41/2019: Edustamassa pohjoista osa 2: Lapikas syksyn järjestökurssilla

02.10.2019

Viimeviikonloppuna 12.-13.10.2019 oma ainejärjestömme edusti Helsingissä SOOLin järjestökurssilla ennätyksellisen suurella kokoonpanolla! Rovaniemeltä Pasilaan olivat tulleet hallituksemme jäsenet Emma-Karoliina, Iita ja Eveliina. Heidän lisäkseen oma aluetoimijamme Osmo ja SOOLin hallituksen jäsen Vili olivat paikalla pitämässä Lapin opeopiskelijoiden lippua korkealla.


Tämän syksyn kurssin teemoina olivat toiminnan jatkuvuus, innostava viestintä ja yhdistysten välinen yhteistyö. Kysyimme edustajiltamme, mitä he oppivat järjestötoiminnasta viikonlopun aikana ja miksi sinunkin, juuri sinun hyvä lukija kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan vaikuttamaan!


Mitä asioita opit kurssilla järjestötoiminnasta?


Emma-Karoliina: Opin paljon uutta omasta vastuualueestani rahastonhoitajana sekä myös siitä, miten hyödyntää järjestötoimintakokemuksia työnhaussa. Itselleni hyödyllisin koulutus oli "Jaksaminen järjestötyössä", joka tuntui kolahtavan juuri oikeaan ajankohtaan. Koulutuksessa käytiin läpi mielestäni erinomaisia keinoja tehdä kiireisestä arjesta itselleen miellyttävämpää. Näin syksyn pimeinä aikoina ja koulun kurssien deadlinien paukkuessa päälle on hyvä saada muistutus siitä, millaiset hyvät rentoutumisen keinot ovat ja palauttaa itseään maan pinnalle.


Eveliina: Opimme kaikenlaisia uusia käytänteitä ja malleja, joita toisissa ainejärjestöissä eri puolella Suomea käytetään. Sellaisia juttuja, joita muut tekevät eri tavalla ja, joista me voimme ottaa oppia. Esimerkiksi järjestön kokouksissa päätettävistä asioista voidaan tiedottaa Instagramissa kokoustärppien avulla. Opimme, miten IG:stä saa vetovoimaisen näköisen ja mitä siellä kannattaa julkaista. Lapikkaan Instagramia kehuttiin kovasti! (juttu jatkuu kuvan jälkeen)

sool_ry: Kiitos upeasta järkkäkurssista kaikille osallistujille! Ihanan yhteisöllinen ja innostunut tunnelma vallitsi koko viikonlopun ajan. 🌻 Meidän opeopiskelijoiden keskuudessa on huikeeta valovoimaisuutta ja osaamista! #opeopiskelijat @oajry

Miksi järjestötoimintaan kannattaa lähteä mukaan?


Iita: Ihan ensimmäiseksi tottakai on kivaa päästä tutustumaan uusiin tyyppeihin ympäri Suomen. Järjestötoiminnassa pääsee löytämään yhteyksiä ja verkostoitumaan. Nyt järjestökurssilla puhuimme siitä, miten toiminta näkyy CV:ssä. Työmarkkina-aseman kannalta se on erittäin hyödyllistä ja sitä on juuri siksi hyvä osata avata myöhemmin.


Emma-Karoliina: Yhdessä koulutuksessa piti myydä oman järjestönsä toimintaan lähteminen ventovieraalle minuutissa ja latelin nopeasti myyntipuheessani seuraavia asioita: on tietoisempi yliopistolla tapahtuvista asioista, pääsee luomaan järjestölle omasta mielestään mukavaa toimintaa ja mikä tärkeintä, pääsee luomaan uusia ystävyyssuhteita yli ainejärjestörajojen. Omalla kohdallani olen myös huomannut, kuinka paljon järjestötoiminta kehittää eri taitoja; organisointi, paineensieto sekä kirstunvartijana myös vastuu ja tilittäminen ovat tulleet tutuksi. Ja jos siinä ei ole tarpeeksi hyviä syitä, niin järjestötoiminnan hyviin puoliin kuuluu myös kyseiset järjestökurssit, jotka ovat täysin OAJ:n kustantamia ja joiden kautta pääsee tutustumaan SOOL:lilaisiin ympäri Suomea! Sounds pretty great, huh?


Parasta viikonlopussa?


Emma-Karoliina: HOTELLIN AAMUPALA!!! Ai, että semmosta aamupalapöytää ei olla hetkeen nähty, eikä tulla hetkeen näkemäänkään. Ja jos ihan täysin rehellisiä ollaan, niin yksi parhaimmista jutuista oli myös hotellin saunassa käynti. Rankan viikon ja matkustamisen jälkeen saunassa rauhoittuminen osui kyllä oikeaan kohtaan! Koulutukset olivat oikein hyviä, mutta kyllä saunominen ja kunnon aamupala vievät voiton tässä kisassa.


Eveliina: Paha kysymys! Kurssilla oli paljon kaikkea parasta. Varmaankin se, että saatiin viettää yhdessä porukalla mukavaa aikaa. Pasila Race oli hauska! Kolmen ruokalajin llallinen Lasipalatsissa oli mieleenpainuva kokemus.


Iita: Samaa mieltä. Sauna menee kyllä ehdottomasti kärkisijoille. Kokonaisuudessaan oli kyllä tosi hauska ja hyvin järjestetty kurssi.