41/2021 - Lapikkaan harrastelijat part. 3

13.10.2021

Olipa mukavaa, että toisen harrastuspostauksen jälkeen tuli pari yhteydenottoa, että saisiko vielä kertoilla Lerpsussa omasta harrastuksestaan. Ja vastaushan on, että tietysti saa! Pidemmittä puheitta, seuraavaksi estradille astuu Lapikkaan harrastelijat part. 3 -postaus!

Joukkuevoimistelu

Joukkuevoimistelu on esteettinen ja urheilullinen laji, jossa kehitetään monipuolisesti voimaa, nopeutta, liikkuvuutta sekä vartalonhallintaa. Kilpailuohjelma koostuu erilaisista liikkeistä, jotka liitetään toisiinsa virtaavaksi ja eheäksi kokonaisuudeksi. Musiikki, eläytyminen sekä puvut luovat viimeisen silauksen ohjelmalle luoden siitä kauniin elämyksen.

Rovaniemelle muuttaessani en olisi uskonut pääseväni taas joukkuevoimistelun pariin. Laji ei ole täällä Lapin pääkaupungissa kovinkaan tunnettu ja harrastajamäärä on vielä pienehkö.

Vuoden 2018 lopussa muutama innokas "vanha" jumppari perusti Kaamoksen ja liityin heti mukaan joukkueeseen. Saimme toiminnan nopeasti käyntiin ja pääsimme treenaamaan harkkarin liikuntasaliin. Jo parin kuukauden päästä tästä olimme kisaamassa niin Oulussa kuin Mäntsälässä. Kaamoksen historian toisista kisoista tarttui mukaan hopeiset pronssimitalit, joita kannetaan huhujen mukaan vieläkin kaulalla.

Kaamos koostuu nuorista ja nuorista aikuisista. Treenaamme tällä hetkellä säännöllisesti viikoittain (välillä myös poikittain) ja valmennamme itse itseämme. Tavoitteena on treenata hyvällä fiiliksellä yhdessä. Toimintaamme voipi kuvata tavoitteelliseksi höntsäksi.

Treenit koostuvat esimerkiksi erilaisista hypyistä, ketteryys- ja nopeusharjoituksista, lihaskunnosta, venyttelystä sekä lajiliikkeiden harjoittelusta. Tällä kaudella perustreenin lisäksi harjoittelemme myös ohjelmaa, jonka toivottavasti pääsemme esittämään! Meillä on erilaisista lajitaustoista tulleita kaamoslaisia, mikä on rikastuttanut entisestään treenejämme sekä toimintaamme. Joukkueeseemme ovat kaikki tervetulleita!

Mielestäni joukkuevoimistelussa on parasta yhteisöllinen tekeminen, kisaohjelman harjoitteleminen ja esiintyminen yleisölle.

Sen lisäksi, että saamme itse voimistella, joukkueestamme useampi valmentaa tai ohjaa jumppaa. RoiVoLi: ssa on pienten lasten jumppaa sekä voimistelua kaikille 3-11-vuotiaille. Meillä on lisäksi 10-12- vuotiaiden kilpajoukkue, jota valmennan toista kautta. Näihin ryhmiin tarvitsisimme lisää valmentajia ja ohjaajia! Joten, jos pieni lisätienesti opintojen ohella kiinnosteleepi, ota yhteyttä esim. Kaamokseen IG:ssä @kaamos_rokokoo tai sähköpostilla luode.joukkuevoimistelu@gmail.com!

Kaamos etsii myös omiin riveihinsä lisää uusia jumppareita ja mukaan mahtuu kokeilemaan! Aikaisempaa lajitaustaa ei tarvitse olla, kiinnostus lajista ja hyvä fiilis riittävät. 

- Ella

Jääkiekko

Lätkä, hoki, kiekko, kendo. Tuo rakas talviurheilulajimme, joka aika ajoin herättää meissä suomalaisissa ilon, pettymyksen, vihan ja rakkauden tunteita. Itselleni tuo kaukalossa pelattava joukkuelaji on tuottanut erinäisiä tunneskaaloja jo 18 vuoden ajan.

Kun muutin 2018 Rovaniemelle opiskelujen perässä, oli hyvin normaalista poikkeava syksy. Ei ollut tietoa jatkuuko tuo rakkaudeksi syntynyt kumikiekon perässä luistelu vai siirtyisikö luistimet naulaan. Intoa tuolloin oli, mutta tietoa Rovaniemen jääkiekkomahdollisuuksista paljon vähemmän. Onneksi mielenkiintoa harrastuksen jatkamiseen löytyi myös ystävältäni Jaakolta, jolloin löimme viisaat päämme yhteen ja aloimme etsimään joukkuetta. Meidän onneksemme joukkue löytyi, joten autetaan mahdollisia kohtalontovereita hädässä ja kirjoitellaan hieman rovaniemeläisestä jääkiekosta lisää!

Rovaniemellä on huikeat mahdollisuudet jääkiekkoon aikuisiällä! Mestiksessä pelaava Roki näyttää suuntaa edellä, mutta jos aikataulut tai taidot eivät Mestikseen riitä, on muitakin mahdollisuuksia. Lappi-liiga on Lapin alueella järjestettävä 3-divisioonan sarja. Lappi-liigassa pelaa paljon vanhoja konkareita, opiskelijoita sekä aikuisiällä jääkiekon löytäneitä pelaajia. Rovaniemellä joukkueita Lappi-liigassa on 3. Me Jaakon kanssa löysimme fukseina Ykin punaisen paidan, jossa allekirjoittanut edelleen käy hikoilemassa muutaman kerran viikossa Lappi Areenan pyhätössä. Jos intoa löytyisi mukaan pelaamaan iloiseen lappilaiseen 3-divariin, minuun saa ja pitää olla yhteydessä!

Rovaniemellä löytyy myös lukuisia harrastejoukkueita, jotka kukin pelaavat pelinsä Rovaniemellä. Harrastejoukkueita Rovaniemellä on sen verran monta, että eri tasoisia harrastesarjoja löytyy monia. Varmasti löytyy sinulle paikka myös harrasteringistä, mikäli intoa ja muutama varuste löytyy. Jos koet halua, muttet tiedä mihin ottaa yhteyttä, niin laita minulle viestiä niin selvitellään yhdessä!

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä on meidän Rovaniemen pitkä talvi ja yhdet Suomen parhaimmista ulkojäistä. Menit sitten Ounasvaaralle, Susivoudille tai Korkalovaaraan, niin aina löytyy pelikavereita ulkojäiltä! Myös esimerkiksi Susivoudilla on mahtava kenttä luistella vapaammin, jos pienet hikipelit eivät kiinnosta. Susivoudilla on myös ollut lukuisia hyviä pelihetkiä meidän opiskelijoiden välillä, joita toivottavasti myös tulevana talvena saadaan pidettyä.

Kaivellaan luistimet häkkivarastoista ja nähdään kentillä!

- Perttu Sippola

Hyvinvointia hyvinvointipassilla

Heipä hei kaikki lapikaslaiset tai muuten vain lapikasmieliset lukijat. Täällä kirjoittelee Eveliina neljänneltä vuosikurssilta ja tulin kertomaan teille Lyyn tänä vuonna käyttöön otetusta hyvinvointipassista. Ennen kyseinen passi on kulkenut nimellä sporttipassi, mutta nyt mukaan on tullut esimerkiksi teatteria ja erilaisia museoita, jonka vuoksi hyvinvointi- etuliite on nyt enemmän paikallaan.

Minua pyydettiin mukaan hyvinvointipassilähettilääksi, jonka tehtävänä on jakaa sosiaalisessa mediassa omia kokemuksiaan hyvinvointipassin tarjonnasta. Itse olen tähän mennessä ehtinyt käymään keilaamassa, tanssitunnilla sekä pelaamassa koripalloa. Myös teatteria on ollut tarkoitus lähteä katsomaan. Kaikista on jäänyt hyvä ensivaikutelma, ja varmasti tulen testaamaan vielä ainakin sulkapalloa, joogaa ja dynaamista venyttelyä.

Keilauksesta olen erityisesti innostunut, vaikkeivat omat taidot ole ainakaan toistaiseksi päässeet yllättämään. Enemmänkin kisailufiilis kavereiden kesken ja tietysti täyskaadot lämmittävät mieltä tässä lajissa. Keilaamaan pääsee joka keskiviikko klo 20-21 hyvinvointipassilla ilmaiseksi! Keilaus sijaitsee Santasportilla Ounasvaaralla.

Erilaisia tanssitunteja on hyvinvointipassin tarjonnassa useita. Itse kävin testaamassa DANCE!-tunnin Nautiluksen ryhmäliikuntasalissa. Tunti oli sekoitus erilaisia tanssityylejä, sekä hieman aerobic- ja Zumba-vivahteita. Tunnin tehokkuus yllätti, ja jälkeenpäin huomasi tehneensä ihan kunnon reenin.

Koripalloa voi käydä pelailemassa kerran viikossa Lyseonpuiston lukion liikuntasalissa. Viime kerralla meillä oli ainakin hyvä meininki ja oli hauska tutustua uusiin tyyppeihin eri ainejärjestöistä. Erilaiset tunnit ovat siis hyvä paikka myös sosialisoitua halutessaan.

Hyvinvointipassin tarjonnasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin, paljon matalankynnyksen juttuja, esimerkiksi sulkapalloa voi mennä pelailemaan useana eri päivänä kahdestaan tai isommassa porukassa. Samoin kuntosalille pääsee viitenä päivänä viikossa pumppailemaan.

Voin suositella lämpimästi hankkimaan hyvinvointipassin, jos sinulla ei sellaista vielä ole ja nauttimaan sen eduista! Löydät tarkemmin tietoa hyvinvointipassista esimerkiksi Instagramista @hyvinvointipassi-käyttäjältä tai LYYn nettisivuilta löytyy listattuna passin palvelut sekä viikko-ohjelma.

Terkuin, hyvinvointipassilähettiläs Eveliina :)


Kiitos jälleen tuhannesti kirjoituksista <3 Näiden huikeiden harrastusesittelyiden kautta saadaan hyviä vinkkejä vapaa-aikaan - parastahan on se, kun löytyy se oma juttu!