22/2019 – Lapikkaan kesäkiertue osa 1: Saapasmaan parhaat

04.06.2019

Heippahei tai ciao niin kuin Italiassa tervehditään! Meikäläinen aloittaa tämän vuoden kesäkiertueen jostakin muualta, kuin Suomen hellästä huomasta, nimittäin Rooman ikuisesta kaupungista! Tällä hetkellä istun kuitenkin äitini parvekkeella Lahdessa, jossa aion kesäni viettää töitä tehden, mutta koska kotivaatteissani ja vuotavassa nokassani ei ole mitään nähtävää, katsotaan mielummin reissukuviani.

Olin ensimmäistä kertaa Italiassa ja Roomassa. Matkaan lähdin äitini ja isoveljeni kanssa, ja vietimme yhteensä viisi päivää kuljeskellen Rooman söpöjä pikkukatuja ja väistellen ruusu- ja rihkamakauppiaita. Kaupunkia ei turhaan kehuta ja rakastuin kaupunkiin heti ensimmäisenä päivänä. Kaltaiselleni historianörtille paikka oli kuin suoraan taivaasta kaikkine hienoine rakennuksineen. Viisi päivää oli lyhyt aika nähdä kaupunkia (varsinkin kun viimeiset kaksi päivää satoi kaatamalla vettä), joten tänne on tultava uudestaan!

Viiden päivän aikana kiersimme historiallista keskustaa ja kävimme katsomassa espanjalaiset portaat, Trevin lähteen, Pantheonin, Piazza Navonan, Vittorio Emanuelen muistomerkin sotamuseoineen, lukuisia kirkkoja, Forum Romanumin ja Colosseumin, erilaisia puistoja ja tietenkin Vatikaanin ja Pietarin kirkon. Viisi päivää piti sisällään aika tiukkaa tahtia eri nähtävyyksien tuijottelussa. Ja hienojahan ne olivat! Päällimmäisenä mieleen jäivät Piazza Navona, Piazza di Spagnan espanjalaiset portaat ja Trevin lähde (johon heitin myös kolikon!). Kirkot myös olivat pikkuisen hienompia ja koristeellisempia kuin vaikkapa Rovaniemen kirkko. 😀

Kulinaristille Rooma tarjoaa vaikka ja mitä. Söin reissun aikana niin pastaa, pizzaa, gelatoa, kuin lähikaupan kolmioleipiä. Maistoin myös elämäni parasta valkoviiniä hotellimme lähellä olevassa ravintolassa (ravintolasuositus Roomaan matkaavalle: Punturi, Via Flavia 46, kohtuullinen hinta superhyvälle ruualle!) ja ruokakauppojen viinihyllyn hinnat olivat erittäin opiskelijaystävällisiä. Italiaa ei turhaan hehkuteta ruokansa puolesta, mutta kyllä ne Kauppayhtiön pizzatkin aika kovia on, kun vertaa aitoon italiailaiseen pizzeen.

Muita vinkkejä, jotka koimme hyviksi matkan aikana: kaikki kannattaa ostaa kauempaa turistikohteista halvemman hinnan takia, turistikohteisiin (etenkin Colosseumille) kannattaa mennä aamulla pitkien jonojen takia ja säätiedotus kannattaa tsekata ennen matkalle pakkaamista (shortsit eivät olleet enää kovin lämpimät sateessa ja tuulessa). Myös hyvät kengät kannattaa ottaa mukaan, koska vaikka käyttäisi julkisia, päivässä askelmittariin kertyy helposti 15 kilometriä!

Mun kesä jatkuu tosiaan töitä tehdessä, sukujuhlia viettäessä, Ed Sheeranin keikalla ja ihan vaan lomailemalla. Tosi kivaa kesää kaikille, muistakaa nauttia ja syödä paljon mansikoita! 🙂

- Annika