30/2018 – Lapikkaan kesäkiertue osa 3: Helsinki, Turku ja muutama muu

26.07.2018

PJ:n kesätervehdykset kaikille! Lapikkaan kesäkiertue on siirtynyt Porista takaisin Rovaniemelle! Täällä jopa porot ovat lähteneet Valdemarin rantaan aurinkoa ottamaan muiden kesälomalaisten joukkoon.


Miten alkukesä lähti käyntiin?


Otsikkokin jo viittasi siihen, että kesä on sujunut muuallakin kuin Rovaniemellä. Kesän olen viettänyt töissä junan ravintolavaunussa. On tullut suhattua ympäri Suomea niin Helsingissä kuin Turussakin asti! Tuttuja opiskelijakasvoja onkin näkynyt nauttimassa ravintolavaunun antimista.


Festarikesä on jäänyt melko olemattomaksi viikonloppuun painottuneiden työvuorojen takia. Nostalgiaa pääsi kuitenkin fiilistelemään ystäväni kanssa Tammerfesteilla Nylon Beatin keikalla.


Entä mitä suunnitelmia on ennen syksyä?


Muutama essee pitäisi viime keväältä kirjoitella loppuun ennen syksyn opintojen alkamista. Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää...


Ja kuten meidän rahastonhoitaja-Anni jo aiemmassa postauksessaan kirjoitti, lähdemme elokuussa reissuun Kosille! Mukava rentoutumisviikko ennen syksyn opintojen ja opiskelijaelämän alkamista.


Mitä odotuksia on ensi lukuvuodelta?


Itselläni alkaa 4. opiskeluvuosi ja kandin paperitkin ovat jo muutamaa kurssia vaille taskussa. Tulevalta syksyltä odotan uusia innostavia kursseja, loistavia opiskelijatapahtumia, uusiin ihmisiin tutustumista sekä ennen kaikkea kahvila Meidän Lovisan tomaattivuohenjuustokeittoa.


Alkusyksyn tapahtumista odotan ehdottomasti eniten Pönttäreitä. Kuulin villiä huhua, että fuksipojat vuosimallia 2017 ovat ihan näillä näppäimillä laittamassa viinejä porisemaan. Syksylle on suunniteltu myös poikkitieteellisiä tapahtumia yhdessä muiden ainejärjestöjen kanssa, jipii!


Mitä Lapikkaalle kuuluu?


Puheenjohtajavuoteni alkaa olemaan puolivälissä. Lapikas on kokenut parin viime vuoden aikana vaikeita asioita, joita edelleen joudumme selvittelemään. Olemme olleet melkoisen myllerryksen pyörteissä, mutta emme ole antaneet sen häiritä jäsenetujen tarjoamista lapikaslaisille. Taloudelliset paineet ovat teetättäneet paljon lisätyötä hallituksella. Onneksi hallituksemme on täynnä aktiivisia, osaavia ja innokkaita opiskelijoita! Hallituksemme ei kuitenkaan olisi selvinnyt ilman muiden ainejärjestöjen tukea, muita opiskelijoita sekä ennen kaikkea lapikaslaisia. Minusta ainakin tuntuu, että Lapikasyhteisömme on entistä tiiviimpi ja onkin ihanaa saada joukkoomme uusia opiskelijoita. Uudet fuksit, tervetuloa raksansiniseen joukkoomme!


Asiat alkavat kuitenkin selkeytyä ja syksyllä infoamme jäsenistöämme tilanteesta. Sen voin kuitenkin luvata, että tapahtumia on tulossa jälleen huikea määrä! Kannattaa siis jo harjoitella tanssimoovit kuntoon, avata lauluääni ja pakata leirikamat valmiiksi syksyä varten. Me olemme Lapin yliopiston vanhin ainejärjestö ja sitä titteliä tulemme kantamaan aina!


Lopuksi haluan antaa pari kantapään kautta opittua vinkkiä uusille (ja myös vanhoille) opiskelijoille:


  1. Vanha opiskelijoiden sananlasku "Teen tämän esseen loppuun lomalla" ei toimi. Oikeasti. Ei vaan toimi.
  2. Kello 3.30 tequila yhdistettynä seuraavan aamun luentoon on iso virhe.
  3. Mene luennoille. Ainakin JKT:n luennoille. Helpottaa kummasti kurssin läpipääsyä.


Kesäterkuin,


PJ-Emma