36/2022 - Lapikkaan hallitus goes Lapua

07.09.2022

Tänä kesänä hallituksemme päätti viettää yhdessä rennon mökkiviikonlopun. Kohteeksi valikoitui Lapua. Kohteen valintaan saattoi vaikuttaa puheenjohtajan lapualaisuus ja osan hallituksen jäsenen etelä-pohjalaisuus. Hallituslaiset saapuivat Lapuan kauniiseen miljööseen perjantaina ympäri Suomea, sillä ymmärrettävästi olimme hajaantuneet kesän myötä ties minne. Koko hallitusta emme saaneet paikalle, mutta onneksi suurin osa pääsi.

Perjantaihin mahtui majoittumisen lisäksi erinäisiä korttipelejä ja keskusteluja, mutta myös saunan ja paljun lämmittämistä. Teimme näiden lisäksi pientä tuttavuutta mökkinaapureiden kanssa, jotka olivat viettämässä polttariviikonloppua. Tulimme myös nauttineeksi sivistyneesti musiikin erilaisista sävelmistä ja beerpongin leikkimielisestä kisailusta. 

Lauantai sitten olikin kunnon aktiviteettipäivä. Kun jokainen meistä oli ryöminyt peittojensa alta valoon ja jotakin aamupalan tapaista nauttinut, suuntasimme Lapuan jokilaivaristeilylle. Risteily kesti noin tunnin ajan ja siinä päästiin ihailemaan kauniita maisemia ja kuulemaan hieman historiaakin mm. Patruunatehtaasta. Jokilaivaristeilyn jälkeen suuntasimme taidemuseoon, missä oli menossa Susanne Gootenbergin & Markus Kåhren näyttely nimeltään "Samaan aikaan toisaalla". Teokset näyttelyssä olivat valtavia ja vaikuttavia. Näyttely oli aseteltu niin, että pääsimme kulkemaan ns. teosten seassa. Taidemuseosta suuntasimme vielä kirjastoon, missä sattui sopivasti olemaan menossa kuvataidekoululaisten töitä näytillä. Lisäksi kirjastossa pääsi tutustumaan paremmin Patruunatehtaan räjähdykseen.

Kulttuurista nauttimisen jälkeen alkoivat mahamme jo kurnia, joten suuntasimme paikalliseen Roke Burgeriin syömään. Ruoka oli oikein maittavaa ja sai kehuja koko hallitusporukalta. Ruokailun lomassa pohdimme seuraavaa aktiviteettiamme ja päädyimme ottamaan suunnaksemme Alahärmän ja PowerParkin, jossa voisimme ottaa mittaa minigolfin parissa.

Minigolffauksesta kehkeytyikin oikea jännitysnäytelmä. Värikkäät golfpallot lensivät niin ratojen yli pensaiden sekaan kuin suoraan vesiesteisiinkin. Vastoinkäymisistä johtuen turhautumista oli havaittavissa, mutta luokanopettajaopiskelijoille tyypilliseen tapaan kannustavat huudot raikuivat koko ajan ja jokainen sai onnistumisen kokemuksia. Tulevina ammattikasvattajina tiedämme, kuinka tärkeitä juuri onnistumisen kokemukset ovat. Kilpailu oli tiukka ja loppujen lopuksi kärkikolmikko raivasi tiensä muiden yli. Kärkikolmikosta jokainen oli ensimmäistä kertaa kyseisen lajin parissa, joten selvästi luonnonlahjakkuuksia ovat. ;)

Golfaamisen jälkeen suuntasimme hallituslaisemme Emmiloden vanhemmille kahville. Kahvi maistui ja tarjolla oli myös herkullista jäätelöä. Tämän jälkeen ahtauduimme taas autoihin ja suuntasimme takaisin kohti Lapuaa. Matkan varrella menimme ihastelemaan maisemia Simpsiön rinteille ja tämän jälkeen uskaltauduimme vielä kapuamaan näkötorniin. Tuulinen sää lisäsi jännitystä, sillä näkötorni huojui hurjasti puiden latvojen yläpuolella.  Tai siltä se ainakin tuntui. 

Palattuamme mökillemme ilta jatkui grillaamisen ja saunomisen parissa. Tulimme myös pelanneeksi hauskaa faktapeliä, jossa jokainen kirjoitti lapuille muutaman faktan itsestään. Tehtävänämme oli nostaa vuorollamme yksi lappu ja lukea se ääneen, jonka jälkeen jokainen osoitti henkilöä, jonka faktaksi lapussa lukevan tekstin veikkasi. Pelin aikana tulimme oppineeksi uusia asioita toisistamme. Pelasimme myös Kimbleä, mikä nosti tunteet pintaat ja kamppailu voitosta oli kova. 

Viikonloppu oli oikein onnistunut ja nauru raikasi perjantaista sunnuntaihin. Yöunet jäivät vähäisiksi, mutta hauskaa oli. Loppuun vielä Simpsiön huipulla otettu pönötyskuva. :)

- Selina