46/2018 – Lapikas musisoi! Soittelusta sävyjä syksyyn

19.11.2018

Talvi tekee yhä tuloaan ja ennätysmäisiin mittoihin venynyt pimeä syksy vetää mieltä matalaksi. Tämä ikuiselta tuntuva harmaus keljuttaa kaikkia. Omaa kehoa ja mieltä pyritään saamaan lämpimäksi käpertymällä vilttiin, juomalla teetä, lukemalla kirjaa ja polttamalla kynttilöitä.


Tuskaiseen oloon auttaa myös mukava porukalla puuhailu. Mikä olisikaan parempi tapa saada energiaa, kuin iskeä ilmoille muutama hilpeä duuri tai sininen mollisointu! Odottakaapas kun kerron hieman lisää.


Soittovuoro

”Älä sit kerro et tää on oikeelta soittovuorolta.” – Juho
”Älä sit kerro et tää on oikeelta soittovuorolta.” – Juho

Lapikkaan ikioma The Soittovuoro toteutuu joka tiistai yliopistolla F-siiven kellarissa monialaisista opinnoista tutussa musiikkiluokassa aikavälillä 16-18! Toista vuotta opiskeleva tämän syksyn tuutorina toiminut ja muun muassa Nästa Muurola -yhtyeessä vaikuttava Raahen basistilahja musiikkimaailmalle ja oman sometoiminnan mukaan vain kerran vuodessa lenkkeilevä Juho "Juho" Kinnunen ohjaa sinnikkäästi soittovuoron toimintaa. Vuoroilla on tarkoitus soittaa ja laulaa yhdessä taitotasosta riippumatta ja asiakaslähtöisesti. Paikalle saa siis saapua olitpa oman elämäsi Jimi Hendrix, Sting tai Stevie Wonder tai vaikkei soittotaidoillasi olisi päässyt läpi edes Sex Pistolsin koesoitoissa. Soitettava materiaali voi olla aivan kävijöistä riippuen joko päätöntä jamittelua tai määrätietoisempaa nuoteista ja sointulapuista tapahtuvaa soittelua. Vuoron peruuntumisista ja muista poikkeuksista Juho ilmoittelee facebookissa Lapikkaan soittovuoro -ryhmässä (linkki alla). Käy siis klikkaamassa "Tykkää" ja liity mukaamme purkamaan syksyn ankeutta!


https://www.facebook.com/lapikkaansoittovuoro/ 

Tiesitkö, että voit käyttää musiikkitilojen palveluita hyväksi itsenäisesti myös omalla vapaa-ajalla aivan täysin vuorikurssista tai pääaineesta riippumatta? Ei tarvitse kuin ottaa yhteyttä johonkuhun meidän rakkaista musiikinopettajistamme ja pyytää oikeuksia päästä kyseisiin tiloihin omalla avainlätkällä. Yhteydenotto onnistuu niin sähköpostilla kuin toimiston oveen koputtamalla. Samalla on hyvä hieman avata, miksi kyseisiin tiloihin tahtoisi päästä. Yleensä kulkuluvat myönnetään suhteellisen nopeasti ja pääset toteuttamaan itseäsi yliopiston aukioloaikojen ja kyseisissä tiloissa tapahtuvan opetuksen puitteissa lähes vapaasti! Mutta mitä siellä sitten oikein voi tehdä?


Yksin harjoittelu


Jättikö fuksivuoden musiikkiopinnot jälkeensä jäääätävän pianonsoittohimon? Olitko melkein oppia ukulelensoiton salat, mutta kurssi loppuikin juuri kesken? Ei hätää! Musiikkitiloissa voit käydä itsenäisesti rauhassa soittamassa ja kehittämässä taitojasi ihan minkä vain soittimen parissa. Vaikka auttamisen ja opastamisen ilosta tunnettu suosikkiope Jukka Enbuska onkin juuri jäämässä eläkkeelle, ovat muutkin opettajat varmasti innokkaita opastamaan sinua taitojesi kehittämisessä. Myös vertaisopetus on kova sana, eli kannattaa pyytää rohkeasti apua myös muilta opiskelijoilta. Lisäksi me milleniaalit tiedämme erittäin hyvin sen, että netistä löytyy kaikki. Kaikki.

jkt_virallinen: JKT tuli Ouluun tarkistamaan teekkareiden juhlakunnon 😎 iltaa odotellessa 🌚 #jkt #ykä90

Bändiharrastus sopii mainiosti opiskelun rinnalle ja keikkaelämää on hyvä harrastaa viikonloppuisin. Sinäkin voit päästä joskus vaikkapa teekkareita tanssittamaan niin kuin me JKT:n kanssa tuossa viime lauantaina.


Bändisoitto


Näissä samoissa tiloissa on ensimmäisiä kertoja treenanneet sellaiset tämän päivän stadionintäyttäjät kuin JKT, Nästä Muurola ja The Lapikas Band. Miksi et siis itse perustaisi bändiä? Musiikkiluokassa ja bänditilassa voit treenata kokonaisen bändin voimin, eikä omiakaan soittimia juuri tarvitse (suositeltavia ne kuitenkin on, jos soittohommat alkaa olla säännöllistä). Ja jos toiminta alkaa mennä niinkin vakavaksi, että keikalle pitäisi lähteä, voi yliopistolta hyvällä tuurilla irrota äänentoistolaitteistoa lainaan keikkareissun ajaksi! Tällöin kannattaa olla eritttttäin hyvissä väleissä opettajamme Vesa Tuiskun kanssa.

Video Nästa Muurolan treeneistä! 

Näin taittuu soitto mm. Lapikkaan vuosijuhlilta tutulta Nästa Muurolalta!


Eikös vain olekin meillä mukavaa tuolla F-siiven kellarissa! Tunnen pelkästään tätä kirjoittaessa, kuinka pimeys poistuu kehostani ja musiikillinen euforia täyttää joka soluni! Miksi et siis liittyisi joukkoomme riemuisaan jo seuraavalla soittovuorolla?


Niko "Nikkelimarkka"