14/2019 – Lapikas valvoo etujasi

08.04.2019

Heissulivei! Lapikkaan hallituksen edunvalvontavastaavat tässä ehtoota.


MIKÄ IHMEEN EDUNVALVONTAVASTAAVA?

Lapikkaan hallitus valitsee joka vuosi keskuudestaan edunvalvontavastaavat ja tänä vuonna tämä kunnia suotiin meille. Periaatteessa edunvalvontaa hoitaa jokainen Lapikkaan hallituksen jäsen, mutta päävastuussa olemme me edunvalvontavastaavat.


Mitä se edunvalvonta sitten oikein on? Edunvalvonta on yksinkertaisuudessaan opiskelijoiden edun valvomista. Tavoitteemme on saada opiskelijoiden ääni kuuluviin.


Lapikas valvoo jäsentensä etua yhteistyössä muiden ainejärjestöjen sekä Lapin yliopiston ylioppilaskunnan eli LYY:n kanssa. Käytännössä käymme säännöllisesti edunvalvontajaoston kokouksissa sekä toimimme opiskelijaedustajina erilaisissa työryhmissä, kuten harjoitteluiden ohjausryhmässä.


Jos huomaat puutteita yliopiston toiminnassa, esimerkiksi kurssien sisällöissä, yhdenvertaisessa kohtelussa, tiedonkulussa tai jos sinusta tuntuu esimerkiksi siltä, että opetuksen laatu tai suoritusten arviointi ei ole asianmukaista, ole yhteydessä Lapikkaan hallitukseen. Toki hallitukseen saa olla yhteydessä muissakin merkeissä!


EDUNVALVONTAJAOSTO

Edunvalvontajaoston kokous on kaikille edunvalvonnasta kiinnostuneille avoin. Se on Lapin yliopiston ylioppilaskunnan jaosto, jonka tehtävänä on toimia ylioppilaskunnan, opiskelijajärjestöjen ja opiskelijaedunvalvonnasta yleisesti kiinnostuneiden henkilöiden välisenä keskustelufoorumina ja yhteistyöelimenä.


Jaoston kokouksissa käsitellään opiskelijoiden edunvalvontaa koskettavia kansainvälisiä, sosiaalipoliittisia ja koulutuspoliittisia asioita. Kokouksissa käy myös tarpeen mukaan käsiteltäviä asioita tuntevia asiantuntijavieraita.


Jaoston kokoukset ovat siis kaikille opiskelijoille avoimia. Tiedot kokouksista ja muusta toiminnasta saat liittymällä jaoston Facebook-ryhmään "LYY:n edunvalvonta" tai edunvalvontajaoston omalle sähköpostilistalle, johon voit liittyä lähettämä viestiä edunvalvonta-asiantuntijalle (edunvalvonta(at)lyy.fi). Kokouksista ilmoitetaan myös ylioppilaskunnan nettisivuilla.

KOPOKALJAT

Tämän viikon keskiviikkona 10.4. järjestetään Lapikkaan ensimmäiset Kopokaljat. Kopokaljojen idea lähti liikkeelle, kun halusimme löytää keinon kuulla jäsenistöämme sekä keskustella matalalla kynnyksellä ajankohtaisista aiheista. Minkä muunkaan äärellä olisi mukavampi rupatella kuin kylmän huurteisen juoman.


Kopokaljat ovat siis mahdollisuus käydä matalan kynnyksen keskustelua hyvässä seurassa hyvän juoman ääressä koulutuspoliittista (kopo) aiheista. Tämän viikon Kopokaljojen tarkoitus on keskittyä erityisesti opetusharjoitteluihin. Tule siis keskustelemaan rennossa meiningissä harjoittelun kulusta ja sujuvuudesta! Tai ihan muuten vaan siemailemaan virvokkeita hyvässä seurassa! https://www.facebook.com/events/289739088592981/ 

-Iida, Jenni & Janita, Lapikkaan edunvalvontavastaavat