10/2019 Seikkailukasvatuspäivät 2019

12.03.2019

Helmikuun puolen välin tienoilla järjestettiin Pudasjärven Pikku-Syötteellä Seikkailukasvatuspäivät, jonne toisen vuosikurssin LUKA-opiskelijat lähtivät kukonlaulun aikaan. Allekirjoittanut ei flunssan takia päässyt valitettavasti itse mukaan, vaikka olisi kuinka halunnut, mutta tässä mukana olleiden ryhmäläisteni kertomia tunnelmia ja kuvia päivästä!


Seikkailukasvatuspäivät ovat siis vuosittain järjestettävä tapahtuma, jotka ovat suunnattu niin seikkailukasvatuksen ammattilaisille, sitä opiskeleville kuin kaikille seikkailukasvatuksesta kiinnostuneillekin. Tapahtumassa on erilaisia seikkailukasvatusta soveltavia työpajoja ja luentoja, jotka tarjoavat mahdollisuuksia oppia seikkailukasvatuksesta niin käytännössä kuin teoriassa!


Lukalaisemme osallistuivat muutamaan työpajaan ja luennolle yhtenä päivänä. Työpajoina oli esimerkiksi poronhoitoa läheisellä porotilalla ja umpihankihiihtoa, jossa hiihdettiin metsäsuksilla umpihangessa tunturilla. Työpajoja kehuttiin erittäin mielenkiintoisiksi ja vähän harmittaa, etten päässyt itse paikalle.

Iltapäivällä oli aikamme loistaa. Olimme suunnitelleet kaksi työpajaa, jotka pääsimme toteuttamaan. Ensimmäisessä työpajassa tarkoitus oli herätellä osallistujien ajatuksia tulevaisuuteen, jossa moderneja laitteita ei ole ja hengissä selviytymiseen tarvitaan vanhoja selviytymistaitoja, kuten tulentekoa.


Toisessa työpajassa osallistujia pyydettiin riisuutumaan omien rajojensa mukaan ja sytyttämään tuli tuluksia ja muita tulentekovälineitä apuna käyttäen. Ideana oli hoksauttaa oikein pukeutumisen tärkeyttä ja yhteyttä ajatteluun ja toimintatapoihin.

Kaikin puolin Seikkailukasvatuspäivät olivat erittäin onnistunut ja positiivinen kokemus, jossa olisi voinut viettää toisenkin päivän!


- Annika