5/2019 – Mies keittiössä osa 3 – Kuinka nautin kasvikseni

03.02.2019

Uusi vuosi toi sakeiden muistojen ja pakkasten lisäksi myös jonkinasteisia lupauksia. Vaikka en virallisia lupauksia antanutkaan, niin lupasin itselleni syöväni enemmän kasviksia. En kummemmin välitä kaikkien kasvisten mausta, joten minun on turvauduttava luovuuteen kasvisten syömisen suhteen.


Miten siis nautin parsakaalini? Lisäämällä ruuan joukkoon läjän lihaa tietenkin. Tähän parsakaalireseptiin kuuluu siis kilo parsakaalia, puolisen kiloa kanafilettä paloiteltuna, paketti pekonia, sekä hieman juustoraastetta sun muuta höystöä.


Ensiksi aloitamme ruuanlaiton irrottamalla parsakaaleista ne nuput mitä siinä on ja keittämällä niitä vedessä jonkin aikaa. Olen nyt pari kertaa tehnyt tätä, ja ensimmäisellä kerralla parsakaalit jäivät ehkä aavistuksen raa'aksi ja tällä kertaa ne taas menivät ylikypsiksi. En siis tarkkaa ohjetta osaa antaa siihen, kuinka kauan näitä kannattaa keittää. Joku viitisen minuuttia on varmaanki aika passeli. Seuraavaksi pilkoin sipulin, valkosipulin, sekä kanan. Paiskasin sipulit pannulle kuullottumaan ja hetken päästä kanat seurasivat perästä.

Kanat pilkoin siis sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja paistoin ne pannulla kuullotetun sipulin kera oliiviöljyssä. Tässä vaiheessa uunissa pöhisi pellillä paketin verran pekonia, jotka lopulta lisäsin kanan ja parsakaalin kanssa vuokaan. Muistakaa kotona, että pekoni on itsessään melko suolaista, joten kannattaa olla tarkkana suolan määrän kanssa! Itse maustoin kanat lähinnä pippurilla ja pienellä suolalla. Kun kaikki tarvittavat ainesosat on valmistettu, sekoita vain koko höskä uunivuoassa, kaada päälle paketti ruokakermaa ja juustoraastetta, ja pistä vuoka uuniin pöhisemään pariksi kymmeneksi minuutiksi! Ruoka oli aivan kelvollista ja osoitti, että parsakaalista saa oikein maukasta ruokaa kunhan siihen muistaa lisätä lihaa ja rasvaa kyytipojaksi.

Nähdään taas ensi kerralla! Silloin tarkastelemme etikkasäilönnän periaatteita ja teemme katsauksen ekologiseen ja eettiseen nokkosruokien kiehtovaan maailmaan!


- Peku