29/2018 - Lapikkaan kesäkiertue osa 2: Pori

21.07.2018

Aurinkoista viikonloppua sulle! Lämpimät terveiset myöskin Annille ja Pekalle sinne Rolloon, jota onkin aurinko hellinyt Lapin ollessa viimeviikolla lähes koko Euroopan kuumin kolkka! Helteeltä ei ole säästynyt myöskään eteläisempi Suomi ja toivotankin teidät kaikki tervetulleeksi kesäkiertueelle kuuman heinäkuun kuumimpaan kaupunkiin Poriin!

Yyteri, Pori
Yyteri, Pori

Miten alkukesä lähti käyntiin?


- Kiitos hyvin! Toukokuun lopussa pääsin kesälaitumille rakkaaseen syntymäkaupunkiini Poriin, jossa pääsin nauttimaan ulkoilmasta piha- ja puutöiden parissa. Lomalla on tullut tehtyä muutamia mahtavia reissuja pitkin Suomenmaata. Rippileirin vetäjänä olin mukana viikon vaellusleirillä Kuusamossa. Festarikesän korkkasi Rockfest Hyvinkäällä. Kesäkuu huipentui ystävieni häihin, joissa sain kunnian toimia bestmanina.


Entä mitä suunnitelmia on ennen syksyä?


- Heinäkuun alkaessa aloitin työn urheilukentän hoitajana. Näin superviikolla koko valtakunta kääntää katseensa tänne länsirannikolle, jossa tapahtuu vaikka ja mitä. Kävin katselemassa asuntomessujen antia, kuuntelemassa Suomi Areenan keskusteluja ja fiilistelemässä Pori Jazzin meininkiä. Tänä kesänä olisi vielä töiden ohella tarkoitus mökkeillä, tehdä luontoretkiä ja käydä huikeilla Porispere-festivaaleilla.


Mitä odotuksia on ensi lukuvuodelta?


- Kolmas vuoteni Rollossa pärähtää syksyllä käyntiin. Kandia olen jo aloittanutkin ja saan sen kursittua kasaan ennen pitkää. Odotan Lapikkaan toinen toistaan mahtavia tapahtumia. Meillä on myös opiskelijayhteisössä paljon poikkitieteellistä meininkiä! Lerpakkeeseen on luvassa tapahtumaraportteja, haastatteluja sekä paljon uutta ja laadukasta sisältöä.


Mikä on paras kesäjuoma?


- Kesähelteillä ehdottomasti kylmä kokis. Terassilla ja etenkin saunan jälkeen maistuu hyvä artesaaniolut. Kesällä suosin raikkaita ja hedelmäisiä Indian pale aleita ja -lagereita.


Miten erotan metsäalvejuuren ja hiirenportaan toisistaan?


- Nämä kaksi saniaislajiketta muistuttavat kieltämättä hieman toisiaan! Kasviota kesällä kasatessa kannattaa kiinnittää huomiota lajien ruotiin. Metsäalvejuuren (Dryopteris carthusiana) ruoti on noin kasvin lavan mittainen, kun taas hiirenportaan (Athyrium filix-femina) ruoti on vain alle neljäsosa sen lavan pituudesta. Hiirenportaan lapa on myös muodoltaan vastapuikeampi.


Mikä joukkue voittaa ensikauden sm-liigamestaruuden?


- Vaikea ja mielenkiintoinen kysymys! Kolmen kärjessä runkosarjassa ovat varmaankin tutut Kärpät, IFK ja Tappara. Positiiviseksi yllättäjäksi ensikaudelle arvaan HPK:ta. Ässien sijoitus on vielä mysteeri, mutta joukkueella on paljon juniorivoimaa - varattiinhan juhannuksena Ässistä kolme hyökkääjää NHL:llään, joista korkeimpana suomalaisena numerolla kolme Jesperi Kotkaniemi. Jäämme odottelemaan syksyä ja alkavaa lätkäkautta.


Kesäterveisin, Lerpakkeen päätoimittaja Vili