43/2019 – Miksi hallitukseen? Voit saada nämä 7 asiaa

02.10.2019

Aika hyvä klikkiotsikko, eikö? Lapikkaalle valitaan jälleen uusi hallitus marraskuussa ja haluamme, että sinä olet mukana! Lue tästä seitsemän hyvää syytä tulla mukaan ainejärjestötoimintaan. Samalla voit bongata, mitä kaikkia tärkeitä pestejä hallituksessa on.


1. Kokemusta ja oppia järjestötoiminnasta


"Lapikkaan hallitus on matalankynnyksen keino saada kokemusta järjestötoiminnasta ja on samalla pienimuotoinen luottamustoimi. Kokouksissa päätetään jäsenistön kannalta merkittäviä asioita ja siellä voi ajaa oikeasti asioita eteenpäin. Hallituksen kautta saa myös kontakteja muihin ainejärjestöihin yhteistyön kautta."


- Valtteri, kulttuuri- & liikuntavastaava, 19-hallitus


2. Mahdollisuuksia vaikuttaa päätöksiin


"Hallitukseen liittyminen ei tarkoita hullua työmäärää, yötä päivää ahdistumista tai sitä, ettei aika enää riittäisi yhtään mihinkään. Hallitukseen liittyminen tarkoittaa sitä, että sinä pääset vaikuttamaan meidän ainejärjestössä tapahtuvaan toimintaan ja pääset päättämään, mitä tehdään ja milloin tehdään. Sinun ei tarvitse tietää kaikesta kaikkea, tai lähinnä yhtään mitään, jos sisälläsi sykkii sydän Lapikkaalle ja halu vaikuttaa asioihin."


- Lasse, mm. Lerpakkeen päätoimittaja, 16- ja 17-hallitus


3. Mahdollisuuksia edistää lapikaslaisten etuja


"Lapikkaan tapahtumien lisäksi edunvalvonnan kautta pääset vaikuttamaan opiskelun sisältöihin. Vapaaehtoistoimintamme antaa kyllä ajoittain tekemistä, mutta sillä on hyvin tärkeä merkitys kaikkien opeopiskelijoidemme arjessa. Lapikkaalla on edustuksia mm. harjoitteluiden ohjausryhmässä ja opetussuunnitelmatyöryhmässä."


- Tume, mm. edunvalvonta- & kehitysyhteistyö ja ympäristövastaava, 17- ja 18-hallitus


4. Uusia ystäviä läheltä ja kaukaa


"Järjestötoiminnassa ehdottomasti paras juttu on verkostoituminen. Oman ainejärjestön hallituksen kautta olen saanut uusia ystäviä ja valtakunnallisesti SOOLin toiminnassa mukana olleena minulla on nyt hyviä tuttuja ympäri Suomen."


- Vili, mm. kansainvälisyys- & verkkosivuvastaava, 18- ja 19-hallitus


5. Tilaisuuksia toteuttaa omia ideoitasi


Vanha tuttu suomalaisten suusta kuultu lause on, että itse hoitaisin asiat paremmin. Hallitustoiminnassa pääsee oikeasti kehittämään asioita paremmaksi ja toteuttamaan omia ideoita. Tämä tarkoittaa esimerkiksi suurimmillaan siistien tapahtumien järjestämistä tai pienimmillään oman näköisten postauksien julkaisua vaikkapa Lapikkaan Instagramiin. Jokaisen ideat mihin tahansa asiaan otetaan huomioon ja yleensä se johtaa myös mahtaviin asioihin, kuten uusiin tuleviin Lapikas-tuotteisiin, jotka saapuvat vielä tämän vuoden puolella hyppysiimme ;-)"


- Annika, fuksivastaava & toimitussihteeri, 19-hallitus


6. Arvokkaan maininnan ansioluetteloon


" Hallitustoiminta näyttää hyvältä CVssä, kun hakee opettajan töitä. Se osoittaa vastuuntuntoisuutta, pitkäjänteisyyttä ja aktiivisuutta. Jos olisin itse rehtori, arvostaisin todella paljon hakijan järjestötaustaa!"


- Emma, mm. puheenjohtaja & viestintävastaava, 17- ja 18-hallitus


7. Opintopisteitä


"Yksi vuosi hallitustoiminnassa vastaa kahta opintopistettä. Tämän lisäksi hallitustoiminnan kautta on mahdollista oppia tärkeitä taitoja, kuten organisointikykyä, taloudenhoitoa, budjetointia jne. - kaikkea sellaista, mitä luentosaleissa ei opi."


- Emma-Karoliina, mm. talousvastaava & sihteeri, 18- ja 19-hallitus