49/2022 - Koonti syksyn tapahtumista

08.12.2022

Pönttärit

Syksy tapahtumakauden kaikille lapikaslaisille perinteisesti starttasi pönttärit. Tarjolla oli rakkaan varapuheenjohtaja Ellun valmistamia viinejä. Löytyi punaista ja valkoista. Tarjonta oli siis erinomainen. Lapikaskansaa saapui mukavasti paikalle. Pönttäreissä nautimme toistemme seurasta ja maukkaasta viinistä.

Hot4Teacher

Vuotuinen Hot4Teacher järjestettiin maailman opettajien päivänä yhteistyössä TAO ry:n kanssa. AJ-tilat täyttyivät kuumaakin kuumista opettajista sekä heitä kuolaavista oppilaista ja iltaa vietettiin rennon hengailun sekä limbokisan parissa. Kisa oli tiukka ja opiskelijat yllättivät notkeudellaan. Tunnelma oli rento mutta innostunut, sillä olihan syksyn tapahtumakausi vasta aluillaan. Juhlikaamme taas ensi vuonna opettajia yhtä villisti kuin tänä syksynä!

Kotibileet

Kotibileet lapikkaan ja Kosmos Buranin kanssa olivat oikein hauska tapahtuma. Pääsi pukeutumaan haalarien lisäksi teinivuosien lookkiin ja palauttaa mieleen ne meikki- ja hiusmokat, mitä silloin tuli tehtyä. Tunnelma kotibileissä oli rennon rempseä. Diskovalot ja beerpongin pelaaminen veivät osallistujat aitoon kotibileiden tunnelmaan.

Leirikari 

Lokakuun puolivälissä oli Lastukkaan perinteinen Leirikari-viikonloppu. Tänä vuonna teemana oli Selviytyjät, joka näkyi niin koskemattomuussymbolin etsimisenä kuin yleisesti tavoitteellisena selviytymisenä viikonlopusta. Leirikariin kuului saunomisen ja rennon vapaan seurustelemisen lisäksi tuttuun tapaan sitsit, jallupiilo ja olympialaiset. Tämä reissu oli ehdottomasti yksi syksyn kohokohdista.

Koskenlasku

Tänä vuonna kokeiluun pääsi poikkitieteellinen RovIO ry:n järjestämä tapahtuma Koskenlasku. Siinä ideana oli kiertää eri kuppiloita ja suorittaa paikanpäällä jokin rasti. Tapahtuma oli oikein mukava ja sateinen sää ei haitannut yhtään menoa. Sadetakki päällä ja sateenvarjokädessä temmellettiin menemään. Haalarikansaa oli paljon liikkeellä ja keskustan katuja koristivatkin eri väriset haalarit. 

Levi 

Marraskuun alussa koitti pitkään odotettu Levin reissu. Lippuja oli myyty yön pimeinä tunteina aktiivisesti ja saimmekin lopulta mukavan kokoisen poppoon mukaan reissulle. Perjantaina iloinen matkaseurueemme lähti yliopiston pihasta kohti Leviä. Bussissa tunnelma oli innokas ja odottava, sillä kukaan ei tiennyt mitä odottaa täysin uudelta tapahtumakonseptilta. Perillä jakauduimme majoituksiin, jonka jälkeen saunoimme ja annoimme illan viedä mennessään.

Lauantaiaamu starttasi hitaasti mutta varmasti. Osa lähti kylpylään, osa mäkeen ja loput jäivät keräämään energiaa lauantain rientoja varten. Kylpylä oli kaikin puolin oikea ratkaisu aamun vetämättömään olotilaan ja takaisin palatessa olimme kuin uusia ihmisiä kaiken lillumisen jälkeen. Lauantaina järjestimme beer pong -turnauksen, joka sai väsyneimmätkin yksilöt innostumaan, kun turnauksessa nähtiin peräjälkeen tiukkaakin tiukempia kamppailuita joukkueiden välillä. Turnauksen jälkeen ilta jatkui samaan tahtiin kuin aiempikin. Reissu oli yksi syksyn kohokohdista, sillä Levin miljöö mahdollisti jokaiselle osallistujalle juuri omannäköisensä reissun.

Vujusitsit 

Lapikkaan vuosijuhlahumu starttasi marraskuun alussa vujusitsien myötä. Wiljamin tuikkivassa tunnelmavalaistuksessa nautittiin kolmen ruokalajin illallinen ja lasilliset kuohuvaa. Tilaisuudesta teki erityisen juhlallinen sitsikansa, jonka laulu raikasi yhtä mahtipontisesti Helan gårista aivan Finlandiaan asti. Tällä kertaa toastmastereina olivat Ellu ja Minna, joiden lisäksi iltaa emännöivät Siiri, Heidi ja Rita - erityiskiitokset heille.

ArcticApprot

Poikkitieteellisillä Rotkon ja LYY:n järjestämillä Arctic Approilla päästiin jälleen kerran tutustumaan Rovaniemen kuppiloiden tarjontaan. Haalarikansaa oli paljon liikkeellä viileästä säästä huolimatta, sillä siihen on jo totuttu. Juoma toisensa jälkeen leimapassit täyttyivät ja tutkintoja saatiin suoritettua. Illan pääteeksi monen jalat veivät Moonin tanssilattialle.

HerkkuApprot

Tänä vuonna päätimme järjestää vujukahvittelun approjen muodossa. Ideana oli kiertää vähintään kolmessa eri kahvilassa nauttimassa yritysten antimista. Tapahtuma oli poikkitieteellinen, joten oli mahtavaa törmätä erivärisissä haalareissa liikkuviin opiskelijoihin. Tämä oli ehdottomasti kivoimmista tän syksyn tapahtumista, sillä oli mukavaa pysähtyä rupattelemaan kahvikupposten ja leivonnaisten äärellä ystävien kanssa. Hyvää vaihtelua bileiden täyteiseen syksyyn.

Kuva: Karolina Arvo, @karolinaarvo

Vujut 

Tänä vuonna juhlittiin Lapikkaan 47-vuotiasta taivalta. Juhlat juhlittiin upeassa Korundissa luontoteemalla. Miljöö oli upea ja samoin myös juhlakansa. Ruoka oli erinomaista ja tarjoiltiin juhlallisesti pöytiin. Juhlapuhe Miia Hastilta oli vertaansa vaikka ja uskon, että toi hymyn jokaisen juhlavieraan huulille. Musiikista vastanneet Fanni & Mikko -duo tunnelmoivat hienosti ja Karoliina Arvo ikuisti juhlat ottamillaan upeilla kuvilla. Kokonaisuudessaan vuosijuhlat olivat oikein onnistuneet ja upeat. Kiitokset vujutoimikunnalle. <3

Sillis

Kun lauantain vuosijuhlista oli kukin enemmän tai vähemmän selvinnyt, oli aika perinteisen silliaamiaisen. Tunnelma oli laiskan letkeä ja aika kului nopeasti tietovisan ja dildobingon siivittämänä. Booli ja pizza toivat juhlakansaan uutta energiaa sopivasti ennen illan pääohjelmanumeroa. Ilta huipentui kahden Lapikkaan oman talentin, Gältzyn ja Valteperkeleen keikkoihin. Lapikkaan sillis oli upea lopetus vuju-tapahtumille. Tapahtuma tarjosi sen, mitä sillikseltä yleensä odotetaan, mutta keikat olivat virkistävä lisä, joka teki tapahtumasta hieman spesiaalimman muihin syksyn tapahtumiin nähden. Vielä kerran iso kiitos vujutoimikunnalle! Rima on nyt nostettu ensi vuotta ajatellen aika korkealle.


- Selina, Teo ja Minna