50/2021 - Luota Lapeen part. 3

15.12.2021

Luota Lapeen -palstalla Lape vastaa lapikaslaisia askarruttaviin kysymyksiin. Voit esittää kysymyksen Lapelle anonyymisti Lapikkaan Padletissa

Moikka lapikaslaiset! Vuoden viimeistä Luota Lapeen -postausta viedään ja tällä kertaa halusin keskittyä vastailemaan teidän jouluteemaisiin kysymyksiinne. Joulu kun on tunnetusti sellaista aikaa, jolloin ilmoilla on valtavasti kysymyksiä, mutta kukaan ei suostu kertomaan vastauksia (esimerkiksi joululahjatoiveisiin liittyen). Sen vuoksi minä olen täällä, helpottamassa teidän elämäänne joulupyhiä ajatellen!

Onko 3 in one -saippua hyvä lahja nuorelle opettajamiesoletetulle?

Voisin kuvitella, että tämä on oikein hyvä lahja. 3 in one -saippuan avulla arki varmasti helpottuu, kun ei tarvitse suihkussa ollessaan monia purkkeja ja purnukoita availla ja etsiä, vaan kaikki on yhdessä ja samassa pullossa. Toki voimme vielä pohtia, että ottaako nuori opettajamiesoletettu tämän vihjauksena hygieniasta huolehtimisen suhteen ja kaipaisiko lahja vielä jotain muuta kylkeen.

Meinaako Lape päästä pukille jouluna?

Jos pukki vain huolii matkaansa, niin olisihan se mukavaa vierailla Korvatunturilla aattona! Hän voisi paluumatkallaan vaikka napata kyytiinsä, kun lahjasäkit eivät ole enää viemässä tilaa.

Onko pukkia olemassa?

On tietysti! Tai ainakin toivon näin, kerta hänen rekeensä olen istahtamassa. En minä kenen tahansa valkoparran matkaan lähtisi.

Millainen on Lapen suosikki pipari?

Perinteiset sydämenmuotoiset piparit vievät ehdottomasti voiton. Sydämenmuotoisista pipareista jää syömisenkin jälkeen paras fiilis, vaikka kyllähän pipari maistuu missä muodossa tahansa.

Onko harmaa tonttulakki ok?

Harmaa tonttulakki on todellakin ok. Olemme tottuneet varmasti perinteisiin punaisiin tonttulakkeihin, mutta harmaa väri luo kyllä oman säväyksensä. Ja olen kuullut huhua, että toisen vuosikurssin opiskelijatkin ovat päässeet ylläpitämään tätä käsityökurssin perinnettä ja omin pikku kätösin tekemään itselleen harmaita tonttulakkeja. Eli kyllähän ne ehdottomasti tulee ottaa käyttöön jo tästäkin syystä.

Miten olla syömättä liiaksi jouluna?

Oletan, että tarkoitat liiallisella syömisellä ähkyä. Se on kieltämättä epämukava tunne, joka johtuu siitä, että ruokaa tulee syötyä oikeasti liikaa. Jouluna tulisi pyrkiä syömään samoin kuten arkena: säännöllisesti ja lautasmallin mukaan. Toki helposti tulee napsittua aterioiden välillä esimerkiksi konvehteja, mutta koen sen olevan ok tänä ajankohtana. Yritetään olla liikaa stressaamatta syömisestä ja nautitaan jouluruoista!

Mistä saan ruman jouluvillapaidan?

Hmmm, muistelen nähneeni ainakin erinäisissä mainoslehtisessä jouluisten villapaitojen kuvia, mutta en osaa sanoa meneekö niistä jokainen ruma jouluvillapaita -kategoriaan. Jokaisella on kuitenkin oma makunsa. Kirppareiltakin voi koittaa metsästää näitä villapaitoja, ei sitä tiedä, vaikka sieltä sitten löytyisi The one ruma jouluvillapaita. Tai the one ylipäätänsä.

Miten selvitä, kun suku utelee poikaystävästä?

Tähän kysymykseen kannattaa suhtautua rennon rempseästi. Ei kannata ottaa liikaa paineita kyseisestä kysymyksestä. Kysymykseen voi esimerkiksi vastata: "Se poikaystävä tulee sitten kun on tullakseen." On ymmärrettävää, että sukulaisia kiinnostaa tällaiset asiat. Mutta ne ovat kuitenkin jokaisen omia henkilökohtaisia asioita ja niitä ei ole edes pakko muille jakaa, jos ei halua.

Kai tavoitteena on vähintää 4 bussilastillista lapikaslaisia Talvipäiville??

Tätä olen toivonut itsekin joululahjaksi!


Ensi vuoteen!

- Lape