43/2021 - Lapikkaan tapahtumien syyskatsaus

27.10.2021

Kukapa olisi arvannut, että tänä syksynä pääsisimme taas opiskelijatapahtumien makuun! Joten eiköhän muisteloida vielä yhdessä parin viime kuukauden aikana pidettyjä Lapikkaan tapahtumia:

Pönttärit

Syksyn ensimmäinen kaikille lapikaslaisille avoin tapahtuma oli Pönttärit, joka järjestettiin tiistaina 7.9. yliopiston pääovien kupeessa. Pönttäreitä odoteltiin innokkaina, sillä niistä sateli kyselyitä melkoisesti somen välityksellä. Tänä vuonna viinimestareina toimivat Ellu ja Niina, joiden käsissä syntyi marjaisa, yllättävä ja viinan maun ystäville sopiva punaviini, sekä raikas, helmeilevä ja makeaan makuun maistuva valkoviini.

Itse pönttäripäivä oli sateinen, muttei se lapikaslaisia haitannut lainkaan. Mukit käsissään sinihaalarinen kansa kerääntyi yliopiston katoksen alle ja iloinen puheensorina täytti illan. Pöniköiden sisältö hupeni huomaamatta ja Ken on fuksi -kipalekin raikui tapahtuman loppupuolella.  

Lastukkaan pesismittelö

Syyskuulle mahtui myös liikuntatapahtuma, nimittäin 16.9. oli aika mittelöidä sisarainejärjestömme Lastun kanssa pesiksen parissa. Alun perin oli tarkoitus pelata Lapikas vs. Lastu -ottelu, mutta lapikaslaisia oli sen verran reilusti paikalla, että pelit laitettiinkin pystyyn sekajoukkuein. Poppoo kerättiin kasaan, jaettiin kahteen joukkueseen ja pelit voitiin aloittaa. Paikalla oli ihka oikea tuomari ja tuomarin vähintään yhtä tähdelliset assistentit, jotka merkitsivät juoksuja joukkueille ylös. Kohtalaisen hyvä sää sai kentän laidoille myös ihka oikeaa liveyleisöä, joka toi peliin tuntua suorastaan superpesiksestä. Peli pelattiin hyvässä hengessä ja toinen joukkueista vei voiton - lastu <3 lapikas! Sanottakoon vaikka siis, että molemmat ainejärjestöt kantavat tulevan vuoden ajan mestarin titteliä!

Hot4Teacher

Olipas vaan lystiä päästä juhlistamaan meitä, kaikkitietäviä tulevia opettajia perinteisesti yhdessä TAOn kanssa lokakuun alkajaisiksi! Itse ainakin muistelen omalta fuksivuodelta lämmöllä hot4teachereita, ehkä siksi, että se oli elämäni eka asukisan voitto, (ja sain vieläpä kantaa kaksi vuotta hallitsevan voittajan titteliä yhdessä voittokamuni kanssa, tercut voittokamulle) mutta toki myös siksi, että onhan se mukavaa päästä soluttautumaan jälleen taolaisiin rennon yhdessäolon, leikkien ja pelien kautta. Poikkitieteelliset tapahtumat tarjoavat mukavan mahdollisuuden tutustua aivan uusiin tyyppeihin ja sehän vasta parasta onkin!

Tänä syksynä vedin oman keltanokkalippikseni vuodelta 2006 päähän ja lompsin hieman kliseisesti Marimekon tasaraitapaidat päällä yhdessä ystävieni kanssa AJ-tilojen hellään huomaan juhlistamaan opettajia. Asun suhteen huomasin oman tappioni siinä vaiheessa, kuin useampi ihminen tuli kyseenalaistamaan keltanokkalippistäni (joka oli muutenkin aivan liian pieni). Ilmeisesti muualla päin Suomea keltanokkalippis ei ole ollut täynnä sponsseja, niin kuin meikällä. Nielin kuitenkin välittömästi tappioni sekä haaveeni kolmivuotisesta mestaruudesta ja nautin illan kulusta täysin siemauksin. Oli suuuuuper mukava nähdä kuinka juhlakansa valtasi takametsän taskulamppuineen Jallupullon tähden, kuinka tyypit kannustivat omia tiimejään pussihyppelyssä ja kuinka iloinen puheensorina täytti hieman, noh, ahtaat AJ-tilat. Ilta jatkui AJ-tiloista vielä opettajille tyypillisesti perinteitä noudattaen keskustaan, jossa kukin kansankynttilä nautti illastaan omin tavoin - very nice!

Leirikari

Kauan odotettua Leirikaria päästiin viettämään 8.-10.10. Leirikarille saapuessa kävi kova tohina, kun porukka asettui taloksi. Ensimmäisenä iltana muodostettiin joukkueet tulevia olympialaisia varten. Totta kai joukkueet pääsivät myös keksimään osuvat iskulauseet ryhmälleen. Perinteinen Jallupiilo kuului myös illan ohjelmaan saunomista unohtamatta. Tunnelma oli (välillä kirjaimellisestikin) katossa.

Lauantaina päästiin nauttimaan Leirikarin olympialaisista. Joukkueet ottivat mittaa toisistaan muun muassa veden kuljetuksessa, korkeimman ihmismuodostelman rakentamisessa ja tanssissa. Mökkeilijöissä oli havaittavissa pientä väsymystä, mutta siitä huolimatta ohjelmaan osallistuttiin upeasti ja siellä täällä nauru raikui. Illan tullessa päästiin nauttimaan ari-sitseistä. Ari-asuja löytyi joka lähtöön ja oli hienoa huomata, kuinka asuihin oltiin panostettu. Sitsit sujuivat oikein sutjakkaasti laulujen, tarjoilujen ja rangaistuksien myötä. Illan päätteeksi päästiin vielä nauttimaan saunan lämmöstä. #LoVeKaRi

Fuksisitsit

Löydätkö kuvasta asukilpailun voittajan, Milja-meduusan?
Löydätkö kuvasta asukilpailun voittajan, Milja-meduusan?

Syksyyn mahtui myös fuksien ihka ensimmäiset sitsit. Opettavainen akateeminen pöytäjuhla järjestettiin teemalla Aakkossitsit, jonne saapuikin monenkirjavaa sitsikansaa. Esimerkiksi kaksi Joulupukkia hämmensi lapsenmielisiä, meduusa ihastutti olemuksellaan, nörtti neuvoi sitsaamisen säännöistä sekä muutama julkkiskin, kuten pääministeri, Elton John ja Neitsyt Maria, lauloivat railakkaasti Wiljamissa.

Laulamisen lomassa sitseillä nautittiin muun muassa sanasopasta ja Aakkoskarkeista. Toustit pitivät huolen, että behaviorismi kukoisti ja rankkuja annettiinkin ahkerasti rikkeistä. Eikä jälki-istunnoiltakaan vältytty.

Fuksisitsien oppimäärä saatiin suoritettua kunnialla loppuun ja sitsien aakkoset tulivat kaikille tutuksi omstartista skååliin. Vaikka kaikkien hauskojen kirjainten lausuminen saattoi tuottaa vaikeuksia illan edetessä, niin eiköhän muistiin ole silti painunut tärkeimmät sitsaamisen salat. Kertaus on kuitenkin opintojen äiti, joten tervetuloa osallistumaan Lapikkaan seuraaville sitseille, joiden lipunmyynti aukeaakin tänään😏 Saa nähdä, onko kyseisen illan kulussa tiedossa karkki vai kepponen...

Oi ettien että, kylläpä kaikkea kivaa on jo tähän syksyyn mahtunut! Ja vielä lisää on tulossa, palaillaan seuraavan tapahtumakatsauksen pariin pysyvien lumien tultua🤩

- Minna, Selina & Veera