39/2021 - Luota Lapeen part. 1

29.09.2021

Kuka on Lape?

Lape on ehta Lapikaslainen - älykäs, empaattinen ja aina valmiina auttamaan lapikaslaisia tärkeiden päätösten hetkellä ja vaikeiden pulmia äärellä. Lape, eli minä, vastailen täällä Luota Lapeen -palstalla teille parhaani mukaan. Olen siis loisto tyyppi kaikin puolin!

Hyvä Lape,

täällä kirjoittelee Karjatilan Kuningas. Löytyisikö lapikkaasta joku henkilö tai asiantuntija, joka osaisia kertoa minulle hieman enemmän kotkista. Ne ovat yksi suurimmista intohimoistani ja mielenkiinnonkohteistani. Merikotka on mielestä kotkista komein.

Yt. Karjatilan Kuningas

Olen aivan varma, että lapikkaan porukasta löytyy kotka-asiantuntija. Voisit lähestyä erittäin päteviä ympäristötiedon sivuaineopiskelijoita tämän asian suhteen. Heiltä saattaisi löytyä vastauksia kysymyksiisi kotkista.

Merikotkasta sen verran kuitenkin osaan sanoa, että sen siipiväli voi olla 2,5m tai jopa enemmän! Eli se on sen verran iso lintu, ettei kannata ilman suojavarustusta sitä lähestyä ja muutenkin hyvän harkinnan kanssa. Muuten saattaa käydä kalpaten. Ota siis kiikarit ja reilusti etäisyyttä kotkatähystelyihisi.

Ei ollu hellua helluntaina. Mistä löytäisin saaliin ennen joulua? 

Nuori Lape on menneisyydessään kokenut monet jouluaatot, jolloin kotiin vietävänä ei ole ollut muuta kuin porkkanalaatikko. Uskon, että oman sydänkäpysen voit löytää esimerkiksi harrastusten tai työn parista. Myös toiset ainejärjestöt sekä erilaiset tapahtumat voivat tarjota mahdollisuuksia oman hellun löytämiselle. Näiden lisäksi teksti-tv, Lapin Kansa sekä erilaiset puhelinsovellukset saattavat tarjota mahdollisuuden oman jouluhellun löytämiseen - meidän omaa rakasta ainejärjestöä unohtamatta! Onnea ja menestystä elämään ja tulevaa jouluun!

Onko lapikkaan collegetilaus tulossa? Fuksit eivät ole ainoat joilta puuttuu ;)

Lape on ollut nuuskimassa hallituksen kokouksessa ja sai vihiä, että college-tilaus olisi tälle syksylle vielä tulossa. Pidä siis aistisi auenneina Instagramin ja Facebookin puolella, sillä sinne on ilmeisesti tulossa jotain, miten lapikaslaiset voivat näihin paitojen loppusilaukseen vaikuttaa.

Käykö opiskelijakortti Alkossa?
T. 🤬

Kerran vilautin ujosti Alkon kassalla opiskelijakorttiani. Myyjä ei tästä paljoa hetkahtanut, vaan tyynesti piippasi Jallupulloni. Alko kohtelee meitä opiskelijoita muiden asiakkaiden tavoin, joten alennuksia ei ilmeisesti opiskelijoille heru, vaikka vakioasiakkaita meistä löytyykin.

Mikä on HOPS? Voiko sen yli hypätä?

HOPS on lyhenne henkilökohtaisesta opintosuunnitelmasta ja on jokaisen oma asia haluaako sitä noudattaa vai hypätä sen yli. Jos hyppiminen ylipäätänsä kiinnostaa, suosittelen siihen trampoliinia tai toverin kanssa suoritettavaa pukkihyppelyä.

Millon Lapikkaan CS-turnaus?

Itse en ole kummoinen E-urheilija, mutta liikuntavastaava Niemelä varmasti ottaa mielellään koppia tästä loistavasta ehdotuksesta. Jos kyseinen turnaus ilmestyy tapahtumakalenteriin, niin ehdottomasti saa tulla Lapea haastamaan!

Hyvä lape, oon vähän tässä miettiny, että mikä siinä on, ku vaan on?

Tämä on erittäin hyvä kysymys. Moni varmaan pohtii elämässään tätä meidän olemassaoloa ja ylipäätänsä sitä, olemmeko todella olemassa. Näihin ajatuksiin ei kuitenkaan kannata jäädä liikaa vellomaan paitsi, jos Tuudosi ammottaa tyhjyyttään ja tarjoaa aikaa näille syvällisille pohdinnoille.

Kiitos hyvistä kysymyksistä! Luota Lapeen -Padlet onkin pullollaan mitä mielenkiintoisempia kysymyksiä ja pohdintoja, mutta aina on tilaa uusille. Lähetä ihmeessä omasi anonyymisti kyseisen sivun kautta - vastailen niihin piakkoin uudessa Luota Lapeen -postauksessa. Mukavaa syksyä lapikaslaiset & ehkä näemme tänään kahvihetkellä... 😉

- Lape