36/2018 – Mies keittiössä osa 1

09.09.2018

Tyttökaveri lähti reissuun ja minä jäin yksin kotiin viikonlopuksi. Onneksi kekseliäänä sällinä en jäänyt keittiössäkään toimettomaksi, ja pidinkin lauantaina oikeaoppiset illallisjuhlat ystävilleni.


Tarkkana rahankäyttäjänä suunnittelin illallisen opiskelijan lompakolle optimaaliseksi, eikä raaka-aineita lopulta tarvittu kuin kolme:

Ensiluokkaiset raaka-aineet ovat kaiken kokkauksen tärkein ominaisuus. Itse suosin länsinaapurista noudettua pikamakaronia koska kokkaan nälkäisenä ja silloin ei ole aikaa odotella turhaan. Myös ruokakerman valinta on täysin omista mieltymyksistä riippuvainen, itse tykkään tästä.


Ruoan tekovaiheita on kutakuinkin kolme.


  1. Ruskista ja mausta jauheliha

2. Lisää ruokakerma.

3. Lisää keitetty makaroni.

Ai että! Tämä ateria taipuu aina krapulan lievittämisestä vaikutuksen tekemiseen ensitreffeillä. Perinteisesti tähän ei kuuluisi tuo ruokakerma, mutta tällaisella pienellä kulinaristisella twistillä saadaan tähän herkkuun aivan uudenlaisia sävyjä. Myös sipulia voi laittaa, minulla ei sattunut kaapissa olemaan sitä tähän hätään.


Otahan siis tästä kermaisen liha-makaronipaistoksen ohjeet haltuun, kokeile itse kotona ja rakastu! Ensi kerralla kerron teille kuinka valmistetaan korppujauhoa semipuhtaista raaka-aineista.