32/2019 – Lapikkaan kesäkiertue osa 5: Päivä Edin seurassa

10.08.2019

Elettiin syyskuuta vuonna 2018. Englannin didaktiikan oppitunti oli juuri alkamaisillaan, kun yhtäkkiä useampi luokassa oleva opiskelija avasi kannettavan tietokoneensa ja ryhtyi odottamaan, että kello löisi tasan yhdeksän. Kun kello näytti tasan yhdeksän, alkoi kuulua kiivasta näppäimistön näpyttelyä. Tuskastelua kuului ja hiki alkoi valua useamman henkilön otsaa pitkin, kunnes joltain luokasta pääsi se riemunkiljahdus: "Sain liput Edin konserttiin!" Kyllä, mies ja kitara olivat päättäneet esiintyä myös Suomessa. Kymmenen kuukautta myöhemmin 60 000 elefanttia marssia näin todella todella todella paahteisessa säässä eteenpäin. Itse olin myös yhtenä elefanttina täydentämässä jonoa.

Osallistuin siis 24.7 Ed Sheeran Divide -kiertueen konserttiin, mikä järjestettiin Suomessa Malmin lentokentällä. Edin keikka oli Suomen mittakaavassa suuri, sillä jopa 108 000 ihmistä pääsi kuuntelemaan Ed Sheerania, toki kahtena peräkkäisenä päivänä. Keikka oli itselleni irtiotto kesätöistä, sillä kesäisin täytyy aina kartuttaa opiskelijan lompakkoa, jotta pärjää kylmän talven yli. Keikalle lähdin yhdessä seitsemän muun lapikaslaisen kanssa, joita ei muuten kesäisin joka päivä näekään. Haalarit päätimme jättää tällä kertaa kotiin.

Sheeranin lämppärinä toimivat James Bay ja Zara Larsson, jotka molemmat vetivät todella hyvin ja todella lämmittelivät yleisöä. Silti kun itse pääjehu, Ed, saapui kitaransa kanssa, ei voinut muuta kuin itsekin kiljua porukan mukana. Mieltä lämmitti myös se, että Ed totesi, että keikka tehdään yhdessä yleisön kanssa. "I see fire" -kappaleen aikaan kuuli, kuinka yleisö veti tunteella mukana. Täytyy sanoa, että mies ja kitara osasivat hommansa. Päivää täydensi uskomattoman hyvä keli ja vielä uskomattomampi seura.


Lapikkaan sihteeri Siiri-Sofia