47/2018 – Ole mukana! Hallitusrekryn Q/A

27.11.2018

Taas on sen aika; Ensilauantaina 1.12 klo 17.00 on aika Lapikkaan syyskokouksen sekä pikkujoulujen Wiljamissa. Kokouksessa valitaan Lapikkaan hallitus vuodelle 2019. Ole silloin paikalla, sillä Lapikas tarvitsee juuri sinua.


Hallituksessa on erilaisia pestejä. Näitä ovat puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, rahastonhoitaja, sihteeri, viestintävastaava, kulttuurivastaava, liikuntavastaava, edunvalvontavastaava, kehitysyhteistyö- ja ympäristövastaava, fuksivastaava, kulttuurivastaava, verkkosivuvastaava, kv-vastaava, SOOL-vastaava sekä Lerpakkeen päätoimittaja. Joitain pestejä, kuten kulttuuri- ja liikuntavastaavia voi olla useampia. Yhdellä henkilöllä voi myös olla useampi tehtävä, kuten minulla Lerpakkeen toimittaminen ja kv-vastaavana toimiminen.


Lapikkaan IG:n kohokohdassa Hallitusrekry pääset tutustumaan kaikkiin pesteihin. Tässä on muutama kysymys, joita on hallitusrekryn aikana noussut ilmoille.


En pääse lauantaina paikalle. Voinko silti päästä hallituksen jäseneksi?


- Kyllä! Jonkun paikallaolijan on silloin sinun puolestasi esitettävä sinua hallitukseen. Kaverille kannattaa lähettää lyhyt esittelyteksti itsestäsi ja perustelut, miksi juuri sinut tulisi valita sekä mikä pesti kiinnostaisi juuri sinua.


Haetaanko kokouksessa suoraan johonkin pestiin ja mitä jos en saakaan haluamaani roolia?


- Kyllä ja ei. Kokouksessa valitaan Lapikkaalle puheenjohtaja sekä hallituslaiset. Alkuvuodesta pidetään järjestäytymiskokous, jossa valitaan muut tehtävät. Monia tehtäviä, kuten kulttuurivastaavan roolia hoitaa hallituksessa useampi ihminen. Tämän lisäksi emme segmentoidu niin, että kukaan ei hoitaisi muuta kuin oman alueensa tehtäviä. Hallituksessa autamme toinen toisiamme ja olemme esimerkiksi kaikki mukana järjestämässä tapahtumia. Jos yhden ihmisen tehtävään haluaa useampi henkilö, pidetään järjestäytymiskokouksessa asiasta äänestys.


Minulla ei ole aikaisempaa kokemusta järjestötoiminnasta. Voinko silti hakea mukaan?


- Ehdottomasti! Lapikkaan hallitus on mitä mainion paikka oppia järjestötoiminnasta. Tekemällä oppii ja porukassa tuetaan toinen toistaan. Tervetuloa mukaan!


Vili