25/2020 – Lapikkaan kesäkiertue osa 1: Maa-meri-taivas – Vaasa edition

20.06.2020

Kesän odotus ja tulo on kaikille jännittävää aikaa. Jopa meille opiskelijoille. Siitäkin huolimatta, että todennäköisesti koko kesä menee töiden parissa (ainakin allekirjoittaneen kohdalla). Varmaa on kuitenkin aina se, että kesä tuo mukanaan opiskelijakaverit, jotka rantautuvat takaisin omalle kotipaikkakunnalleen nauttimaan hetkellisestä vapaudestaan ja verestelemään vanhoja hyviä aikoja. Ei ole riemulla rajaa, kun on kesä ja lompakko vajaa...eiku.


Maakuntamatkailuhan kannattaa aina! (Eikä vain siksi, että se oli juuri nyt ainut vaihtoehtomme). Matkakokoonpanomme koostuu viidestä opiskelijasta, joista kolme fiksua ja valittua päättivät jäädä kesäksi Rovaniemelle. Ajatuksena oli lähteä vierailemaan opiskelijaystäviemme luona heidän kotipaikkakunnillaan. Ennen Vaasaan menoa teimme ketunlenkin Hämeenkyröön ja nappasimme yhden tovereista mukaan. Matkaan lähdimme suorastaan laivan kokoisella asuntoautolla, koska näin saimme yhdistettyä molemmat suosikki matkustusmuotomme. Miksi tyytyä vain yhteen? Nukuimme tässä nukkumiseen tarkoitetussa menopelissä jopa yhden ruhtinaallisen yön.


Matkamme tavoitteet olivat seuraavat: nauttia yhdessä olosta, syödä, juoda ja nukkua hyvin. Noh, osan näistä saimme jopa toteutettua. Unet jäivät melko vähäiseksi. Helpotukseksi yksi kavereistamme oli varannut meille perheensä mökin viikonlopuksi Vaasan saaristossa. Näin saimme päämme alle myös tyynyt, joka eivät kulkeneet renkailla. Kun pääsimme rantaan, laitoimme laiva-automme parkkiin ja toivoimme tosissaan, että se löytyisi sieltä vielä sunnuntainakin. Auto vaihdettiin oikeaan veneeseen ja suuntasimme saareen.


Tämän jälkeen seurasi sellainen aktiviteettien sillisalaatti, että kotona kevään aikana sohviinsa liimautuneet tärisivät kotikalsareissaan. Uimme, hiihdimme vesisuksilla, saunoimme ja tietenkin pidimme ravinnostamme huolta ja grillasimme ruokamme niin kuin jokainen kunnon suomalainen kesällä ainakin. Tämän jälkeen olomme oli rentoutunut ja olimme valmiina palaamaan töihin ja kesänviettoon kotipaikkakunnillemme. Kaikki muut paitsi jalkani, jotka paloivat tuona päivänä pahasti, ja jotka eivät ollenkaan nauttineet seuraavana päivänä kukkien istuttamisesta polvillaan kyykkien.

Tässä vielä super artsy kuva meistä auringonlaskussa. Omaperästä, eikö?
Tässä vielä super artsy kuva meistä auringonlaskussa. Omaperästä, eikö?