32/2018 – Lapikkaan kesäkiertue osa 5: Turku

12.08.2018

Moikka ja terveisiä täältä Turun liepeiltä!

- Miten kesä on edennyt?

Jos vastaan kesäopintojeni puolesta, niin vastaus on yksinkertainen: ei ole edennyt. Tästä en suinkaan syytä itseäni vaan hellekesää, jalkapallon MM-kisoja, auringossa kuumenevaa tietokonetta ja liian hyviä mökkeilyolosuhteita.

Muutenhan kesä lähti käyntiin sillä, että etelän tyttö palasi kiltisti VR:n kyydillä takaisin Turkuun ja äidin nurkkiin Littoisiin. Kesäkuu vierähti mökkeillessä, heinäkuun alussa kävin pyörähtämässä Rovaniemellä, tutustumassa Kajaaniin ja palasin lähtöpisteeseen mökille Paraisille. Heinäkuuhun mahtui lisäksi pari reissua Tampereelle ja pari päivää Helsingissä. Loppukuu meni jälleen mökkeillessä ja elokuun viides päivä lähdin Kreetalle, josta palasin tänään syömään äidin ruoat ennen paluuta Rovaniemelle.

Kesään on mahtunut monia maisemia ja paljon reissaamista. Kuunvaihteessa tajusin, että olen kuukauden verran elänyt matkalaukusta käsin, joten odotan jo innolla, että pääsen takaisin kotiin Rovaniemelle. Kaverit, arki ja yliopistoelämä alkavat olla jo melko kaivattuja muutaman kuukauden onnistuneen lomailun jälkeen.

- Entä mitä suunnitelmia on ennen syksyä?


Kokeilen voiko kolmen kuukauden kesäopinnot tiivistää kolmeen viikkoon. Tällainen rutistus vaatii oikeanlaiset ei niin aurinkoiset ja loma-aivoja hellivät olosuhteet, joten perjantaina pitäisi suunnata takaisin Rovaniemelle ja yliopiston kirjastoon. Lisäksi LYYn edustajisto aloittelee syksyn tehtävissään jo paria viikkoa ennen opintojen jatkumista, joten niissä pääsee vaikuttamaan jo ennen opintoja

- Mitä odotuksia on ensi lukuvuodelta?


Odotan ja oletan Kelan tavoin valmistuvani kandiksi, selvittäväni mitä sivuaineita oikeasti haluan lukea, kun kaikkea ei voi saada, vaikka haluaa ja toivon myös onnistuvani säilyttämään kunnon opiskelurytmin pidemmälle kuin helmikuulle.


Alkusyksy on myös tietenkin jännä vaihe vanhemmallekin opiskelijalle, kun uudet opiskelijat tulevat ja itse pääsee seuraamaan, kun fuksit aloittelevat elämänsä parasta aikaa.


Mun kesä loppuu ja niin loppuu myös Lapikkaan kesäkiertue. Nauttikaa vielä viimeisistä kesäpäivistä ja törmäillään syksyllä!


Terkuin Oona, VPJ ja edunvalvontavastaava