42/2019 – 5 kysymystä edustajistovaaleista

28.10.2019

1. Mikä on edustajisto?


Ylioppilaskunta muodostuu jokaisesta yliopistossa opiskelevasta. Edustajisto eli edari on ylioppilaskunnan ylintä päätösvaltaa käyttävä elin vähän samaan tapaan, kuten SOOLissa liittokokous ja Arkadianmäellä eduskunta. Edari päättää muun muassa LYYn jäsenmaksun suuruudesta ja sinne valitaan joka toinen vuosi 20 edustajaa eli edaattoria.


2. Miksi minun kannattaisi äänestää?


Äänestäminen käy kädenkäänteessä ja sillä on iso merkitys; Edustajisto päättää sinunkin opiskelijaelämääsi vaikuttavista asioista kuten juuri vuotuisesta jäsenmaksusta. Voit vaikuttaa siihen, mihin jäsenmaksuasi käytetään ja millaisia tapahtumia LYY järjestää. Äänestäminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella ja sen täyttämiseen menee 1-2 minuuttia.


3. Ketä minun kannattaa äänestää?


Henkilöä, joka sinun mielestäsi sopisi parhaiten edustamaan sinua ja kaikkia opiskelijoitamme edustajistossa. Lerpake on Lapikkaan eklektinen sanansaattaja, joten toivomme sinun tutustuvan etenkin meidän listamme ehdokkaisiin. KTK:n opiskelijat ovat jälleen yhdistäneet voimansa ja muodostaneet Lastukkaan. Sopivan ehdokkaan etsimisessä voi auttaa vaalikone, johon pääset tästä.


4. Voinko tavata ehdokkaita ja kysyä heiltä mielipiteitä?


Kyllä! Nyt sinulla on siihen erinomainen mahdollisuus. 29. lokakuuta kahvila Lovisassa on vaalipaneeli, missä voit kuunnella kaikkien listojen ehdokkaiden ajatuksia sekä tavata heitä kello 13-14.


Lisäksi Lastukkaan lista järjestää 31.10. kuvisluokassa vaalikahvituksen klo 12-14. Tule hörppäämään kuppi kuumaa ja juttelemaan vaaleista ehdokkaidemme kanssa.


5. Milloin voin äänestää?


Ennakkoäänestys on 31.10.-1.11. ja 4.-5.2019. Varsinainen vaalipäivä on 6.marraskuuta, jolloin saamme jännätä, ketkä edustavat meitä seuraavat kaksi vuotta!