13. luukku – Katseluvinkkejä joululomalle

13.12.2017

Pian syksyn aherrus on saatu pakettiin ja joululoma kolisteleekin jo aivan nurkan takana. Lomalla on hyvää aikaa rentoutua ja lähettää rästiin jääneitä tehtäviä viimeisinä palautuspäivinä. Jos sohvalla tai näyttöpäätteen ääressä tulee vietettyä ylimääräistä aikaa, kokosin pari tärppiä katseltavaksi.


Seikka on saletti! - The Joulukalenteri Sub/Katsomo


Klassisia joulukalentereita löytyy useita mukaan lukien Lerpakkeen oma kalenteri (ehkä jonain päivänä). Yksi legendaarisimmista kalentereista on Trio Saletin The Joulukalenteri, jossa tontut Kauko, Hande ja Toivo seikkailevat kuolemattomia lausahduksia toistellen. Tänä jouluna Sub näyttää kalenterin kahdesti päivässä ja jaksot löytyvät myös katsottavaksi internetin uumenista.


Nostalgiset lastenohjelmat - YLE Areena/Elävä arkisto


Joulunajan lastenohjelmista muistuvat itselleni parhaiten mieleen Tonttu Toljanteri ja Karvakuonot. Näiden veijareiden ja monien muiden ohjelmia on nähtävissä Yleisradion nettisivuilla. Elävästä arkistosta löytyy myös vanhoja joulukalentereita vuosien takaa. https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/12/01/elavan-arkiston-joulukalenterit#kaikki