19/2019 – Edustamassa pohjoista osa 1: Kaikki alkoi Pasilasta

18.05.2019

Yöjunassa matkustaminen on aina yhtä mukavaa. Kiskoilla tasaisesti heiluva juna on kuin kehto, jonka makuuhytissä ei tarvitse kauaa pitää silmiä kiinni ennen kuin nukkumatti saapuu. Juna saapuu keskiviikkoaamuna Pasilaan, jossa jo pitkälle ennättänyt kevät on tuonut puistojen puihin runsaasti vihreyttä. Yhdessä yössä olen matkustanut kuin kuukaudella eteenpäin.


Pasila on Pekka Routalemmen sanoin jännä. Itäsaksalaistyyppisen betonishässäkän joukossa on yllättävästi flooraa ja faunaa. Viiden minuutin kävelyn aikana näen varpusia, kalalokin, naakkaparven, räkättirastaan, talitintin... Asiaan! SOOLin uusi hallitus kokoontui Helsinkiin perehtymään ja tutustumaan toisiinsa. Parin päivän aikana opimme tuntemaan toisiamme oppien rekkalastillisen uusia asioita ja viettäen mukavaa aikaa yhdessä.


Olen iloinen, että saan olla mukana vaikuttamassa näin mahtavassa porukassa. Hallitus kokoustaa kerran kuussa ja ensimmäinen istunto onkin jo kahden viikon kulutta. SOOLin hallituksen vaiheita voit seurata liiton somekanavien lisäksi myös Lerpakkeesta, jonne raportoin tärkeistä tapahtumista silloin tällöin. Pääsette tutustumaan myös muihin hallituksen jäseniin ja kuulemaan, mitäpä hallituslaiset tietävät meistä täällä pohjoisessa?


Tehdäänpä ensiksi Arto Nyberg -ohjelmasta tuttu sana-assosiaatiotesti! SOOLin hallituksen Joensuun taistelupari Asser Kakko ja Markus Helin, mitä teille tulee ensimmäisenä mieleen sanoista "Lapin yliopisto"


Asser: - Minulle tulee mieleen pohjoisuus, aitous ja luonto!


Markus: - Rovaniemi, oikis ja luontokasvatus. Antille terveisiä!


Lisää on tiedossa tulevissa numeroissa! Nyt allekirjoittanut syventyy kevään viimeisiin rästihommiin. Samettisen pehmeää toukokuuta jokaiselle!


- Vili, SOOLin hallituksen jäsen, päätoimittaja, Pasila-fani


PS. Oma taipaleeni liitossa alkoi juuri samaisessa paikassa Akava-talolla Pasilassa syksyllä 2017. Sinne palatessa on hienoa muistella mitä kaikkea onkaan oppinut. Tykkään myös kovasti siitä samannimisestä ohjelmasta. Näkyisikö se Areenassa?