43/2018 – Antin terveiset Japanista

28.10.2018

Torstaina 25. lokakuuta vietimme yliopistollamme International Day:ta. Päivän ohjelmaan kuului muun muassa kansainvälinen tori, jossa pääsimme tutustumaan opiskelijoihin eri maista sekä maistelemaan makuja maailmalta.


Vaihtohaku Euroopan ulkopuolisiin kohteisiin on nyt auki 15. marraskuuta asti. Osoitteesta https://www.ulapland.fi/events/Hae-vaihtoon-Euroopan-ulkopuoliset-kohteet/38529/7eab70d0-287a-45d4-84bc-662496dc5e6e  löydät tietoa kohteista ja hakemisesta.


Kansainvälisessä hengessä otimme yhteyden pallon toiselle puolelle Japaniin, jossa kolmannen vuoden lapikaslainen ja entinen kulttuurivastaava Antti on paraikaa vaihdossa. Kysyimme Antilla, mitä nousevan auringon maahan kuuluu.


Tervehdys Antti sinne Japaniin! Miten olet siellä viihtynyt ja mikä on ollut mieleenpainuvinta?


Moikka! Hyvin on mennyt ja olen nauttinut joka hetkestä täällä ollessa! Ehdottomasti parasta täällä on itse paikan lisäksi ollut porukka ja erilaiset klubiaktiviteetit, mitä kautta on päässyt paremmin tutustumaan uusiin ihmisiin. Opiskelijat ovat avoimia ja meininki kansainvälistä. Etenkin klubitoiminnasta olen innostunut, koska sitä kautta olen löytänyt uuden harrastuksen ja kavereita.

Millaista opiskelu siellä on?


Yliopisto jossa opiskelen, on Akita International University, mikä on nimensä mukaisesti kansainvälinen yliopisto. Kurssit täällä ovat englanniksi sekä kielitaito on hyvää. Professorit ovat todella osaavia.


Opiskelu on ollut täällä kiireistä, mutta ei ylitsepääsemättömän hankalaa. Paljon on kotitehtäviä, mutta vastapainoksi meillä on ollut kursseilla paljon reissuja paikallisympäristöön.

Miksi juuri Japani?


Itse valitsin Japanin kohteeksi, koska olen aina halunnut reissata tähän maahan. Olen pitkään ollut kiinnostunut maan kulttuurista, ja nyt olen päässyt opiskelun lomassa toteuttamaan haaveitani samalla.


Terveisiä kaikille lapikaslaisille ja tsemppiä syksyn opintoihin! - Antti