21/2018 Lapikkaan vuosikatsaus

27.05.2018

Aijai, allekirjoittaneelle koitti kesäloma. Nyt onkin hetki hieman pysähtyä ja muistella kulunutta vuotta. Vuosi oli jälleen kerran aivan mahtava, ja oli huikeaa saada tutustua uusiin lapikaslaisiin ja saada uutta verta taloon.


Eletään elokuun loppua 2017 ja yliopiston edessä kuhisee. Uudet fuksit ovat saapuneet tänne Pohjolaan. Syksy on tunnetusti vauhdikasta aikaa sekä uusille, että vanhoille opiskelijoille ja Lapikkaan syksy lähti jälleen vauhdikkaasti käyntiin perinteisesti Pönttäreiden merkeissä. Pönttärit ovat monesti juuri se ensimmäinen tapahtuma, jossa uudet, innokkaat tulokkaat tapaavat jo hieman urautuneempaa opiskelijakuntaa. Itse viinit olivat tänäkin vuonna täysin 5/5. Itse syksy eteni tästä vauhdikkaasti eteenpäin fuksiaisten, fuksisitsien ja pesäpalloilun merkeissä.


Syksy on nyt virallisesti startattu. Perinteisestä pönttäriviinistä vastasi tänä vuonna Lapikkaan viinimaisteri Laurila! #lapikas #talonviini #pönttärit


Syksyn taittuessa talveen pidettiin rakkaan ainejärjestömme vuosijuhlat. Marraskuisena iltana kansa kokoontui Valdemariin juhlistamaan jo huimaa 42-vuotiasta ainejärjestöä, joka on siis koko yliopiston vanhin, jopa vanhempi kuin itse Lapin yliopisto. Vuosijuhlissa olikin jälleen kerran aivan mahtava ja arvokas tunnelma! Erityisesti pitää vielä kiittää Valdemarin henkilökuntaa, kaikkia kutsuvieraita, sekä tietenkin kaikkia ihania lapikaslaisia jotka osallistuivat tähän yhteiseen juhlaan.

Rakas ainejärjestömme Lapikas täytti eilen 42 vuotta. KIITOS juhlavieraille, kutsuvieraille, vujutoimikunnalle, hallituslaisille ja Valdemarille. Te teitte juhlasta unohtumattoman. 💙 #lapikas42


Lapikkaan uusi hallitus valittiin vain pari viikkoa vuosijuhlista Lapikkaan pikkujouluissa. Uusi hallitus alkoikin heti hommiin, ja joululomien jälkeen alkoi armoton valmistautuminen ja hypetys Talvipäiviä kohti. Fuksien saatua haalarinsa pidimme vielä helmikuun puolella TP-etkot, jossa villeimmät tornarit ja TP-tarinat soljuivat keskustelun lomassa sinne tänne. Itse tapahtumaan lähdimme 23.2. kukonlaulun aikaan, ja Talvipäivistä kerrottakoon, että se mitä Talvipäivillä tapahtuu, kuulet kaverilta TP-etkoilla.

Lapikas on jälleen norsufutiksen Suomen mestari!! Oulun OLO taipui erittäin tiukassa finaalissa, NYT JUHLITAAN! 🏆💙 #tp2018 #lapikas


Kevät rullasi meillä mallikkaasti eteenpäin, joskin ymmärrettävästi osa joutui havahtumaan vielä tähän meidän todelliseen päämäärään; tässähän pitäisi opiskella. Hampaat irvessä kaivettiin niitä viimeisiä opintopisteitä, kurssipäiväkirjoja, portfolioita ja korvaavia tehtäviä kahden vuoden takaa, mutta silti muistettiin välillä myös pitää hauskaa. Keväällä oli jälleen lukuisia yhteisiä hetkiä, ja myös poikkitieteellisiä tapahtumia, kuten pääsiäissitsit Jalojen Villien kanssa. Kymmenpäiväinen vappu oli taas kyllä täysin omaa luokkaansa ja sielläkin oli mahtavaa nähdä Lapikkaalta kovaa osallistumista kaikenlaisissa tapahtumissa, sekä etenkin itse vappuparaatissa.

Meidän fuksien eka vappu! Lapikas jatkoi myöhemmin simailujen ja munkkien parissa, joissa osa fukseista sai olla märissä haalareissa fuksikasteesta. Hyvää vappua! Glad Valborg! Have a nice May day! 💙 #rollovappu #lapikas #fuksikaste


Tähän tekstiin on mahdotonta kirjoittaa kaikesta mitä teimme ja koimme tänä vuonna, sillä tekemistä ja tapahtumia oli aivan mahdottomasti. Muistimme myös kuitenkin säännöllisesti huoltaa kehoamme erilaisilla urheilutapahtumilla, kuten vuoden aikana pyörineen Lastukkaan palloilun merkeissä, KTK-Kuninkuuscup Lastua vastaan, korkeakoulujen urheiluturnaukset, sekä aivan vaan kavereiden kanssa pelaillessa ja höntsäillessä. Myös laavuilua tuli järjestettyä sekä rentoa yhdessäoloa lautapelien merkeissä.


Lopuksi tahdon toivottaa jokaiselle oikein aurinkoista ja rentouttavaa kesää. Nähdään taas viimeistään syksyllä uusien lapikasmaisten seikkailujen merkeissä!


- Peku