34/2019 – Fuksit tervetuloa!

21.08.2019

Heissan kaikki uuden opeopiskelijat ja oikein lämpimästi tervetuloa tänne Rolloon. Minun nimeni on Vili ja toimin Lerpakkeen päätoimittajana. Lerpake, eli tuttavallisemmin "Lerpsu" on ainejärjestömme Lapikkaan eklektinen sanansaattaja, ehta ainejärjestölehti. Pari vuotta sitten siirryimme fyysisistä painotuotteista sähköiseen muotoon. Tiedän, että konkreettisia lehtisiä on mukava hypistellä ja sivuja käännellä, mutta Lerpsu on nyt tavoittavampi ja ekologisempi kuin koskaan! Voi tätä myös ihan blogiksikin kutsua.


Itse fuksina olleena ja monena vuotena fukseja seuranneena tiedän, miltä ensimmäiset viikot yliopistossa tuntuvat; tietoa kaadetaan saavilla päähän ja puolet siitä loiskuu aivokopan ohi. Se ei haittaa ja sitä varten tuutorit ja me hallituslaiset jeesataan aina tarvittaessa. Yhtenä hyvänä tiedonlähteenä ovat nämä Lapikkaan kotisivut. Täältä löydät mm. ohjeita sitsaamiseen ja tietoa hallitustoiminnasta.


Lerpakkeeseen tulee joka viikko uusi juttu opiskelijaelämän ihmeellisistä saloista. Toimitusryhmämme haluaa teidät fuksit mukaan tuottamaan sisältöä. Olkaa valppaina, sillä lähiaikoina joitakin teitä tullaan haastattelemaan! Jos sinulla on nyt jo huikea juttuidea lehteemme tai haluaisit itse kertoa millaiselta ensimmäiset yliopistoviikot ovat tuntuneet, ota yhteys toimitusryhmään sähköpostilla lapikas@ulapland.fi 

Allekirjoittanut istuu tätä kirjoittaessaan Valtion rautateiden kyydissä kohti etelää. Olen nimittäin Suomen opettajaksi opiskelevien liiton eli SOOLin hallituksen jäsen ja nyt matkalla kokoukseen. Lapikas on teidän oma järjestönne ja SOOL on kaikkien Suomen opeopiskelijoiden yhteinen porukka. Se on kuin Lapikas, mutta isommassa mittakaavassa. SOOlista pääset kuulemaan myöhemmin lisää.


Kerran vielä tervetuloa jokaiselle lapikaslaisiksi. Nähdään ylpällä ja iloisia fuksiviikoja!


- Vili, päätoimittaja, neljännen vuoden lapikaslainen