44/2021 - Luota Lapeen part. 2

03.11.2021

Luota Lapeen -palstalla Lape vastaa lapikaslaisia askarruttaviin kysymyksiin. Voit esittää kysymyksen Lapelle anonyymisti Lapikkaan Padletissa.

Saako Lapesta avecin vujuille? <3

Ehtana lapikaslaisena oletin tulevani kutsuvieraana Lapikkaan vuosijuhlille, mutta täytynee myöntää tappioni: kutsua ei ole näkynyt postilaatikossani (fyysisessä saati sähköisessä). Joten ehdotuksesi on varsin varteenotettava! Kuulopuheiden mukaan tänä vuonna juhlitaan kahden vuoden edestä, joten näitä juhlia en haluaisi jättää väliin mistään hinnasta. 

Moi Lape! Täällä on aika kylmä, mikä avuksi?

Voinen todeta, että yksi oiva tapa taistella pakkaskelejä vastaan on pukeutumalla tarpeeksi lämpimästi. Kerrospukeutuminen on valttia, joten toppatakin alle kannattaa pukea pehmoinen ja lämmittävä paita - kuten Lapikas-collegepaita! Itse en malta odottaa paitani saapumista ja sitä, että pääsisin hypistelemään tätä Reilun kaupan puuvillasta kudottua mestariteosta. 

Hei! Voisko fuksipassin rinnalle saada sellaisen vanhojen opiskelijoiden oman passin, esim N. passi. Eli ännännes passi. Tms. Sielä vois olla juttuja niiku esim. tutustu fukseihin, kerro muinaisista ajoista jne. Kannustais ehkä wanhuksiaki tulemaan. Jee. T. N

Hei N! Olen itsekin ihastellut tänä syksynä fukseille jaettuja fuksipasseja. Pääsin kerran vilkaisemaan sen sisältöä kohdatessani ahkeran fuksipassiin kuittauksia keräilevän fuksin, ja huomasin, että siellä oli paljon hauskoja tehtäviä: kolmen eri vuosikurssilaisen saamista samaan pyramidiin, kuksan ripustamista haalareihin ja tapahtumiin osallistumista. Ja passin täyteen saaneet palkitaan kuulemma vielä ruhtinaallisesti! Kyllähän tuollainen motivoisi itse kutakin ja mielelläni keräilisin leimoja N-passiin. Taidan nykäistä hallituslaisia tämän myötä hihasta.

Syksyn opiskelut stressaavat ja tuntuu etten jaksa. Tehtävät ovat isotöisiä ja tulee olo, että oon liian tyhmä yliopistoon... Onko normaalia?

Tuntemuksesi ovat aivan normaaleja ja uskon, että todella moni pystyy samaistumaan näihin. Pitää muistaa, ettei saa olla liian ankara itselleen. Jos tehtäviä on paljon, suosittelen merkitsemään ne johonkin listaan. Listan kärkeen laitat ne työt, jotka pitää ensimmäisinä palauttaa ja sitten alat käydä tehtävälistaa läpi. Olo varmasti helpottaa, kun lista lyhenee. Isotöisiä tehtäviä kannattaa lähestyä niin, että tekee vähän kerrallaan useampana päivänä. Näin tehtävä ei välttämättä tunnu niin raskaalta. Ja jos kurssin työmäärä on liian kuormittava, niin rohkeasti vain sähköpostia lehtorille. Valtavasti tsemppiä loppusyksyyn, kyllä tästä selvitään. <3 

Onko Lape kesä- vai talviajassa?

Lape on aina ajan tasalla - tällä hetkellä siis talviajassa, kellothan tunnetusti liikkuivat kohti kesää viime sunnuntaina.  

ONKO PIKKUJOULUT TULOSSA vai huijaatteko vaan nettisivuilla?

Lape on kuullut pikkulintujen laulelevan, että on ihan legit juttu tämä pikkujoulut. Kannattaa seurailla Lapikkaan somea, niin sinulle selviää, koska tämä ebin tapahtuma on. Olisi mukavaa vetäistä jo tonttulakki päähän, mutta ehkä vielä maltan.

Joulusta puheenollen, seuraava Luota Lapeen -postaus käsittelee tätä valon juhlaa! Nakkaahan hyviä jouluaiheisia kysymyksiä Padlettiin.

- Lape