8/2020 SOOLin järjestökurssin kuulumiset

19.02.2020

Lapikkaan hallituksen jäsenet Iida, Kiira ja Vilma osallistuivat SOOLin järjestökurssille Helsingissä 8.-9.2. Tässä heidän kuulumisensa viikonlopulta!


Mulla jäi käteen järjestökurssilta paljon uusia oppeja omasta vastuualueesta talousvastaavan hommista. Koulutuksissa sai paljon oppeja ja neuvoja, miten näitä asioita hoidetaan, sekä miten esimerkiksi muut ainejärjestöt heidän talouttaan pyörittävät. Muiden ainejärjestöjen jakamat ideat ja kokemukset erilaisista tapahtumista ja asioiden hoitamisesta antoi ideoita ja apuja itselle ja varmasti myös meidän koko lapikkaan hallitukselle. Isona aiheena järjestökurssilla oli myös oma hyvinvointi ja jaksaminen, joka meidän jokaisen tulee muistaa näinä pimeinä pakkasiltoina, kun yritämme opintoja saada kasaan. Parasta koko järkkäkurssilla oli muihin ainejärjestöihin, niiden jäseniin sekä toimintoihin tutustuminen sekä tietysti herkku hotelliaamupalat.


- Vilma "Wilburger", Lapikkaan hallituksen talousvastaava

Edunvalvontakoulutuksen ensimmäisenä päivänä kävimme läpi hallopedien eli hallinnon opiskelijaedustajien toimintaa. Hallopedit edustavat opiskelijan näkökulmaa yliopiston hallinnon eri tasoilla. He toimivat siis opiskelijoiden edunvalvojina. Monelle hallopedit ovat varmasti vielä aika tuntematon asia, mutta voisimme hallituksen kanssa yrittää saada hallopedit paremmin myös meidän jäsenistömme tietoisuuteen!


Ensimmäisen päivän aikana tutustuimme myös SOOL:n tavoitteet opettajankoulutukselle-ohjelmaan. Ohjelman tarkoituksena on kehittää opettajankoulutusta ja siihen on kirjattu opiskelijoiden näkemyksiä kehittämistarpeista. Lisää tietoa tavoitteista löydät täältä: https://www.sool.fi/vaikuttaminen/tavoitteet/.


Toisena päivänä tutustuimme suositukset opetusharjoitteluille -asiakirjaan. SOOL on koonnut asiakirjan, josta löytää todella hyödyllistä tietoa, kuinka opetusharjoitteluita tulisi toteuttaa ja paljon tietoa myös meidän opiskelijoiden oikeuksista, joita voimme tarpeen tullen myös harjoitteluiden aikana vaatia! Kannattaa ehdottomasti lukea, ja pitää sitä harjoitteluiden aikana takataskussa!


SOOL päivittää asiakirjaa tällä hetkellä ja uusi asiakirja on kaikkien luettavissa tänä keväänä! https://www.sool.fi/vaikuttaminen/suositukset/ 

- Kiira "Kyselymestari", Lapikkaan hallituksen varapuheenjohtaja sekä edunvalvoja

Tämän kevään järkkäkurssilta käteen jäi paljon uusia tapahtumaideoita, joita tämän kevään aikana tullaan varmasti näkemään yksi, jos toinenkin! Hallussa on myös SOOLin mahtavat jäsenedut, joten jos ne kiinnostelee, niin saa tulla jutskaileen! Tiesitkö, että SOOLin jäsenenä saat käyttöösi myös OAJ:n edut, kuten legendaariset bilemökit. Parasta kurssilla oli ehdottomasti uusiin tyyppeihin tutustuminen ja tietenkin se kolmen ruokalajin illallinen Graniittilinnassa. Näiden kuvien välityksellä voi melkein haistaa nuo herkulliset annokset.

Pääruokana paahdettua siikaa ja maa-artisokkaa
Pääruokana paahdettua siikaa ja maa-artisokkaa
Jälkkärinä suklaakakkua ja mustikka-chiajäätelöä
Jälkkärinä suklaakakkua ja mustikka-chiajäätelöä

- Iida "CanvaCeisari", Lapikkaan hallituksen kulttuurivastaava