32/2020 - LAPIKKAAN KESÄKIERTUE OSA 5: Mökkirock

07.08.2020

"Tänä kesänä nähdään koko ystäväporukalla". Tämän sopimuksen teimme jo varhain keväästä ystävieni kanssa. Jyväskylä, Rovaniemi, Hämeenlinna, Lahti ja Kajaani olivat sen hetkiset sijaintimme ja sen voin sanoa, että kuusi ystävystä ei ole mikään helppo homma saada samaan paikkaan ja samaan aikaan (jokaisella kesätyöpaikat ympäri Suomen). Tästä pidimme kuitenkin kiinni koronakevään jälkeen ja löimme yhden viikonlopun lukkoon. Kaikki pyrkivät sopimaan sen vapaaksi töiden osalta. JA SEHÄN ONNISTUI!

Toki mutkiakin matkaan löytyi: joku sai kutsun häihin vajaan kuukauden varoitusajalla, jollain tärkeät pelit siirtyivät kyseiseen viikonloppuun. Pidimme päivämäärästä kuitenkin kiinni kynsin ja hampain. Jokainen meistä ilmestyi ystäväni mökille sateisena viikonloppuna heinäkuun puolivälin tienoin. Kesäkiertueen seuraava etappi päätyy siis Padasjoelle.

Taustatietoa: ystävä porukka on ollut kasassa yli 10 vuotta ja samalla porukalla on juhlittu juhannukset, uudet vuodet, tuparit, synttärit ja ihan tavalliset päivätkin. Entisinä kilpaurheilijoina moniin tapaamisiin liittyy kisoja ja visailuja. Tulette kuulemaan kuusi erilaista kisaa, jotka suoritimme mökkiviikonlopun aikana. Toki viikonloppuun kuului paljon naurua, grillailua, saunomista ja uimista.

KISA 1. Tarvitset: 2kpl flipcup-mukia, pelinappula, 6 pilliä/ kynää.

Ensimmäinen kisa oli flipcup pelimerkin siirrolla. Kaksi kilpailijaa suorittivat tehtävää vierekkäin pöydän ääressä ja yrittivät flipcup-kupin kääntöä. Tavoitteena oli saada pelimerkki siirrettyä pillien yli niin, että jokaisen onnistuneen suorituksen jälkeen pelimerkki siirtyi yhden pillin yli lähemmäksi vastustajaa. Kun kolme onnistunutta suoritusta sai itselleen 1 pisteen ja voitti erän. peli jatkui niin kauan, kunnes pelimerkki oli siirtynyt viimeisenkin pillin yli. Vastustajan onnistuneet suoritukset siirsivät pelimerkkiä toiseen suuntaan. Peli pelattiin niin, että jokainen mökillä olija pelasi toisiaan vastaan. Oli lohkot, semifinaalit ja finaalit. Hullua, eikö.

KISA 2. Tarvitset: ilmapistooli, vesi-ilmapallot, vettä. ( varioi tehtävä vaikka vesipyssyllä)

Vesi-ilmapallojen ampuminen ilmapistoolilla. Etäisyyttä oli reilun viisi metriä ampumapaikan ja maalitauluun kiinnitettyjen ilmapallojen välillä. Pisteitä sai sitä mukaa, kuinka moneen ilmapalloon osui.

KISA 3. Tarvitset: bingokone, kyniä, paperia, pelikortit, 25 eri tehtävää ja välineitä sen mukaan

BINGO! Jokainen kilpailija piirsi ristikon, jossa oli numerot 1-25 väliltä. Yhdellä ystävistäni oli vanhempiensa pienoisbingokone mukana (Tiger-myymälän ihmeet). Jokaisen numeron taakse oli laadittu tehtävä. Kaikki, kellä oli sama numero, kilpailivat numeron ruksittamisesta erilaisissa tehtävissä. Esimerkiksi: kuka nostaa ensimmäisenä kuvallisen kortin korttipakasta, kuka heittää pingispallon pisimmälle, kuka juo nopeiten lasin tyhjäksi nostaen sen ensin maasta (käsiä ei saanut käyttää).. Eli taidosta ei ollut juurikaan kyse vaan tuurista.

KISA 4. Tarvitset: läjän sanontoja suomeksi/ englanniksi.

Sanonta alias. Sanontoja selitettiin vuorotellen niin englanniksi kuin suomeksikin ilman, että sai käyttää kyseistä sanaa. Kyllähän te nyt aliaksen tiedätte, ei ollut peace of cake!

KISA 5. Tarvitset: luuta/pesismailakeppi, tarjotin, 4 juomamukia, astia (täyttö tiettyyn merkkiin)

Tukkihumala tarjoilu. Luudan päässä pyöriminen katse maahan päin, jonka jälkeen juostiin järvelle, jonka rannalla odotti juomamukit ja tarjotin. Juomamukit täytettiin järvivedellä ja kannettiin tarjoilijan elkein takaisin maali viivalle. Näillä mukeilla astia täytettiin merkkiin asti. Vettä ei saanut/kannattanut siis läikyttää matkan aikana. Nopein suoritus voitti. Yksi kisaaja oli järvessä ja yksi puskassa. Uskokaa tai älkää, kaikki selvisimme mökkiviikonlopusta hengissä!

KISA 6. Tarvitset: mitä kaikkea mökiltä löytyy, huumoria luovuus-osioon.

Viimeinen kisailu oli perinteinen tuo mulle- kisa. Nopein joukkue, joka toi kyseisen esineen sai pisteen. Lisäpisteitä oli saatavilla hyvistä tarinoista. Esimerkiksi piti tuoda mahdollisimman nopeasti autonavaimet ja keksiä kyseiseen autoon myyntipuhe. Osa heittäytyi Uuno Turhapuron imitoimiseen asti.

Siinä vinkkejä mökkiolympialaisiin tai yhteisiin illanviettoihin. Takuulla naurattaa!

Kesäisin terkuin Noora!