34/2023 - Toimituksen kesäkuulumiset

24.08.2023

Syyskuu lähenee ja illat pimenee. Syksyn tullessa myös opiskelijat alkavat palata kesänvietosta takaisin opiskelun ja opiskeljiaelämän pariin. Lerpakkeen toimitus kertoo tässä jutussa hieman omasta kesästään ja antaa syitä sille, miksei juttuja ole ilmestynyt kesän aikana ollenkaan. 


Tervehdys! Täällä on Jani.

Meikäläisen kesä meni melko pitkälti töiden parissa Kalajoen hiekoilla. Kesällä lomailu jäi yllättäen vähemmälle ja lepääminenkin on aikataulutettu syksylle. Töissä olin kesän paikallisella Karting radalla ja tämän lisäksi olin ohjelmamestarina vetämässä paintballia polttariryhmille tai myymässä alkoholia janoisille turisteille. Vaikka kesään mahtui paljon työtunteja, pääsin nauttimaan myös paikallisista tapahtumista, kuten esim. Beachfutiksesta.

Kesän kohokohta minulle oli jo vuosittaiseksi perinteeksi muodostuneet juhannusolympialaiset. Tällä kerralla joukkueemme onnistuikin voitokkaasti ja voitimme mittelöt. Perinteitä kunnioittaen lajeina meillä oli mm. beerpong, jäisen t-paidan pukeminen päälle sekä juomien sokkomaistelu. Kuuman kesäpäivän varalle olimme varautuneet tekemällä muutaman ämpärin sangriaa, mitä nautittiin vielä aamuyöstä. Oi tätä iltaa..

Kesällä kerkesin käydä myös lyhyen reissun tampereella, missä pääsin nauttimaan erilaisista oluista, kun kävimme ystäviemme kanssa nauttimassa olut-tastingista. Reissun parhaaksi olueksi valikoitui Roak Brewing Co. French Toast Devil Dog. Tampereelta tämän lisäksi mieleen jäivät sateet, mitkä jatkuivat koko reissun ajan. Toivottavasti tulevilla Festivaali festivaaleilla säät suosivat paremmin…

-Jani

Tervehdys! 

Yksi kesä jälleen takanapäin ja syksyiset tapahtumat alkavat vyöryttämään koulurytmiä eteenpäin. Tämä(kin) kesä vietettiin Rovaniemellä yhdistellen töitä ja hupeja. Itselläni kesä kului siis tiivistetysti nauttien gigantin ilmastoinnista, luonnon tarjoamista kauneuksista sekä urheilusta. Työ oli tänä vuonna keskiössä, joten sen merkeissä tulikin vietettyä verrattaen paljon aikaa. Lisäksi pelailin kansallislajiamme, kun oli kalenterissa tilaa, sekä kävin itse katselemassa, kun muut pelasivat hieman paremmin. Lähes joka viikko tuli myös pistäydyttyä luonnonhelmassa toramon uumenissa omia valintojani sekä puiden tiheyttä sadatellen. Kaiken kaikkiaan; "niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan" ja onkin hienoa päästä taas sorvin ääreen tavaten vanhoja tuttuja sekä tutustua uusiin henkilöihin!

-Joonas

Terve terve pitkästä aikaa! 

Jäin jo kolmatta kertaa kesäksi Rovaniemelle. Työt Prismassa värittivät pitkälti koko kesää, mutta viimeinkin ympärivuotinen työskentely myös palkittiin yli kolmen viikon kesälomalla. Puolet kesästä pääsin nauttimaan lyhyistä yöunista sekä aikaisista herätyksistä, sillä päiväni jouduin aloittamaan jo Halfmoonin pilkun aikoihin. Kesäilloista en siis pahemmin nauttinut ennen lomaa ja päivätkin kuluivat töiden ulkopuolella päikkäreillä ja salilla. Välillä kerkesi onneksi ihmettelemään terassi-ilmojakin keskustan vilinään ja pari kertaa pääsin jopa ihastelemaan Joonaksen taidonnäytteitä Toramon metsissä.

Loma todellakin tuli tarpeeseen, sillä sellaista en ole pahemmin kerennyt viettämään opintojen aloituksen jälkeen. Loma kului rennoissa tunnelmissa lähinnä kalastellen ja mökillä. Festivaalit meinasivat ajanpuutteen vuoksi jäädä välistä tänä kesänä, mutta pahinta festarinälkää pääsi onneksi helpottamaan Simerockissa. Maksoin nyrpeällä naamalla pitkän jonotuksen jälkeen 9,50€ ananaslonkerosta, mutta onneksi ihan hyvä esiintyjäkattaus piti keskittymisen lavan tapahtumissa eikä korttia kerennyt vinguttaa liian montaa kertaa päivien aikana. Loma loppuikin sopivasti juuri ennen opiskeluvuoden alkua ja nyt on ehkä hitusen verran enemmän virtaa jatkaa kurssien läpi kahlaamista taas yhden vuoden verran!

-Teo

Juttuja alkaa taas syksyn alettua tippumaan hieman aktiivisemmin. Mukavaa syksyn aloitusta kaikille!

-Lerpakkeen toimitus