37/2018 – Peli alkaa!: tunnelmia Fuksiaisista

16.09.2018

Tummia pilviä kerääntyi Rovaniemen yläpuolelle. Huimanhuikeaa rastikilpailupäivää uhkasi vesisade, mutta fuksimme olivat varautuneet hyvin; sadeviitat ja lämmin yhteishenki aseinaan viettivät Lapikkaan uudet fuksit iloiset ja mieleenpainuvat fuksiaiset.


Fuksiaiset ovat sinänsä hyvin mielenkiintoinen aihe kirjoittaa. Mielenkiintoa tuo haastavuus, joka juontaa tapahtuma salamyhkäisyydestä. Miten voisin hauskasti kertoa tapahtumasta paljastamatta sen sisältöä? Kyseessä on vauhdikas rastikilpailu läpi Rovaniemen keskustan, jossa mitataan joukkueiden pettämättömän yhteispelin lisäksi toinen toistaan omaperäisimmissä tehtävissä visuaalis-spatiaalista hahmotuskykyä, matemaattis-loogista ongelmanratkaisua, lingvististä taitoa sekä musiikillista ja liikunnallista älykkyyttä. Klassikkorastit toimivat vuodesta toiseen ja on hauska seurata, miten samat hauskuudet naurattavat yhä uudelleen ja uudelleen.


Itse muistan, kuin omissa fuksiaisissani oli huippukivaa. Tämän jälkeen olen pitänyt kahdesti rastia suurin piirtein samalla sisällöllä ja täytyy kyllä sanoa, että rastin pöydän toisella puolella on miltei yhtä hauskaa kuin suorittajana. Iloiset ihmiset ja yhteen hitsautuneet ryhmät pistävät hymyn huulille. Lainaan itseäni viimevuoden jutusta, sillä (olen laiska) sama päti myös nyt ja tulevaisuudessakin: - Fuksiaisissa pääsee tutustumaan uusiin naamoihin, oppii tuntemaan Rovaniemeä vähän paremmin sekä saa hassutella sydämensä kyllyydestä. On mieltä lämmittävää nähdä, miten uudet opiskelijat lähtevät mukaan ja uskaltavat vielä heittäytyäkin.

Vau, mikä mittelö! Kamalasta säästä huolimatta suuri lössi fukseja oli kerääntynyt ottelemaan jälleen vuoden tärkeimmästä tittelistä: fuksiaisten voittajasta! Kisa oli tiukkaa, mutta joukosta erottui silti yksi tiimi, Bonuskierros, jossa oli myös pukukilpailun voittaja "10 tikkua laudalla".
Kiitos ihanasta illasta ja yöstä, rakkaat fuksipallerot ❤ #fuksiaiset2018 #oirolloon #saunaviinajakirves


Teemaksi tuutorit olivat valinneet pelit ja illan aikana näimme upeita asuja genrestä toiseen. Itse olin itse kuningas. Löytyyhän kunkku muun muassa shakista sekä pelikorteistakin. Pitämälläni Suomen opettajaksi opiskelevien liiton (SOOL ry) rastilla huumori kukki ja samoja juttuja pääsee kuulemaan hyvin todennäköisesti ensivuonnakin tai ainakin varmasti Talvipäivien linja-automatkalla. Kasku metsurista naurattaa vielä tätä kirjoittaessanikin, joten sen kuulette vielä takuulla monta kertaa.

Kaiken kaikkiaan haluaan nostaa hattua fukseille, jotka tekivät näistäkin fuksiaisista ikimuistoiset sadesäästä huolimatta. Pitäkää sama mahtava meininki!

- Vili, päätoimittaja, kuningas