28/2018 - Lapikkaan kesäkiertue osa 1: Rovaniemi

15.07.2018

Kevään koittaessa useat lapikaslaiset karkasivat kesälaitumille ympäri Suomea, mutta kyllä tänne Pohjolaankin on jäänyt joitain asukkaita. Tänään kesäkiertuen oppaina toimii Lapikkaan surullisenkuuluisan sisäsiittoisuuden tuotos, Pekka ja Anni. Ei siis muuta kuin suoraan tunnelmiin!


Miten alkukesä lähti käyntiin?


Pekka: Kesähän lähti käyntiin viikon mittaisella pienellä kesälomalla! Pakattiin laukut ja lennettiin Kroatiaan rentoutumaan hirvittävän pitkän talven päätteeksi. Lomafiilis tipahti kyllä samantien alamaihin kunhan pääsin vilkaisemaan kesän työvuorolistoja ja loppukesä onkin sitten mennyt hieman erilaisissa merkeissä. Tosin näillä helteillä jopa menee välillä mieluusti töihin ilmastoinnin luokse.


Anni: Kesän lähestyessä fiilikset olivat mahtavat. En edes muista, milloin viimeksi olisi ollut tiedossa kesä ilman töitä! Mielessä pyöri lämpimät päivät istuskellen joen rannassa mansikoita syöden, rentoutumista hyvän kirjan kanssa ja siinä sivussa sellaisen pienen operaation, gradun, kirjoittamista. Noh, eihän se ihan suunnitelmien mukaan mennyt... Parin viikon sijaisuuksia päiväkodilla ja kesätyö vaateliikkeessä on pitänyt melko kiireisenä kuluneen kesän. Mites se gradu sitten? Gradu odottelee vielä tiedoston avaamista, mutta onhan tässä vielä kesää jäljellä. Onneksi alkukesän Kroatian reissun lämpö lämmitti mieltä kun Rovaniemen kesä ei antanut parastaan.


Mitä suunnitelmia ennen syksyä?


Pekka: Jostain pitäisi saada vielä se kauan kaivattu rusketus jota lähdettiin Kroatiasta hakemaan, töitä tosin riittää niin jännittyneenä odotan kuinka käy. Onneksi JKT:n poikien kanssa meidän syksy alkaa jo heinäkuun lopulla, niin sen myötä pienoista musisointia ja kavereiden tapaamista. Uutta penaalia ja koulureppua lähdetään hakemaan viimeistään elokuun puolessa välissä.


Anni: Mitäpä kesä olisikaan ilman kesäopintoja? Ennen syksyä pitäisi siis pyyhkiä pölyt läppäristä ja suorittaa muutama kesäkurssi. Niin ja se gradu. Valmistua pitäisi ensi keväänä, joten pikkuhiljaa muutamaa hikipisaraa alkaa puskemaan ohimolle. Elokuun alussa odottelee vielä onneksi kunnon rentoutumisloma, kun otan tuon meidän ihanan PJ-Emman kainaloon ja lähemmä Kosin lämpöön!


Mitä odotuksia ensi lukuvuodelta?


Pekka: Kandin paperit pitäisi syksyllä saada ulos ja rykäistä äidinkielen sivuaine pakettiin. Tottakai innolla odotan millaisia uusia naamoja porukkaan tulee mukaan ja mahtavaahan se on nähdä myös vanhempia kavereita. Kuitenkin top3 odotukset ensi vuodelle voidaan listata seuraavasti:


  1. JKT:n areenakiertue
  2. Pönttäriviinit
  3. Talvipäivät 2019


Anni: Kuten aiemmin tuli jo esille, mulla alkais opintojen viimeinen vuosi, hurjaa! Syksyllä viimeinen harjoittelu, gradun tekeminen loppuun ja viimeiset kuukaudet hallituksessa, unohtamatta häämöttävää viimeistä (ainakin toivottavasti...) vappua opiskelijana. Päässä soi muuten nyt Nylon Beatin Viimeinen, kappas. Mullahan on jo kolmas hallituskausi menossa, joten pikkujouluissa saatan yhden tai kaksi kyyneltä tirauttaa hallitushommien loppumisen takia, melko tiiviisti kun näitä hommia on tullut tehtyä. Hallopedin hommat jatkuu sitten kevääseen saakka, joten järjestöhommissa pyörin ihan loppuun saakka. Eniten odotan kaikkia mahtavia tapahtumia! Pönttärit, Lapikkaan pikkujoulut, Talvipäivät Raumalla, School's outit, Vappu, ja kaikki näiden väliltä.


Kesäterkuin, Lapikkaan hallituksen pariskuntakiintiöläiset Anni ja Pekka


Ps. Tuleville fukseille tiedoksi, meidän ainejärjestön piirissä on tapana että siellä vähän sattuu ja tapahtuu, joten olkaahan tarkkana - tuutorit eivät aina välttämättä lähesty puhtaat jauhot pussissaan t.pekka_fuksi2015&anni_tuutori2015