6/2019 – Lapikas SOOLin järjestökurssilla Jyväskylässä 9.-10.2.

11.02.2019

Kuvassa vasemmalla Rovaniemen aluetoimijamme Osmo suunnittelee tulevaa kevättä toisten aluetoimijoiden Nea (Helsinki), Jussi (Rauma) ja Lotta (Jyväskylä) kanssa. Taustalla vasemmalta SOOLin aluetoiminnan koordinaattori Laura Koskinen, hallituksen Essi Huusko, Jenna Niemi, Miikka Tarpeenniemi sekä Heimo Hirvi!


Opeopiskelijat ympäri Suomen kokoontuivat taas jälleen järjestötoiminnan kehittämisen merkeissä. Tällä kertaa jäsenjärjestöjen hallituslaisia oli kutsuttu viikonlopuksi Jyväskylään Sokos Hotel Alexandraan.


Paikalla Lapikkaasta olivat talousvastaava Emma-Karoliina Kiviluoma, edunvalvontavastaava Iida Tuomi ja aluetoimijamme Osmo Salo. Haastattelussamme Emma-Karoliina kertoo, millaisia mietteitä Jyväskylästä sai Rolloon tuotavaksi.


Mitä uutta opit järkkäkurssilla?


"Järjestökurssilla oli erillinen koulutus ainejärjestöjen talousvastaaville, tai kuten kursseilla kutsuimme "rahastopäälliköille", ja itse sain niistä aivan valtavan määrän uutta tietoa. Käsittelimme talouden suunnittelua ja kirjanpitoa ainejärjestötoiminnan näkökulmasta, mutta tarkastelimme yleisestikin yhdistysten rahan käyttöä. Itselle suuri osa asioista tuli aivan uutena, mutta onneksi en ollut ainoa. Saimme myös yhteisesti koulutusta yhdistys- ja järjestötoiminnasta sekä yhdenvertaisuudesta. Pääsimme myös konkreettisesti tekemään kirjanpitoa, mikä oli juuri sellaista käytännön harjoittelua mitä olin kaivannutkin."


Mikä oli järkkäkurssila parasta?


"Parasta oli ehdottomasti uusiin ihmisiin tutustuminen. Järjestökurssille oli kutsuttu opettajaopiskelijoiden ainejärjestöistä edunvalvojat, talous- ja SOOL-vastaavat ja heidän kanssaan vietimme viikonloppua yhdessä, Jyväskylään tutustuen ja koulutusten merkeissä. Ryhmäytymisen kautta pääsi tutustumaan nopeasti suureen määrään ihmisiä ja koulutuksissa oli mahdollisuus tutustua paremmin muihin talousvastaaviin. SOOL-jäsenistöstä löytyy aivan huikeita ihmisiä ja heidän kanssaan oli mahtava viettää yhdessä viikonloppua! Iso kiitos SOOLille järjestökurssista, se oli erittäin antoisa kokemus!"


Näihin kuviin, näihin tunnelmiin!

sool_ry: Yksi SOOLin keskeisimmistä tehtävistä on kouluttaa ainejärjestöaktiiveja, jotka tekevät erittäin merkittävää edunvalvontaa paremman opettajankoulutuksen ja jäsentensä hyvinvoinnin puolesta omilla opettajaopiskelijapaikkakunnilla. Tämä viikonloppu kului Jyväskylässä, jonne matkusti kouluttautumaan vajaa 100 ainejärjestöaktiivia ympäri Suomen 🤩 Agendalla oli kouluttaa jäsenjärjestöjen SOOL-vastaavia, taloudenhoitajia sekä edunvalvonnan vastaavia. Kiitos mahtavasta viikonlopusta #soolheimo ❤️✨ #opeopiskelijat #soolinjärkkä19