10/2021 - TP-muistelot

10.03.2021

Hohdokasta hiihtolomaa itse kullekin! Vaikka kymppiviikko on meillä täällä Lapissa enemmän tai vähemmän lomailuun pyhitetty viikko, vietellään tällä viikolla myös iki-ihanaa TP-viikkoa. Niin siis etänä, tiedättehän. TP-hengen nostattamisen vuoksi teillä oli viime viikolla mahdollisuus avata talvipäivä-sydäntänne Google Forms- lomakkeelle, jotta me voidaan muistella menneitä Talvipäiviä yhdessä täällä Lerpakkeen puolella. Muistoja tulikin oikein mukavasti, kiitos hirmuisesti jokaiselle muistonsa jakaneelle! Niistä oli mukava koota viikonloppuna pieni postaus teille. Ollappa sitten Talvipäivillä tai hiihtolomalla, näitä muistoja lueskellessa kaipuu pitkänmatkanbussin lässähtäneeseen sisäilmaan on taattu!


"Nukuin ihmeen hyvin kaksi yötä pelkällä lattialla ilman minkään näköisiä patjoja tai pehmukkeita. Nyt ajatuskin kovalla lattialla nukkumisesta saa kehon kipeäksi :D"

-

"Sniikattiin TPlle yks yleisen puolen opiskelija joka tulikin sitten junalla perästä Tampereen talvipäiville! Siellä se muitten sinihaalareiden joukossa bailas oransseilla haalareillaan. 5/5 suosittelen"

-

"Oi iki-ihanat Talvipäivät! Bussimatkathan ovat tärkeä osa Talvipäivien kokonaisuutta. Minun Talvipäiväni eivät ala ennen kuin eräs henkilö laulaa bussissa Teräsbetonin kipaleen ''Taivas lyö tulta''! Tästä on jo useampana vuotena päästy nauttimaan ja varmasti osa lukijoistakin on tämän klassikon kuullut bussissa. Toivottavasti päästään nauttimaan tästä, jo perinteeksikin muodostuneesta rituaalista myös Joensuun Talvipäiväbussissa 2022!""Oliko bussimatka Raumalle elämäsi traumaattisin kokemus? Nyt täytyy kyllä vastata, että ainakin lähellä sitä oltiin! Menomatka soljui tuttuun tyyliin mukavasti lasketellen Lapista kohti Satakuntaa. Kymmenen tunnin ajomatka tuntui vajaalta parilta tunnilta. Mukavan viikonlopun jälkeen kohtuu kohmeessa koitti lähtö takaisin Lappia päin sunnuntaina puoliltapäivin. Oulua lähestyttäessä alkoi traumaattiset kokemukset iskeä. Sunnuntai-ilta, ulkona pimeä, mieli tyhjä (sielu jäi Raumalle), vieruskaveri vapisee horkassa kuumeen noustessa, ruotsin suullinen tentti edessä aamulla. Sitten kuuluu valtava jysäys. Koko bussin matkustamo arvuuttelee yhtä uteliaina tapahtunutta. Pian meille käy selväksi, että yksi bussin renkaista oli sanonut sopimuksen irti ja matka täytyi keskeyttää renkaanvaihdon ajaksi. Juuri sulkemaisillaan ollut bensis saikin yhtäkkiä reilu sata sinihaalarista asiakasta. Bussissa oli onneksi yksi vararengas, jota lähdettiin vaihtamaan sinihaalaristen sankareiden kera. On muuten mielenkiintoinen näky kun kymmenkunta sinihaalarista vaihtaa bussin rengasta sunnuntai-iltana Oulun liepeillä klo 20. Lopulta rengas saatiin vaihdettua ja matka jatkui parin tunnin pitstopin jälkeen kohti Rolloa. Pääsimme turvallisesti takaisin Rolloon :) Ps. Ruotsin suullinen meni läpi seuraavana aamuna täydellisin taidoin Pps. Koko meidän retkikunta sairastui samaan kuumetautiin 48h sisällä Talvipäivistä."

-

"Tiedustelimme opiskelijakollegan kanssa, meneekö tämä bussi kenties Nivavaaran koululle? Bussikuskin ilmeen jälkeen muistimme, että olimme Jyväskylässä xD"
"Tampereella bussimatka Tähtiareenalle ja bileet bussikuskin kanssa!"

-

"Tampereen Talvipäivien kotiintulomatkalla minut nimitettiin Tupokselta ostettujen Karvapallojen toiseksi kummiksi. Karvapallojen oma ig-tili löytyy edelleen somesta."

-

" Lämmöllä muistelen taksikuskia, joka taksillaan nouti meidät majoituskoululta ja ajoi meidät pelipaikoille. Hän laittoi meille tilataksissaan  kaveriporukkamme THE biisin soimaan ja diskovalot pyörimään. Matka taittui kuin leikki, ja perille päästyämme taksikuski antoi vielä kasan kultaisia neuvoja ja tsemppejä iltaan "

-

"Rauman Talvipäivillä jotkut Oulun OLO ry:n mestarit opettivat minulle ja kavereilleni salaisen riitin, jonka nimi oli ''Jemeniläinen''. Saatiin kutsu riittiin, mutta emme sinne ikinä eksyneet."
"Jyväskylän Talvipäivillä koimme ennennäkemättömän luonnonilmiön, kun liikuntasalin valtasi kova tuulenpuuska. Eräs lapikaslainen horjui niin kovasti, että hän meinasi kaatua ja tätä ovat todistamassa useat hyvät videot opiskelija-kamraattien toimesta."

-

"Bussimatka itsessään on jo kokemus. Biisejä, lauluesityksiä ja speed datingia, jossa pääsi tutustumaan kanssa-lapikaslaisiin paremmin"

-

"Ei tule mieleen yhtä tiettyä muistoa, mutta Lapikkaan yhteishenki koko Jyväskylän TP-reissun ajan oli huikea! Seremoniamestareiden järkkäämä ohjelma bussissa nosti tunnelman heti lähtiessä kattoon ja perillä fiilisteltiin kaikkea koko porukan voimin. Parasta oli kans kävellä pitkin Jyväskylän katuja ja laulaa mahdollisimman lujaa "OI ROLLO ON!". Toivottavasti ens vuonna päästään Joensuuhun!"


Viimenen muistelo sen hyvin tiivistääkin - toivottavasti ensi vuonna päästään viettämään näitä ihania, talvisia pakkaspäiviä Joensuuhun. Onneksi näillä muisteloilla on kuitenkin hyvä aloitella lähtölaskentaa. Lisää TP-aiheisia kuvia löydät halutessasi Lapikkaan Instasta sekä kuva-arkistosta. Mukavia hiihtoloman loppupäiviä kaikille!

Ps. Lapikkaan haalarimerkkejä voit ostella tämän viikon ajan SOOLin Etä-Talvipäivien Myyntikylästä. Myyntikylän linkki löytyy Facesta ja Instasta! 

  • - Veera