pääsen takaisin Rovaniemelle ja, että opinnot jatkuvat sekä opiskelijatapahtumat starttaavat ja nään pitkästä aikaa taas ihania lapikaslaisia.

Kivaa syksyä kaikille ja nähdään Rollossa! 💙

- Emmi