7/2018 – Mitä ottaa mukaan Talvipäiville?

15.02.2018

- Reppu/laukku/kassi, pikkureppu - Tilava ja helposti kannettava. Mukaan myös pienempi reppu mukana kulkeville tavaroille.


- Haalarit, (Lapikas-pipo) - Tunnusta väriä! Muita housuja et juuri tarvitsekaan. Ota mukaan tarvittaessa säänmukainen aluskerrasto. Ensiviikolle on lupailtu noin -10°


- Vaatteet ulkoiluun ja bailaamiseen, vaihtovaatetta - Paitoja, sukkia, alusvaatteita yms. on hyvä olla matkassa muutamat.


- Säänkestävät kengät, lämmintä taukovaatetta - Talvirieha kestää useamman tunnin. Varaudu odotteluunkin. Kengänvarsiisi menee hyvin suurella todennäköisyydellä lunta, joten ylimääräinen kuiva sukkapari ei paina paljoa repussa.


- Makuupussi, retkipatja, (tyyny) - Yövymme koulumajoituksessa lattioilla. Ota siis mukaan rullattava/puhallettava/vast. patja. Tyyny lisää nukkumismukavuutta huomattavasti, mutta voit halutessasi käyttää vaatteitasi päänalusena vaikkapa tyynyliinan sisällä.


- Hammasharjasi, hygieniatarvikkeesi ja lääkkeesi - Pieni matkakäsidesi on myös tarpeellinen. Meikkaavilla matkapeili on näppärä mukana kannettava. Jos reppuun vain mahtuu, voi sinne sujauttaa varavessapaperirullan. Särkylääke auttaa, jos influenssa iskee yllättäen.


- Pyyhe, peseytymisvälineet - Puhtaus on puoli ruokaa!


- Kännykän (matka)laturi - Aina ei välttämättä löydy riittävästi pistokepaikkoja, joten kannettava akku voi olla tarpeellinen. Jatkojohdolla saat kaverinkin laturille paikan.


- Korvatulpat - Peltoreilla tai tulpilla saat hiljaisuutta bussissa ja majoituksessa.


- Pikkueväitä, (termari) - Kaikkea ruokaa ei tarvitse Rollosta asti raahata, mutta bussiin ja aamupalaa varten kannattaa pistää piiloon pari eväspatukkaa. Termariin saat lämmintä (minttu)kaakaota.


- Käteistä - Nopeuttaa maksamista ja auttaa pysymään laskuissa omasta finanssitilanteesta.