52/2019 – Oisko se siinä?

30.12.2019

Aika aikaansa kutakin, sanoi pässi kun päätä leikattiin. Joulukinkusta on nyt leikattu viimeiset viipaleet ja aasikin on päässyt turvallisesti siltansa ylitse. Allekirjoittaneen hallitustaival Lapikkaassa on jo siis tullut tiensä päähän. Vuodenvaihteessa päätoimitteluni loppuu ja luovutan pestini eteenpäin tuleville kirjoittelijoille.


On täten tullut aika sanoa hyvästit rakkaalle Lerpakkeelle. Näin luokanopettajina olemme hyvin oppineet, että lopussa reflektointi seisoo. Kahden vuoden aikana artikkeleiden julkaisutahti vakiintui viikoittaiseksi. Lukijoitamme ilahduttivat etenkin Lapikkaan kesäkiertue sekä erään yhden miehen keittiöseikkailut. Lapikaslainen-juttusarja oli hyvin onnistunut ja toivonkin, että tulevaisuudessa saamme lukea lisää lapikaslaisten tarinoita kaikenmoisista kommelluksista.


Henkilöhaastattelut, SOOL-raportit ja mielipidekirjoitukset ovat tuoneet lehteemme vakavampaakin asiasisältöä. Näihin ollaan oltu erittäin tyytyväisiä, mutta pilkettä silmäkulmassa ei suinkaan ole ollut syytä unohtaa. Tänä syksynä mm. Maustepojat ovat vieneet meidät hilpeän kulinaristiselle makumatkalle.


Selaillessani vanhoja Lerpsuja aina 70-luvulta asti huomasin, että ainejärjestölehtemme on muuttunut luonnollisesti matkansa varrella. Internetin myötä ajankohtainen informatiivinen sisältö on vähentynyt. Sähköposti ja some toimivat nykyään tärkeimpinä tiedotuskanavina. Blogimuoto on tuonut uusia mahdollisuuksia esimerkiksi värivalokuvien ja videoiden käyttöön.


Kiitän suuresti vuosien 2018-2019 toimitustiimejä. Erityismainintani kuuluu teille kaikille ulkopuolisille kirjoittajille, jotka olette tuoneet mahtavia juttuja lapikaslaisten luettavaksi. Lukijamäärät ovat viimeisen kahden vuoden aikana kasvaneet roimasti. Olemme yhdessä pitäneet Lerpakkeen elinvoimaisena julkaisuna.


Mitäpä sitten seuraavaksi? Keväällä lukekaa tarkasti Opeopiskelija-lehteä, sillä saatatte löytää sieltä minun kirjoittamiani juttuja. Siihen asti jääkäämme näihin kuviin ja tunnelmiin. Iso kiitos, kumarrus ja onnellisen uudenvuoden toivotus. Nähdään seuraavalla vuosikymmenellä!


- Vili, Lerpakkeen väistyvä päätoimittaja