35/2018 – Fuksiviikko fuksien kertomana

02.09.2018

Ai että! Ensimmäinen fuksiviikko on ehdottomasti opiskeluajan yksi mieleenpainuvimmista kokemuksista. No luonnollisestihan se sisältää ensimmäiset muistot kaikkine ensivaikutelmineen ja yllätyksineen. Ne naamat tulevat tutuiksi, joiden kanssa onkin jo kohta viettänyt monen monta hauskaa hetkeä ja vuotta Rovaniemellä. Kaikki on uutta ja jännittävää; miten WebOodi nyt taas toimikaan ja missä on luentosali 11?


Ainejärjestömme mahtavat tuutorit ottivat uudet fuksit lämpimästi vastaan järjestämällä aktiivisesti tapahtumia ja ohjelmaa ensimmäisten päivien ratoksi. Meininki sen kuin jatkuu ja pitkin syksyä on tulossa fuksiaiset, fuksisitsit ja monta muuta häppeninkiä. Tiistaina järjestettiin perinteiset Lapikkaan kotiapprot, jossa fuksit pääsivät kurkistamaan tuutorien, hallituslaisten ja muiden lapikaslaisten huusholleihin. Myös allekirjoittaneen luona pääsivät fuksit kisailemaan aineenhallintaa ja didaktisia taitoja testaavien haasteiden parissa. Viimeisenä tehtävänään ryhmä sai osallistua Lerpakkeen sisällöntuottamiseen kertomalla itse ensimmäisestä fuksiviikostaan. Olihan paikalla myös päätoimittajan lisäksi tähtitoimittajamme Tume, joten rasti oli omiaan jutun kirjoittamiseen. Se ryhmä, joka kirjoittaisi omaperäisimmin, hauskimmin ja yksityiskohtaisimmin saisi juttunsa suoraan Lerpakkeeseen. Teksteissä kerrottiin ensimmäisen viikon olleen hauska ja tapahtumantäyteinen aktiivisten tuutorien ansiosta. Tässä on muutamia otteita ryhmien fiiliksistä ensimmäiseltä fuksiviikolta:


Infon määrää päiviteltiin


- Infoa tuli kuin vettä ämpäristä kaataen ja sille ei ollut tulla loppua.


Väki tuli tapahtumien myötä tutuksi


- Tutustuimme toisiimme hauskojen leikkien ja pelien, Amazing Racen, baarikierroksen, fuksibingon sekä kotiapprojen avulla. Homma rokkaa!


Yhteishenki on ollut korkealla


- Naamayliannostuksesta ja informaatioylikuorituksesta huolimatta fuksipallerot ovat olleet mahtava jengi, joiden kanssa on ollut mahtava viettää yhteistä aikaa.


Kirjoitusskaban voiton vei ryhmä nimeltä Hattivatit. Tässä heidän upea runonsa:

Fuksiviikko ensimmäinen, takana kalja jos toinen,

kaikki hauskat ihmiset ja illanvietot iloiset.

Tulevaisuus jännittää, mutta pelkoa ei häivääkään.

Fiilikset kovin leppoisat ja ystävät niin eloisat.

Ruoka maittaa koululla ja krapula haittaa kotona.

Nähdään Pönttäreissä! - Vili, päätoimittaja